ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ, ΑΛΛΑ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΕ;

Με την αφορμή της ανακοίνωσης της μετακόμισης της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη σε «κτίριο σύγχρονων προδιαγραφών, ιδιοκτησίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, επί της οδού Μοναστηρίου 53-55», επαναλαμβάνουμε το ερώτημα, το οποίο υποβάλαμε αλλά δεν έχει απαντηθεί:

Το 2005 ο Δήμος Θεσσαλονίκης παραχώρησε με τη διαδικασία αντιπαροχής στην εταιρεία Ανδρεάδης- Ζησιάδης ΑΤΕ τρία οικόπεδα του. Μοναστηρίου 53-55, Μοναστηρίου 49Α και Πολυτεχνείου 33. Από αυτήν την….
παραχώρηση, με εξαιρετικά δύσκολες για μη επαγγελματίες τοπογράφους αποφάσεις, ο Δήμος πήρε ολόκληρο το συγκεκριμένο κτίριο και το ισόγειο και το υπόγειο του άλλου, στην οδό Μοναστηρίου 49Α. Το υπόλοιπο του δεύτερου οικοπέδου όπως και το οικόπεδο της Πολυτεχνείου, πέρασαν στην ιδιοκτησία της εταιρείας.

Για τη συγκεκριμένη αντιπαροχή χρεώθηκε ως ΦΠΑ το ποσό των 323.000 ευρώ, το οποίο έπρεπε να καταβάλλει ο δήμος αλλά κατέβαλε η εταιρεία. Η οφειλή διακανονίστηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 4 Ιουλίου 2011, λίγο αφότου ο δήμαρχος είχε ανακοινώσει ότι ο κ.Στ. Ανδρεάδης θα αναλάβει καθήκοντα στην Μητροπολιτική Αναπτυξιακή, που θα διοργανώσει τις εκδηλώσεις του 2012.

Ζήτησα από τη διοίκηση και περιμένω να κάνει την εκτίμηση σε χρηματικό ποσό αυτής της ανταλλαγής.

Δήλωση του Δημοτικού Συμβούλου Χρήστου Μάτη για τις αντιπαροχές του Δήμου Θεσσαλονίκης

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *