Οι αντιδράσεις των κομμάτων για το δυσθεώρητο δημόσιο χρέος

Την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσαν τα δημοσιεύματα για δημόσιο χρέος που ξεπερνά τα 320 δισ. ευρώ.
«Η ψευδοαυτοκριτική εκ μέρους του ΔΝΤ που δεν θίγει τον πυρήνα της μνημονιακής πολιτικής και οι δηλώσεις των γερμανών αξιωματούχων για την ανάγκη ενός νέου μνημονίου, έρχονται να διαλύσουν και τις τελευταίες ελπίδες της κυβέρνησης Σαμαρά για ένα θαύμα μετά τις γερμανικές εκλογές», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ …
σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου.
Η Κουμουνδούρου κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι επιλέγει την «τακτική της στρουθοκαμήλου», «περιμένοντας τις εντολές των δανειστών», καθώς «τα τελευταία στοιχεία για το χρέος δείχνουν πως έφθασε στο δυσθεώρητο ύψος του 180% του ΑΕΠ».
«Η πλήρης κοινωνική χρεοκοπία, η διάλυση της οικονομίας και η βαθιά ύφεση είναι τα συνώνυμα της πολιτικής Σαμαρά. Πρέπει να γνωρίζει, όμως, ο κ. Σαμαράς πως ο ελληνικός λαός δεν θα περιμένει με σταυρωμένα τα χέρια να του πάρουν το σπίτι, να βλέπει να κλείνουν τα νοσοκομεία και τα σχολεία και τα παιδιά του να μεταναστεύουν. Σύντομα, ο κ. Σαμαράς θα είναι παρελθόν και οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στον ευρωπαϊκό Νότο θα εκπλήξουν τους δανειστές μας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
«Καθώς το δημόσιο χρέος έσπασε κάθε ρεκόρ σκαρφαλώνοντας στα 321 δις ευρώ και το νέο μνημόνιο βρίσκεται προ των πυλών, η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να δώσει για μια ακόμα φορά εξετάσεις υπακοής στην τρόικα, προχωρώντας σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και σε χιλιάδες πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας» αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Νότης Μαριάς.
Η Ελλάδα υλοποιεί ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής που οδηγεί σε τεράστια ύφεση και αναπαράγει την κρίση. Απαιτείται η διεκδίκηση μιας νέας συμφωνίας με τους εταίρους που θα περιλαμβάνει την περικοπή μέρους του χρέους και την ελάφρυνση των όρων αποπληρωμής του αναφέρει από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ.
Μόνη λύση η άμεση διαγραφή του παράνομου χρέους και η καταγγελία του εθνοκτόνου μνημονίου δηλώνει η Χρυσή Αυγή.
Ένα νέο δάνειο ή νέο κούρεμα, θα φέρει νέα μέτρα, που θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός, εκτιμά το ΚΚΕ σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου.
“Παρά τον τσακωμό μεταξύ ΔΝΤ και χωρών της ΕΕ, τμημάτων του κεφαλαίου, γύρω από το μίγμα διαχείρισης της κρίσης και του χρέους, με βάση τα επιμέρους συμφέροντά τους, όλοι μαζί ζητάνε την επιτάχυνση της αντιλαϊκής πολιτικής και την αντιμετώπιση των λαϊκών αντιδράσεων”, τονίζει το ΚΚΕ και προσθέτει ότι η “μόνη ρεαλιστική φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση, είναι η οργάνωση της Λαϊκής Συμμαχίας και συμπόρευση με το ΚΚΕ για μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με το λαό στην εξουσία”.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *