Στους δρόμους και οι άγγλοι.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο κέντρο του Λονδίνου για να διαμαρτυρηθούν κατά των περικοπών και της…
αυξημένης φορολογίας που έχει υιοθετήσει η βρετανική κυβέρνηση, εξαπολύοντας δριμύ κατηγορώ για την κυβερνώσα ελίτ που παραβλέπει τους πολίτες που πλήττονται από την ύφεση.

Πυροσβέστες, νοσοκόμες, εκπαιδευτικοί μαζί με πολλούς άνεργους και συνοδευόμενοι από βουλευτές της αντιπολίτευσης έχουν βγει στους δρόμους του Λονδίνου με σφυρίχτρες και κρατώντας πολύχρωμα μπαλόνια και πανό που γράφουν «Όχι στις περικοπές». Περισσότερα από 250 λεωφορεία μετέφεραν διαδηλωτές στην βρετανική πρωτεύουσα.

Ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου TUC, Μπράντον Μπάρμπερ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις κινητοποιήσεις, που σύμφωνα με τον ίδιο στέλνουν «ένα δυνατό μήνυμα, ότι η πολιτική της λιτότητας έχει αποτύχει».

Τα συνδικάτα υπολόγισαν σε 150.000 τον αριθμό των διαδηλωτών, ενώ η αστυνομία έχει κάνει σχετική ανακοίνωση. Τον Μάρτιο του 2011, 250.000 άνθρωποι είχαν διαδηλώσει στο Λονδίνο.

Στη διάρκεια συγκέντρωσης στο Χάιντ Παρκ, μίλησε και ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, Εντ Μίλιμπαντ.

O Μίλιμπαντ υποστήριξε ότι το κόμμα του είναι στο πλευρό των νέων που θέλουν δουλειά, αλλά δεν μπορούν να βρουν. Πάντως δεν γλίτωσε τις αποδοκιμασίες όταν παραδέχθηκε ότι αν ήταν στην εξουσία δεν θα μπορούσε να μην προχωρήσει σε περικοπές.

«Αυτό που είπα είναι ότι όποιος και να ήταν τώρα στην κυβέρνηση θα υπήρχαν κάποιες περικοπές, αλλά η παρούσα κυβέρνηση δείχνει ότι προχωρεί πολύ γρήγορα σε πολλές περικοπές» διευκρίνισε ο Μίλιμπαντ, προσθέτοντας ότι η λιτότητα από μόνη της δεν συνιστά λύση στα προβλήματα της Βρετανίας.

Ο επικεφαλής των Εργατικών πάντως εισέπραξε και χειροκρότημα, όταν αναφέρθηκε στο επεισόδιο κατά το οποίο ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν αναγκάστηκε να πληρώσει την διαφορά, όταν ταξιδεύοντας με το τρένο, κάθισε σε βαγόνι της πρώτης θέσης, παρότι είχε απλό εισιτήριο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *