Αποχωρεί ο Στουρνάρας από το υπ. Οικονομικών;

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας φέρεται να έχει αποφασίσει την αποχώρησή του από το υπουργείο με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Στο προσκήνιο και πάλι τα σενάρια ανασχηματισμού. …

«Θεωρώ ότι έχω κλείσει τον κύκλο μου στο υπουργείο Οικονομικών», δηλώνει σε συνομιλητές του σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα. «Ως χώρα βγήκαμε από τον τάφο. Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι. Το διάστημα αυτό κινηθήκαμε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, αλλά τα καταφέραμε», ανέφερε, υπογραμμίζοντας τη σημασία της τελευταίας συμφωνίας με την τρόικα.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα ο Γιάννης Στουρνάρας θα παραμείνει στη θέση του το επόμενο δίμηνο καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως «ανασχηματισμός δεν πρόκειται να γίνει πριν από τις ευρωεκλογές». Εξάλλου, όπως φέρεται να λέει, δεν έχει συζητήσει ακόμη με τον πρωθυπουργό, κάτι που πιθανολογεί ότι θα γίνει περί το Πάσχα, όταν θα έχουν υπάρξουν οι ανακοινώσεις της Eurostat για την ελληνική οικονομία.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το θέμα του ανασχηματισμού θα ανοίξει μετά τη συζήτηση για το χρέος. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Γιάννης Στουρνάς θα αναλάβει τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας και ο Αντώνης Σαμαράς το υπουργείο Οικονομικών, με αναπληρωτή υπουργό τον στενό του συνεργάτη Σταύρο Παπασταύρου.

Πηγή: TVXS

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *