Στη δημοσιότητα οι τραμπουκισμοί του Λαγού κατά εισαγγελέως

Λίγες ημέρες πριν από τον θάνατο του Παύλου Φύσσα ο Γιάννης Λαγός είχε επιτεθεί σε μια εισαγγελέα επειδή τόλμησε να ερευνήσει τα γραφεία της Χρυσής Αυγής ύστερα από αιματηρή συμπλοκή. Η άτυχη δικαστική λειτουργός βρέθηκε…

μπροστά στον εξοργισμένο βουλευτή Β’ Πειραιά της Χρυσής Αυγής ενώ εκείνη ερευνούσε την επίθεση των υποστηρικτών του ακροδεξιού μορφώματος κατά στελεχών του ΚΚΕ στις 12 Σεπτεμβρίου 2013 στο Πέραμα.

Η εισαγγελέας επιχείρησε να ερευνήσει τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα. Οπως ανέφερε σε έγγραφό της στις 14 Σεπτεμβρίου, το οποίο αποκαλύπτει «Το Βήμα», «την ώρα που με έναν ανθυπαστυνόμο της Ασφάλειας Αττικής προχωρούσαμε σε έρευνα στα γραφεία εμφανίστηκε μαζί με έναν άλλον άνδρα ο βουλευτής του πολιτικού κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή Λαγός Ιωάννης ο οποίος μας απώθησε, εξαπολύοντας έντονη φραστική επίθεση αποτρέποντας και απαγορεύοντας απολύτως την αποκατάσταση του ομφαλού της κλειδαριάς που είχαμε διανοίξει προηγουμένως. 

Επιπλέον ο βουλευτής – παρουσία του αξιωματικού και της εισαγγελέως – εισερχόμενος στα γραφεία σε έξαλλη κατάσταση έσπρωξε βιαίως το ένα φύλλο της θύρας εισόδου προς τον εσωτερικό τοίχο, με αποτέλεσμα να θραύσει τον υαλοπίνακα…».

Η επίθεση σημειώθηκε στις 12 περίπου το βράδυ εκείνης της ημέρας τη στιγμή που ομάδα περίπου 20 ατόμων, μελών της Τοπικής Οργάνωσης Περάματος του ΚΚΕ που έγραφαν συνθήματα σε τοίχου, δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση, έξω από τα ναυπηγεία Παπίλα από 50 περίπου άτομα, μέλη της Χρυσής Αυγής.

Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να τραυματισθούν εννιά μέλη του ΚΚΕ ενώ οι δράστες προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα. Εκείνο ωστόσο που προκαλεί σειρά ερωτημάτων είναι ότι σύμφωνα με μαρτυρίες μελών του ΚΚΕ στο σημείο της επίθεσης υπήρχαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που δεν αντέδρασαν. 

Σε παρόμοια δηλαδή καταγγελία που προχώρησαν και αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας του 34χρονου στην Αμφιάλη πριν από δύο εβδομάδες. Η συγκεκριμένη δικογραφία αποκτά νέα διάσταση ύστερα από τη διαπίστωση ότι βασικό ρόλο στην επίθεση κατά των μελών του ΚΚΕ είχε ένας 34χρονος που είχε κατηγορηθεί και για άλλες εγκληματικές επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών στο Κερατσίνι, ενώ είναι κατηγορούμενος και στην πρόσφατη δικογραφία του Αρείου Πάγου. Ο 34χρονος εμφανίστηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία το απόγευμα της Πέμπτης.

Οπως κατέθεσε ένας 34χρονος αφισοκολλητής του ΚΚΕ «τα άτομα αυτά φορούσαν μαύρες μπλούζες με τα διακριτικά της Χρυσής Αυγής και άλλοι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με μαντίλια. 

Η πλειοψηφία αυτών έφεραν καδρόνια, πτυσσόμενα κλομπ, πέτρες καθώς και κοντάρια τα οποία είχαν προσαρμοσμένα στο επάνω μέρος τους μεταλλικά ελάσματα. Με το που μας αντίκρισαν οι παραπάνω ομάδες απρόκλητα προέβησαν σε ύβρεις κι απειλές λέγοντας “σηκωθείτε φύγετε γ…ώ τον Χριστό σας , θα σας γ…ε. Από την πλευρά τόσο τη δικιά μου όσο και των υπολοίπων μελών-φίλων του κόμματος δεν υπήρξε λεκτική ανταπόκριση ούτε πρόκληση προς τις παραπάνω ύβρεις κι απειλές. Εκείνη τη στιγμή αντιλήφθηκα και τις δύο ομάδες να κινούνται μαζικά προς το μέρος μας…».

Στη συνέχεια ο μάρτυρας μίλησε για τη στιγμή της επίθεσης: «Μας κτυπούσαν με όλα τα αντικείμενα που έφεραν στα χέρια τους με μένος. Επικρατούσε πανικός κι η επίθεση που δεχόμαστε ήταν ανελέητη. Κτυπήθηκα στο πάνω μέρος του κεφαλιού, φέρω εκχυμώσεις και αμυχές στα χέρια, στα πόδια και στην πλάτη. Τα τραύματα αυτά πιθανολογώ ότι προκλήθηκαν από καδρόνια κι από πέτρες. Η επίθεση αυτή υπολογίζω ότι κράτησε 2-3 λεπτά».

Ένας άλλος από τα μέλη του ΚΚΕ κατέθεσε για την περίεργη ολιγωρία αστυνομικών: «Λίγο πριν φύγουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν έρθει μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ, περίπου 20 στον αριθμό. Οι γείτονες τους υποδείκνυαν την κατεύθυνση που ακολούθησαν για να φύγουν αλλά δεν έγινε καμία κίνηση από μέρους τους ή επέμβαση».

Ως δράστες της αιματηρής αυτής επίθεσης αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες τέσσερις άνδρες ηλικίας 24 έως 34 ετών. Ένα από τα θύματα της επίθεσης κατέθεσε ότι στην επίθεση συμμετείχε κι ένας 38χρονος Αλβανός, για τον οποίο ωστόσο διαπιστώθηκε ότι ήταν κρατούμενος στις φυλακές Ιωαννίνων και δεν είχε πάρει ποτέ άδεια…

imerisia.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *