Τελευταία Νέα

Όλα σε ένα νοικοκυρεμένα.

Επιμένει ο πρωθυπουργός στην ψήφιση των μέτρων σε ένα πακέτο και ένα άρθρο στη Βουλή αγνοώντας τις φωνές από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ για διαχωρισμό των εργασιακών. Σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι: «Συζητήσαμε όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν για τα προαπαιτούμενα, για να είμαστε έτοιμοι μέχρι την…
Τετάρτη που θα γίνει το Εurogroup». Η επιμονή αυτή οδηγεί σε κυβερνητική ρήξη καθώς υπό τις παρούσες συνθήκες η ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσει παρών, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο κ.Στουρνάρας τόνισε ότι στο Εurogroup της επόμενης Τετάρτης, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα παρουσιάσει στους 16 ομολόγους του υπουργούς Οικονομικών «την πρόοδο που έχει γίνει» και πρόσθεσε «φαντάζομαι θα γίνει κάποια εισήγηση από την τρόικα και θα παρουσιαστεί η πρόοδος που έχει γίνει για τις πολιτικές».

Το σχέδιο νόμου που θα περιλαμβάνει τις αλλαγές στα εργασιακά και τις περικοπές των δημοσίων δαπανών κατά 13,5 δισ.ευρώ μέσω μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις θα κατατεθεί στη Βουλή την Τετάρτη.

Σε ερώτηση αν τελικώς θα επιτευχθεί συναίνεση και συνεννόηση ή θα υπάρξει αδιέξοδο λόγω της επιδίωξης του ΠΑΣΟΚ και κυρίως της ΔΗΜΑΡ να αλλάξουν τα μέτρα για τα εργασιακά, ο κ. Στουρνάρας αρκέστηκε να πει: «Εγώ είμαι πάντα αισιόδοξος άνθρωπος».

Ο υπουργός των Οικονομικών επέμεινε ότι εργασιακές αλλαγές και πακέτο περικοπών των κρατικών δαπανών θα κατατεθούν μαζί στη Βουλή.

«Νομίζω ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι να έρθουν σε ένα νομοσχέδιο», είπε ο κ.Στουρνάρας διευκρινίζοντας ότι περίπου μαζί με το πακέτο δημοσιονομικών και εργασιακών μέτρων θα κατατεθεί και ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2013.

Σε ό,τι αφορά τις λεγόμενες προαπαιτούμενες δράσεις (prior actions), ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι έχει γίνει πολύ μεγάλη πρόοδος για την υλοποίηση των 89 μεταρρυθμίσεων. «Θα πρέπει να κατατεθούν στη Βουλή προς ψήφιση μέσα στις επόμενες ημέρες», είπε ο κ.Στουρνάρας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *