ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ: «Η ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ»

Ο κόσμος το έχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι. Εμείς, ως είχαμε δημοσιογραφική υποχρέωση, επισημάναμε ότι η κυρία Μέρκελ, δεν ήρθε στην Ελλάδα για τα δικά μας συμφέροντα. Ήρθε για τα δικά της, δηλαδή τα ενεργειακά. Και σύντομα θα το δείτε και ολοφάνερο το όνειρο. Μην ξεχνάτε, ότι οι γερμανοί απέτυχαν πριν από δεκαετίες στις πυρηνικές τους δραστηριότητες. Τώρα, θέλουν να….
πετύχουν στις ενεργειακές τους. Αυτή, κατά τη γνώμη μας, είναι μία από τις αλήθειες, και Μέρκελ, Μέρκελ , πότε σχεδιάζεις να μας χρεοκοπήσεις ;

● Το ότι κάθε μέρα ακούγεται στους δρόμους, στα καφενεία, και στους χώρους δουλειάς, ότι οι περισσότεροι από τους υπουργούς, που κυβερνάνε σήμερα ( αλλά και παλαιότεροι), αυτόν τον τόπο, είναι για …πέταμα. Και μάλιστα, ακούγονται και ονόματα, όπως : Αβραμόπουλος, Παναγιωτόπουλος (Παναγιά μου τον κάνανε υπουργό Εθνικής Άμυνας), Χατζηδάκης, Μουσουρούλης, Λυκουρέντζος, και κάποιοι άλλοι στο παρελθόν όπως, Παπακωνσταντίνου, Τσοχατζόπουλος, Σουφλιάς, Σούφας, Παπαντωνίου, Μπιρμπίλη, Γερουλάνος, Μπρετζαλή, Διαμαντοπούλου, και μερικοί ακόμα, που δεν τους θυμάμαι τώρα. Όσο για κάποια υφυπουργάκια ; Τρία… πουλάκια κάθονται.

● Και μιας και μιλάμε για υπουργούς της καταστροφής, της απαξίας και της ανυπαρξίας, θα θέλαμε να επισημάνουμε την γκάφα του υπουργού Ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη, σχετικά με την εκκένωση των νησιών, που οι κάτοικοί τους είναι κάτω από 150 άτομα. Μα κύριε Μουσουρούλη, είσαι σοβαρός ; Είσαι υπουργός ευθύνης εσύ ; Είσαι υπουργός για να χειρίζεσαι , τέτοια θέματα; Τόλμησες να ακούσεις την βρώμικη, απαίσια και ύποπτη πρόταση της Κομισιόν , για τα αγαπημένα μας νησάκια, ότι θέλει να τα εκκενώσει, και δεν τους έριξες, με μιας, όλους στη θάλασσα. Λυπάμαι για λογαριασμό σας, κύριε Μουσουρούλη, και όχι μόνο εγώ, αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα.

● Στην Ιαπωνία βρίσκεται λένε, ο Γιώργος Παπανδρέου, και τρώει σούσι. Στην Νέα Δημοκρατία απορούν για ποιο λόγο έστειλαν στην ίδια χώρα , τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Μηταράκη, τον οποίον φωνάζουν και γκαβό, αλλά δεν ξέρω γιατί. Κάποιοι είπαν, ότι πήγε να πάρει σαγιονάρες, γιατί έχει πλατυποδία.

● ΣΔΟΕ μ’ ακούς ; Συνέχισε αδιάκοπα , αμερόληπτα και θαρραλέα τις υπηρεσίες σου και τους ελέγχους σου, σ΄όλα τα λαμόγια, τους πολιτικούς, τους δημοσιογράφους, τους επιχειρηματίες, τους δημόσιους υπάλληλους και σε πολλούς άλλους, ώσπου να τους φορέσεις χειροπέδες και να τους οδηγήσεις στον Κορυδαλλό. Αν δε το κάνεις, πολύ φοβάμαι , ότι ο λαός θα στραφεί εναντίον σου. Και φυσικά, για να το πετύχεις, πρέπει να συνεργαστείς με εισαγγελείς και άλλους Δικαστικούς Λειτουργούς, γιατί τα λαμόγια, οι συμμορίες και οι απατεώνες, δίνουν όσα κι όσα για να τα κουκουλώσουν.

● Η λίστα Λαγκάρντ, σίγουρα θα στείλει κάποιους στον Κορυδαλλό. Χοντρούς, λιγνούς, ψηλούς, κοντούς, κι όποιον πάρει ο χάρος. Αυτός ο εμπαιγμός σε βάρος του ελληνικού λαού, να αλλοιώνεται η λίστα με τους απατεώνες, είναι αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος και πρέπει οι ένοχοι να πληρώσουν. Ποιους και ποιοι ήθελα να καλύψουν, κολλητούς τους, με την αλλοίωση της λίστας των φοροφυγάδων ;

● Και μιας και μιλάμε, για λαμόγια – φοροφυγάδες, για να πάμε και λίγο στον χώρο των ΜΜΕ. Γιατί δεν συλλαμβάνονται, κύριοι του ΣΔΟΕ, καναλάρχες και εκδοτάρχες, που χρωστάνε εκατομμύρια στο δημόσιο ; Όπως στο ΙΚΑ, στις εφορίες, και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες ; Ένα Περιστέρι μας είπε, ότι σε κάποιο ΙΚΑ, ομώνυμης περιοχής, ένας τύπος που το παίζει και καναλάρχης, οφείλει 6,5 εκ. ευρώ σε εισφορές. Δεν είναι καθόλου small το ποσόν, είναι extra extra large. Και φυσικά δεν είναι μόνον αυτός, από τον χώρο των ΜΜΕ, που χρωστάει εκατομμύρια. Είναι και άλλοι καναλάρχες, εκδότες, δημοσιογράφοι και πολλά άλλα… λουλουδάκια. Έρχεται η σειρά τους. Θα επανέλθουμε, σύντομα, στο θέμα αυτό.

● Αυτές οι …αλλαξοκωλιές, με τις τράπεζες, δίνουν και παίρνουν. Κάθε κυβέρνηση που ανεβαίνει, ταΐζει τους τραπεζίτες με χοντρά πακέτα. Αυτή είναι η φιλολαϊκή πολιτική σας , ρε λαμόγια και απατεώνες των κυβερνήσεων, όλων των εποχών ; Αλλά, όπως ,είπαν και προχθές, στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα, «οι καλύτερες τράπεζες είναι αυτές που καλύτερα καίγονται». Τι άραγε, να εννοούσαν ; Ποιος ξέρει….

● Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, η φωνή ήταν πολύ άγρια: « Ρε, εσείς, αφού ισχυρίζεστε ότι τα γράφετε όλα, γιατί δεν γράφετε και γι αυτόν τον Ράφτη, που έγινε Ραφτάκης, και όπως λένε, χρωστάει δύο εκατ. ευρώ στο δημόσιο ; Είναι αυτός που κυκλοφορεί, όλο αίγλη και χαρά. Και βέβαια δεν είναι μόνον αυτός, είναι και εκατοντάδες άλλοι. Αυτό το κράτος, θα λειτουργήσει επιτέλους δίκαια ;». Ποιόν, άραγε, να εννοούσε, ο συνομιλητής μας ; Άγνωστον…

● Ξέρετε κύριοι, πόσο είναι το εσωτερικό και εξωτερικό χρέος της Γερμανίας ; Όπως λένε, αυτοί που ξέρουν, είναι πάνω από 8 δις. Και να μου το θυμηθείτε, ότι η Γερμανία, θα περάσει τέτοια οικονομική κρίση, που θα ζητήσει και πάλι την ενίσχυση των Αμερικανών, όπως κάποτε. Αλλά αυτή τη φορά, οι Αμερικανοί, θα της δείξουν άλλο πρόσωπο. Αυτό που της αξίζει, όπως είπε, ένας ξένος διπλωμάτης. Τελικά, όλα εδώ πληρώνονται σ’ αυτή τη ζωή.

● Δεν υπάρχει έλληνας και ελληνίδα, που να μην συμφωνεί, ότι τουλάχιστον στα βασικά υπουργεία, αυτής της χώρας, πρέπει να μπαίνουν διακομματικοί υπουργοί, με γνώσεις, με κύρος, και αξιοπιστία. Κι αν όχι, διακομματικοί, ας είναι πρόσωπα, πανεπιστημιακά ή τεχνοκρατικά. Όχι, πάντως, κομματόσκυλα, άσχετους, ανίκανους και άπειρους, γιατί τα κομματόσκυλα οδήγησαν την χώρα, εδώ που την οδήγησαν. Και μιλάμε για τα βασικά υπουργεία, που είναι των Εξωτερικών, Άμυνας, Οικονομίας, Υγείας, Παιδείας, Δικαιοσύνης. Διότι σήμερα , στα περισσότερα απ΄αυτά, είναι άσχετοι, λαμόγια και κλέφτες. Έτσι λένε, καθημερινά στους δρόμους και στους χώρους δουλειάς, οι έλληνες πολίτες, που αιμορραγούν από τους αβάσταχτους φόρους.

● Αυτές οι βίλες – κάστρα, τα υπερπολυτελή γιότ και κότερα, τις πισίνες και ένα σωρό άλλα, πότε θα τα ελέγξετε, κύριοι του ΣΔΟΕ, για να διαπιστώσετε, το πως αποκτήθηκαν, από ποιους αποκτήθηκαν, και ποιοι είναι αυτοί που διαθέτουν τόσα εκατομμύρια ; Ελέγξατε κύριοι, εάν έχουν ποτέ πληρώσει φόρους; Τόσα πολλά τζάκια, έχει αυτή η χώρα και δεν το ξέραμε ; Τι είδους, κούτσουρα, άραγε να καίνε ; Μήπως δεσμίδες κολλαριστών ευρώ χρώματος μοβ ;

● Το ανέκδοτο που κυκλοφορεί τον τελευταίο καιρό είναι: Ο Μεϊμαράκης, πρόεδρος της Βουλής.

● Καιρός : Αυτή την χρεοκοπία ποιος θα την πάρει ;

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *