Διακόπτουν την εξεταστική στο ΤΕΙ Κρήτης – Διαμαρτύρονται για τις περικοπές

Του Γιώργου Παπαδάκη

Αντιδρώντας στην εκπαιδευτική και διοικητική αποψίλωση του ΤΕΙ Κρήτης από τα μνημονιακά μέτρα της κυβέρνησης, η διοίκηση του εκπαιδευτικού ιδρύματος κατά τη σημερινή 4ωρη συνέλευση της αποφάσισε την …..
αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙ για μία εβδομάδα.

Συγκεκριμένα αναστέλλεται η λειτουργία από την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013, διάστημα το οποίο περιλαμβάνει και την εξεταστική περίοδο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης κ Καπετανάκη, αυτή η απόφαση πάρθηκε διότι απειλείται η λειτουργία του εκπαιδευτικού ιδρύματος καθώς η κυβέρνηση με τα μνημονιακά μέτρα έχει αποψιλώσει σε μεγάλο βαθμό το ΤΕΙ με αποτέλεσμα αυτό σήμερα να έχει σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό ενώ ακόμα η διοίκηση είναι στο “περίμενε” για το έκτακτο πρσωπικό που θα μπορέσει να καλύψει ένα μεγάλο μέρος των ελλείψεων και των προβλημάτων.

Μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί ούτε υπότροφοι ούτε Ειδικό Διοικητικό Προσωπικό όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση δηλώνει χαρακτηριστικά στο prismanews.grο πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης κ. Καπετανάκης.

Αυτή η απόφαση είναι απόφαση αγανάκτησης. Το σημερινό προσωπικό του εκπαιδευτικού ιδρύματος αποτελείται από 147 ανθρώπους την ώρα που ο αριθμός αυτός έπρεπε να είναι κατ’ ελάχιστον 221 άτομα, βάσει και του νόμου 4009 που προβλέπεται για τα περιφερειακά ΤΕI, συμπληρώνει ο κ. Καπετανάκης.
Κατανοούν οι φοιτητές

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του εκπαιδευτικού ιδρύματος, οι φοιτητές του ΤΕΙ κατανοούν τους λόγους της αναστολής της λειτουργίας καθώς πρώτοι εκείνοι βλέπουν και βιώνουν τις σοβαρές ελλείψεις του ιδρύματος οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις απειλούν το ίδιο τους το μέλλον.

Ο κ. Καπετενάκης ξεκαθαρίζει ότι σε καμιά περίπτωση οι φοιτητές δεν θα χάσουν την εξεταστική τους. Δεν θα πούμε σε φοιτητή ότι εσύ κόβεσαι επειδή δεν εξετάστηκες, Η εξεταστική θα πραγματοποιηθεί κανονικά μετά το πέρας της αναστολής λειτουργίας συμπληρώνει ο πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης.

http://www.prismanews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *