Σώσαμε την Ελλάδα, σώσαμε το ευρώ, λένε οι υπουργοί Οικονομικών Γαλλίας και Γερμανίας

«Με το πακέτο μέτρων που εγκρίθηκε κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης αποτρέψαμε το να γίνει η κρίση του χρέους της Ελλάδας μία κρίση που θα μπορούσε βλάψει συνολικά την Ευρωζώνη και ως εκ τούτου το ευρώ.
Αλλά δεν είμαστε αφελείς. Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη απαιτεί υπομονή, μεγάλη αντοχή και όραμα», υπογραμμίζουν σε….
κοινό άρθρο τους οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας και Γερμανίας, κ.κ. Φρανσουά Μπαρουάν και Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας Financial Times.
«Η Ευρώπη και το ευρώ βρίσκονται σε ένα σταυροδρόμι. Το θέμα του χρέους της Ελλάδας και της έλλειψης ανταγωνιστικότητας είναι ζωτικής σημασίας για τον περιορισμό του κινδύνου μετάδοσης της κρίσης στην υπόλοιπη Ευρωζώνη. Η πρόσφατη Σύνοδος Κορυφής ενέκρινε έναν οδικό χάρτη για την Ελλάδα, προκειμένου το χρέος της να καταστεί βιώσιμο και η χώρα να επιστρέψει στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης. Με δεδομένη τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να σταθεροποιήσει τα δημοσιονομικά της και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της, χώρες της Ευρωζώνης, από κοινού με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, θα προσφέρουν νέα χρηματοδότηση λόγω της δυσκολίας της Ελλάδας να επιστρέψει στις αγορές», επισημαίνουν.

Προσθέτουν δε πως «ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να συνεργαστούν για να υποστηρίξουν το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Θα υπερασπιστούμε το ευρώ. Δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο την οικονομική και πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης, η οποία είναι η βάση της ευημερίας μας».

http://www.dailynews24.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *