Κέντρα αλληλεγγύης στην Ελλάδα προωθεί ο Σόρος

Στόχος του μεγαλοεπενδυτή είναι αναπτυχθεί στη χώρα μας ένα ταμείο κεφαλαίων για να μπει φρένο στη συντελούμενη ανθρωπιστική καταστροφή

Ειδικό ταμείο για τη δημιουργία κέντρων αλληλεγγύης στην Ελλάδα για τους αστέγους και τους μετανάστες προωθεί ο εκατομμυριούχος επενδυτής, Τζόρτζ Σόρος, όπως ανακοίνωσε σε διεθνές φόρουμ για το μέλλον της Ευρώπης.

Σκοπός, όπως ανέφερε, να μην επιδεινωθεί η ανθρωπιστική κρίση στη χώρα. Σύμφωνα με τον διάσημο επενδυτή, οι πρόσφυγες στην Ελλάδα δεν μπορούν να ενσωματωθούν, ενώ απειλούνται από τις….
επιθέσεις του νεο-φασιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής. «Θα πρέπει το συντομότερο δυνατό, να αποσταλεί κλιμάκιο στην Ελλάδα για να επικοινωνήσει με τις αρχές και τις οργανώσεις που βοηθούν ήδη τους άπορους, και να τεθεί σε εφαρμογή ένα σχέδιο για τη στήριξη αυτών των ομάδων. Ο στόχος είναι να αναβιώσει η ιδέα της ΕΕ ως μέσο αλληλεγγύης, όχι μόνο πειθαρχίας» τόνισε.

Όπως ανέφερε ο Τζόρτζ Σόρος, εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες παραμένουν στην παρανομία, ενώ εξίσου πολλοί είναι και οι άστεγοι στην χώρα. «Με τα χρήματα του νεότευκτου ταμείου (OSIFE) θα μπορούσαν να χτιστούν σπίτια αλληλεγγύης ή να ενοικιαστούν ήδη υπάρχοντα. Έτσι θα μπορούσε να μπει κάποιο φρένο στην συντελούμενη ανθρωπιστική καταστροφή» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον επενδυτή, θα συσταθεί μια ανοικτή πρωτοβουλία της κοινωνίας για την Ευρώπη, το OSIFE. Με αυτόν τον τρόπο, θα αναπτυχθεί ένα ταμείο κεφαλαίων για τη μείωση της ανθρώπινης δυστυχίας. Και είναι καλό να ξεκινήσει από εκεί όπου οι σημερινές πολιτικές έχουν δημιουργήσει τη μεγαλύτερη ανθρώπινη δυστυχία: στην Ελλάδα. Οι άνθρωποι που υποφέρουν δεν είναι εκείνοι που καταχράστηκαν το σύστημα και προκάλεσαν την κρίση. Η μοίρα των πολλών αιτούντων άσυλο και μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ζοφερή. Αλλά τα δεινά τους δεν μπορούν να διαχωριστούν από εκείνα των Ελλήνων. Μια πρωτοβουλία που να περιορίζεται στους μετανάστες θα ενισχύσει απλώς την αυξανόμενη ξενοφοβία και τον εξτρεμισμό στην Ελλάδα, καταλήγει ο Σόρος.

tsantiri.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *