Εκδήλωση των Ηπειρωτών στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Η «Πίττα του Ηπειρώτη», από χρόνια έχει καθιερωθεί σαν η κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση των Ηπειρωτών στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και είναι μια ευκαιρία για αντάμωμα των Ηπειρωτών της Αττικής, αλλά και όσων ταξιδέψουν από την Ήπειρο για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση αυτή. Φέτος η Γιορτή της Πίττας του Ηπειρώτη, θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 6 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας καθώς και…
 εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, είναι η κορυφαία οργάνωση των Ηπειρωτών, με τις 400 και πλέον οργανώσεις που εκπροσωπούν περισσότερους από 600.000 Ηπειρώτες στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Στην εκδήλωση της Κυριακής, θα συμμετέχουν περίπου ογδόντα χορευτικά συγκροτήματα από όλη την χώρα, με 2.500 και πλέον χορευτές, με μια πληθώρα κορυφαίων δεξιοτεχνών της ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης καθώς και καταξιωμένων Ηπειρωτών τραγουδιστών.Θα είναι ένα τρίωρο υπερθέαμα που αναδεικνύει την πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση της Ηπείρου.Τραγούδια για την αγάπη και την ξενιτιά, την Ιστορία και τον ίδιο τον τόπο, διανθισμένα με ποίηση Ηπειρωτών ποιητών και στίχους από την απαράμιλλη ηπειρώτικη λαϊκή ποίηση ορίζουν τη δομή μιας πραγματικά πρωτότυπης πολιτιστικής εκδήλωσης.Στοιχείο της εκδήλωσης η παράλληλη προβολή πλούσιου οπτικού υλικού από την ηπειρώτικη φύση καθώς και τις διαδρομές των Ηπειρωτών στο χρόνο.

http://epirusgate.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

  1. Ανώνυμος

    θa parevreθi o proedros na mas pi omos tosa xronia politikos pio einai to ergo toy sta giannenaena megalo mideniko kai tipota alo ayta gia na mi xexniomaste.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *