Το «λαβείν» χωρίς το «δούναι»;

Του Θανάση Νικολαΐδη

«ΣΤΟΝ Ενικό» και ήταν ένας. Απέναντι εκπρόσωποι εργαζομένων στα νοσοκομεία, συνδικαλιστές και «ελεύθεροι σκοπευτές». Μόνο οι τελευταίοι ήσαν «γνήσιοι». Οι συνδικαλιστές κουβαλούσαν το (κρυμμένο) κομματικό τους…

ταμπελάκι κι ήταν ο λόγος τους ΠΡΟ-ΚΑΤ και ευθυγραμμισμένος με τις απόψεις του «εντολέα» και τις…αρχές του κόμματος.

ΚΑΙ, βέβαια, καλώς έπραττε ο κ. Γεωργιάδης (Υπουργός) και τους αποκάλυπτε ως προς το κόμμα και την παράταξη. Δεν μπορείς να εκπροσωπείς εργαζομένους κατά κόμμα και «ιδεολογία» φορώντας επιδεικτικά το κομματικό σου ταμπελάκι στις συνάξεις και για την ψήφο και να το κρύβεις επιμελώς και…αγωνιωδώς σε δημόσιες τηλεοπτικές εμφανίσεις.

ΠΑΜΕ παρακάτω και στην ουσία της πολύωρης και βασανιστικής νύχτας, με τον κ. Άδωνη σε ρόλο…τερματοφύλακα. Είχαν τα δίκια τους ένας-ένας, πρόβαλλαν τα αιτήματά του κλάδου, περίμεναν…συντριβή του «εχθρού», αλλά το κύμα των επιθέσεων έσκαγε και χάνονταν στο τείχος του Ε.Ο.Π.Π.Υ. Του νέου φορέα που κουβαλάει τα ελλείμματα δεκαετιών και τις αμαρτίες λειτουργών του, ανάκατων με λαμόγια και οικονομημένους που σιωπούν.

Η νύχτα πέρασε και οι «δράστες»-υπαίτιοι της κατάντιας και ολετήρες του ΕΣΥ παρέμειναν στο σκοτάδι, ως άτομα, ομάδες και σινάφια. Ούτε καν ο απόηχος του πάρτι έφτασε στα κλειστά αυτιά, αποκαλύψεις και κατάθεση της αλήθειας που ζεματάει.

ΤΙ περιμέναμε; Ειλικρίνεια και τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων. Μίλησαν για φάρμακα και ποσοστά με τον ΕΟΠΠΥ απέναντι, χωρίς να νοιάζονται για τα ελλείμματα. Λες κι είναι τρίτο(ς) κι άσχετος Οργανισμός μόνο για άρμεγμα και χωρίς ανατροφοδότηση.

ΔΕΝ μίλησαν για κυκλώματα και «φαγάνες», για πιράνχας και οργανωμένους, για «πόθεν έσχες»…γλεντζέδων, του πάρτι, για περιουσίες που φτιάχτηκαν απ’ το φάρμακο, για το φακελάκι του παρελθόντος που έγινε βίλες και καταθέσεις στην Ελβετία. Κολλημένοι στο «λαβείν», δεν αποκάλυψαν υπογραφές ενόχων της κατάντιας κι ούτε απαίτησαν να πάει ΕΝΑΣ τους στη φυλακή. Και, βέβαια, το πέρασαν ξώφαλτσα πως ακόμα και σήμερα «παρεπιδημούν» (στο κουρελιασμένο) ΕΣΥ λαμόγια που δεν τα ξεχωρίζεις εύκολα απ’ τους έντιμους και εργατικούς γιατρούς και προσωπικό.

ΤΟ «δούναι και λαβείν» πάνε μαζί και δεν θα πείσεις, αν τα ξεχωρίσεις.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *