Παγκοσμιοποίηση. Είμαστε αρκετά ώριμοι ?

Μετά την προ λίγων μηνών ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για την ανάγκη μιας παγκόσμιας κυβέρνησης και παγκόσμιας οικονομίας, καθώς και την προ ημερών επίσκεψη του Σόρος, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανοιχτής Κοινωνίας, είναι πλέον επιβεβαιωμένο ότι η παγκόσμια (και πολύ περισσότερο η Ελληνική) οικονομική κρίση, είναι καθαρά παραπλανητική (και φυσικά τεχνητή) κίνηση ή οποία αποσκοπεί στην….
 επίτευξη της παγκοσμιοποίησης.

Κρίση βεβαίως υπάρχει, και είναι εξαιρετικά μεγάλη. Η κρίση αυτή εκτός από πολιτική (έχουν καταρρεύσει όλα τα πολιτικά και οικονομικά μοντέλα διεθνώς), είναι πρωτίστως κοινωνική και ανθρωπιστική. Μετακινήσεις τεράστιου αριθμού πολιτών μετά από πολέμους ή αναταραχές, από πολλές διαφορετικές χώρες διαφορετικών θρησκειών, κουλτούρας, οικονομίας, κλπ σε χώρες γειτονικές ή μη, αναμιγνύουν και επαναπροσδιορίζουν τις τοπικές κοινωνίες, πολλές φορές όχι προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Υπάρχουν βεβαίως παραδείγματα ανάμιξης διαφορετικών πολιτισμών, για παράδειγμα η Μαλαισία στην οποία συνυπάρχουν αρμονικά τρείς διαφορετικές κουλτούρες (Αραβική, Ινδική και Κινέζικη), εκεί όμως η μετάβαση έγινε με πολύ αργά βήματα (πέρασαν πάνω από 100 χρόνια) και με κυβερνήσεις που ενδιαφερόντουσαν για τη χώρα (οικονομική ανάπτυξη – κοινωνικά δικαιώματα). Υπάρχουν επίσης παραδείγματα όπου η μετανάστευση έγινε με κανόνες που συνέφεραν τη χώρα αλλά ταυτόχρονα δεν ήταν απάνθρωποι ή αντικοινωνικοί (π.χ. Γερμανία, Αυστραλία).

Όπως λέει και η γνωστή παροιμία «στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται», στην προκειμένη περίπτωση ο λύκος είναι οι τράπεζες και οι πολυεθνικές. Όπως φαίνεται παραπάνω, το θέμα της μετανάστευσης είναι σχετικά εύκολο να λυθεί γιατί υπάρχουν λύσεις έτοιμες που δουλεύουν. Η παγκοσμιοποίηση όμως είναι αυτή που θα φέρει τα μεγάλα κέρδη για τις πολυεθνικές και τις τράπεζες.

Η πλήρης ισοπέδωση θρησκειών , κουλτούρας, γλώσσας και οτιδήποτε άλλο αποτελεί ταυτότητα ενός ανθρώπου / λαού, γίνεται πολύ εύκολα παρθένο έδαφος κέρδους από κερδοσκόπους. Ο επαναπροσδιορισμός ή καλύτερα η δημιουργία μιας νέας κουλτούρας ενός παγκόσμιου κράτους χωρίς διαφορετικές γλώσσες, σύνορα, θρησκείες, κουλτούρες, μπορεί να φαίνεται σαν αρχή μιας ιδανικής κοινωνίας, αλλά η ιστορία έχει αποδείξει εκατοντάδες φορές ότι πίσω από κάθε τέτοια κίνηση πάντα κρύβεται κάποιος που θέλει να κερδίσει από αυτό.

Δεν θα χρησιμοποιήσω ακραίες απόψεις (οι οποίες πολλές φορές αποδεικνύονται σωστές), αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απολύτως καμία διαβεβαίωση ή απόδειξη ότι η παγκοσμιοποίηση θα γίνει με τρόπους κοινωνικά, ηθικά και οικονομικά σωστούς, ή να το πω διαφορετικά, θα γίνει προς όφελος των πολιτών.

Είναι ηθική υποχρέωση του κάθε ένα από εμάς, μέσω της ενημέρωσης – συζήτησης – μελέτης αν όχι να σταματήσει, τουλάχιστον να σταθεί ελεγκτικά απέναντι σε όποιον του χτίζει τη νέα του ζωή, όχι μόνο του ίδιου και των παιδιών του, αλλά και όλες τις επόμενες γενιές. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια εξαιρετικά κρίσιμη χρονική στιγμή (από τις ελάχιστες στην ιστορία της Ανθρωπότητας), που πρέπει να πάρουμε θέση απέναντι στο μέλλον της Ανθρωπότητας.

Costas K.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

9 Comments

 1. Ανώνυμος

  ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΩΡΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΩΡΙΜΑΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.
  ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟ,ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΕΜΑΣ…

  ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΓΑΜΗΣΩ;;;;

  Reply
 2. Ανώνυμος

  1144 ΕΥΠ Ή ΑΣΦΑΛΙΤΗΣ …ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ!!!ΚΑΛΗ ΞΗΓΑ ΤΑ ΑΝΤΙFΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟΒΩΜΟ!!!

  Reply
 3. Χαρης

  Οι στοχοι της παγκοσμιοποιησης ειναι γνωστοι,αρκει καποιος να διαβασει την ιδεα του Μπιλ Γκεητς για μειωση του πληθυσμου της γης,να διαβασει την Ατζεντα 21,να δει τι περιεχει ο κωδικος αλιμενταριους,ολα αυτα ειναι κομματια του παγκοσμιου επεκτατισμου,μετα απο ολα αυτα οι ανθρωποι θα ειναι απλα εργαλεια των ελιτιστων.

  Reply
 4. Ανώνυμος

  Ο αρχέγονος ατταβιστικός εθνικισμός είναι ίσως το πιο προσιτό αντίδοτο στο δηλητήριο της παγκοσμιοποίησης. Το τέρας του διεθνισμού που πλασαρίστηκε έξυπνα ως “πανανθρώπινη” ιδεολογία από τους απάτριδες γυφτοτοκογλύφους απειλεί όλους τους λαούς το ίδιο. Οι αναρχικοί και οι αυτόνομοι ενώ είναι οι μόνοι που έχουν πιάσει σωστά τις αξίες της αυτοοργάνωσης και της αυτοδιαχείρισης σε τοπικό επίπεδο, κάνουν τεράστιο λάθος σε εθνικό επίπεδο. Οι αρχαίοι Έλληνες νίκησαν τους Πέρσες γιατί στην δύσκολη στιγμή κινήθηκαν όχι ως αυτόνομες κοινωνίες και ως παρεούλες φίλων, αλλά ως έθνος. Ίσως το πέτυχαν και γιατί ήταν φτωχοί αγρότες και δεν είχαν διαφθαρεί ακόμα. Κάποιοι προειδοποίησαν τον αστό Ξέρξη να μην πιαστεί αιχμάλωτος γιατί οι Έλληνες θα έλιωναν τα χρυσά νομίσματα που τους είχε προσφέρει και θα έφτιαχναν ένα χρυσό παλούκι. Γιατί δεν ήταν σωστό ένας βασιλιάς να ανασκολοπίζεται με ξύλινο. Γι αυτό και ο Ξερξάκος την κοπάνησε πριν τελειώσει η ναυμαχία της Σαλαμίνας.

  Το αντίθετο έγινε με την έλευση των Ρωμαίων. Το χρήμα έρρευσε άφθονο –ίσως όχι τόσο πολύ όσο στην περίπτωση του Ξέρξη- όμως αυτή την φορά οι Έλληνες ήταν αρκετά διεφθαρμένοι και μπασταρδεμένοι για να θέλουν να διακρίνουν τις προθέσεις των ξένων και για να ενωθούν. Ο καθένας κοίταγε την βρωμοπάρτη του. Η δική μας εποχή δυστυχώς μοιάζει περισσότερο με το διάστημα πριν την ρωμαϊκή εισβολή.

  Σημασία έχει η ουσία. Σε αυτό το παγκόσμιο τέρας που οραματίζονται οι βρωμερές χυσοποδίτσες με τον διαβήτη και στο οποίο επιφυλάσσουν για τους εαυτούς τους τον ρόλο των πατρικίων, δεν υπάρχει χώρος για μας. Οι παλαιομοδίτες, οι μοναχικοί λύκοι, οι φυσιολογικοί άνθρωποι, τα ανεξάρτητα πνεύματα, οι αντικαθεστωτικοί όλων των αποχρώσεων, είμαστε όλοι φακελωμένοι και σφραγισμένοι για το σφαγείο. Η ανθρώπινη φυλή των δύο ταχυτήτων είναι έτοιμη. Ο εφιάλτης όπως τον είχε φανταστεί ο Άλντους Χάξλει στον “Θαυμαστό Καινούργιο Κόσμο”, είναι εδώ. Χωρίς Λενίνα Κράουν. Στη θέση της κάτι μπάζα με κώλους τριαξονικούς και μάπα παλαιστή Σούμο. Το καλύτερο σενάριο αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι ο Α’ παγκόσμιος εμφύλιος πόλεμος. Αν χάσουμε, χάσαμε. Θα μας κλάσουν τον μπούτσο, που είχε πει και ο Γιώργαρος. Αν νικήσουμε όμως, δεν πρέπει να υπάρξει ο παραμικρός οίκτος γι αυτούς που μας έφεραν ως εδώ. Μόνο θάνατος δι ανασκολοπισμού και να φοράνε και τις ποδίτσες τους οι αρχηγοί για να καταλαβαίνει και ο τελευταίος πανύβλακας γιατί ξεμαγαρίζουν καρφωμένοι στα παλούκια.

  Reply
 5. Ανώνυμος

  FUCK OFF BLOODY NEFELIM…COME AND TAKE IT BASTARDS REPTOIDS…SICK PARANORMAL ANIMALS…THIS IS TOTAL WARFARE…THE ΕΛ COME BACK SOON…

  Reply
 6. Ανώνυμος

  ΤΑ ΕΡΠΕΤΑ ΘΑ ΦΑΝΕΡΩΘΟΥΝ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ…..ΠΑΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΧΑΣΑΜΕ….ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ…ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥΣ!

  Reply
 7. Ανώνυμος

  οχι στην παγκοσμιοποιηση των σιονιστων τοκογλυφων, ναι στην ιδεα του μεγαλου αλεξανδρου

  Reply
 8. Ανώνυμος

  ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΖΕΙΣ;ΑΚΟΥ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΤΟ ΜΥΑΛΟΥΔΑΚΙ ΣΟΥ ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ; ΝΑ ΣΤΟ ΠΩ ΑΛΛΙΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΜΕ. Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΚΡΑΤΩΝ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΙΛΙΕΤΗ ΣΧΕΔΙΟ.///////////////ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΧΕΔΙΟ;;;;;ΣΕ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΜΙΛΗΣΗΣ.

  Reply
 9. Ανώνυμος

  Στη δική τους Παγκοσμιοποίηση ας αντιτάξουμε ένα κίνημα Διεθνισμού, με βάση την ελευθερία, αυτοδιάθεση, και ειρήνη των ΛΑΩΝ και όχι των εγκάθετων ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ.

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *