Ο Ντράγκι αδειάζει Στουρνάρα: Καμία απόφαση για Ελλάδα

Σαφής χωρίς περιθώρια παρερμηνείας ήταν σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι επισημαίνοντας ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για την Ελλάδα και δεν πρόκειται να υπάρξει συζήτηση πριν…
από την ολοκλήρωση του πορίσματος της τρόικας για την κατάσταση και τις προοπτικές της οικονομάις της χώρας. Με τον τρόπο αυτό ο Μ. Ντράγκι διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Έλληνα υπουργού Οικονομικών ότι επετεύχθει συμφωνία για επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής της Ελλάδας κατά 2 έτη.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Ντράγκι μιλώντας στο γερμανικό κοινοβούλιο για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ και ερωτηθείς για την Ελλάδα και τα δημοσιεύματα για επιμήκυνση δύο ετών, απάντησε ότι η έκθεση της τρόικας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, οπότε και δε γνωρίζει τίποτα περισσότερο.
Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα αρνητική για την ελληνική κυβέρνηση και επιβαρύνει το κατά τα άλλα θετικό κλίμα στις αγορές, το οποίο διαμορφώθηκε λόγω της συμφωνίας με την τρόικα στα εργασιακά και παρά την άρνηση της ΔΗΜΑΡ να τα ψηφίσει τα μέτρα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *