Με πόσους ψήφους θα εκλεγεί αύριο ο Προκόπης Παυλόπουλος;

Τη στήριξη της ΝΔ στο πρόσωπο του Προκόπη Παυλόπουλο για την Προεδρία της Δημοκρατίας έκανε γνωστή ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Κώστας Καραγκούνης…

“Στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας το
Δεκέμβριο, προτείναμε την υποψηφιότητα του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα, ενός γνώστη των Ευρωπαϊκών θεμάτων, μετριοπαθούς πολιτικού και πρώην υπουργού Εξωτερικών.

Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο, πρώην υπουργό και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κατ’ εξοχήν Ευρωπαϊστή και μετριοπαθή πολιτικό. Είναι αυτονόητο ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει την υποψηφιότητα του ιστορικού στελέχους της. Είμαστε βέβαιοι ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος θα επιτελέσει στο ακέραιο τα καθήκοντά του».

Με τη στήριξη και από τη Νέα Δημοκρατία, ο Προκόπης Παυλόπουλος αναμένεται να εκλεγεί αύριο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συγκεντρώνοντας τουλάχιστον 238 ψήφους, καθώς οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αθροίζουν 162 βουλευτές και η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ 76.

Δεν είναι σαφές, πάντως, αν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα στηρίξουν την υποψηφιότητα Παυλόπουλου, ή θα στραφούν προς τον υποψήφιο που προτείνει το «Ποτάμι», συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ευ. Βενιζέλο και του πρότεινε να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ την κεντροαριστερή υποψηφιότητα Αλιβιζάτου, αλλά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ του δήλωσε ότι τις αποφάσεις θα λάβει αύριο η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *