Τρεις συλλήψεις για σκληρό πορνογραφικό υλικό ανηλίκων

Χειροπέδες σε 46χρονο, 29χρονο και 25χρονο στην Αττική

Στοχευμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης…
Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για τη καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας μέσω του διαδικτύου.

Στο πλαίσιο εκτεταμένων διαδικτυακών ερευνών, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί που κατείχαν και διακινούσαν σκληρό πορνογραφικό υλικό ανηλίκων στο διαδίκτυο

Κατά τις έρευνες, χρησιμοποιήθηκε το ειδικό λογισμικό πρόγραμμα εντοπισμού χρηστών του διαδικτύου, που διακινούν υλικό παιδικής πορνογραφίας

Ειδικότερα, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, τρεις ημεδαποί ηλικίας 46, 29 και 25 ετών, οι οποίοι κατείχαν και διακινούσαν, μέσω διαδικτύου, σκληρό παιδικό πορνογραφικό υλικό.

Από εξειδικευμένους αστυνομικούς πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες έρευνες στο διαδίκτυο, με τη χρήση ειδικού λογισμικού προγράμματος εντοπισμού χρηστών, που διακινούν τέτοια αρχεία.

Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι στην ελληνική επικράτεια, άγνωστος αριθμός χρηστών του διαδικτύου, χρησιμοποιώντας 308 διαφορετικές IP διευθύνσεις, ημεδαπών εταιρειών παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, κατείχαν και είχαν πρόσφορο για διαμοιρασμό μεγάλο όγκο αρχείων (εικόνες και βίντεο), που περιείχαν «σκληρό» υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Μετά την έκδοση, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, των σχετικών διατάξεων και βουλευμάτων για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών μέσω διαδικτύου, ταυτοποιήθηκε η δράση και τα στοιχεία των τριών (3) εμπλεκομένων ατόμων.

1. Συγκεκριμένα από την διαδικτυακή αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 46χρονος ημεδαπός για χρονικό διάστημα περίπου πέντε μηνών με τη χρήση διαφορετικών και μοναδικών ΙP διευθύνσεων, κατείχε και διακινούσε μέσω ειδικών προγραμμάτων στο διαδίκτυο τουλάχιστον 386 αρχεία παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του στην Νέα Ερυθραία, παρουσία Δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ στους οποίους μετά από επιτόπιο έλεγχο, βρέθηκαν εκατοντάδες αρχεία (βίντεο και φωτογραφίες) σκληρού υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

2. Για τον 29χρονο ημεδαπό προέκυψε ότι για χρονικό διάστημα περίπου πέντε μηνών με τη χρήση διαφορετικών και μοναδικών ΙP διευθύνσεων, κατείχε και διακινούσε μέσω ειδικών προγραμμάτων στο διαδίκτυο τουλάχιστον 487 αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του στο Καματερό, παρουσία Δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν τρεις σκληροί δίσκοι Η/Υ στους οποίους μετά από επιτόπιο έλεγχο, βρέθηκαν εκατοντάδες αρχεία (βίντεο και φωτογραφίες) σκληρού υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

3. Τέλος, για τον 25χρονο ημεδαπό προέκυψε ότι για χρονικό διάστημα περίπου οκτώ μηνών με τη χρήση διαφορετικών και μοναδικών ΙP διευθύνσεων, κατείχε και διακινούσε μέσω ειδικών προγραμμάτων στο διαδίκτυο τουλάχιστον 272 αρχεία παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του στο Καματερό, παρουσία Δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ένας εξωτερικό σκληρός δίσκος Η/Υ. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε επιτόπου από τους αστυνομικούς, εντοπίστηκαν εκατοντάδες αρχεία (βίντεο και φωτογραφίες) σκληρού υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις, προκειμένου να εξεταστεί και να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των αρχείων, το είδος αυτών και η ημερομηνία που υπερφορτώθηκαν. Παράλληλα διερευνάται εάν μέρος των αρχείων αυτών δημιουργήθηκε – βιντεοσκοπήθηκε στην Ελλάδα.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

newsbeast

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *