Τηγανιτές πατάτες: Δείτε τα βήματα που πρέπει να κάνετε για να μην είναι καρκινογόνες

Έπειτα από έρευνα της, η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ανακοίνωσε προς του καταναλωτές πως δεν πρέπει να τρώνε προτηγανισμένες πατάτες, διότι είναι πολύ πιθανό να είναι εκτεθειμένες σε υψηλά επίπεδα ακρυλαμίδιου.

Το ακριλαμύδιο, είναι ένα πάρα πολύ επικίνδυνο χημικό συστατικό και μπορεί να προκαλέσει πάρα πολλά προβλήματα σε περίπτωση που καταναλωθεί.

Δείτε πως πρέπει να τρώτε τις τηγανιτές πατάτες:

1) Τηγανίζετε πάντα με ελαιόλαδο

2) Μην τηγανίζετε στο ίδιο λάδι γι πάνω από 2 – 3 φορές

3) Μην αποθηκεύετε τις πατάτες στο ψυγείο, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες ψύξης μπορεί να αυξήσουν την περιεκτικότητα της πατάτας σε σάκχαρα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες ανάπτυξης ακρυλαμιδίου κατά το τηγάνισμα

4) Όταν κόβετε τις πατάτες, πριν τις τηγανίσετε βάλτε τις σε κρύο νερό για 30 λεπτά

5) Μην αφήνετε να σκουρύνουν οι πατάτες. Μόλις αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα βγάλτε τες από τηγάνι ή τη φριτέζα

6) Μην τρώτε τις πατάτες ή τα κομμάτια της τηγανιτής πατάτας που είναι πολύ σκούρα

Πηγη voicenews

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *