Εργα και ημεραι.. της Πουτινικης Ρωσσίας.

Alexander Litvinenko in hospitalΑνεξιχνιαστες …αλλα όχι λησμονημενες.Οκτω χρονια μετα.

«Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να πω μερικές κουβέντες στον άνθρωπο που ευθύνεται για τη σημερινή μου κατάσταση. Ίσως να καταφέρετε να
μου κλείσετε το στόμα αλλά αυτή η σιωπή θα σας κοστίσει ακριβά. Δείξατε πως είστε τόσο απάνθρωποι βάρβαροι, όπως ακριβώς σας παρουσιάζουν οι σκληρότεροι επικριτές σας. Δείξετε ότι δεν σέβεστε την ανθρώπινη ζωή, την ελευθερία και τις άλλες δημοκρατικές αξίες. Δείξατε ότι είστε ανάξιοι της θέσης σας, ανάξιοι εμπιστοσύνης πολιτισμένων ανθρώπων. Ίσως να καταφέρετε να κάνετε έναν άνθρωπο να σιωπήσει αλλά οι αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο θα ηχούν στ’ αυτιά σας κύριε Πούτιν, για όλη σας τη ζωή. Ας σας συγχωρέσει ο Θεός για αυτά που κάνατε – όχι μόνο σε μένα αλλά και στην Αγαπημένη μου Ρωσία και το λαό της.»
(Δήλωσις  Alexander Litvinenko την παραμονη του θανατου του λογω τοξικης δηλητηριασεως http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/6180262.stm )
Alexander Litvinenko
Στις   23/11/2006 ο πρωην συνταγματαρχης της Ρωσσικης Ομοσπονδιακης Υπηρεσίας Ασφαλείας FSB  (πρωην KGB) Αλεξαντερ Λιτβινενκο ( όλο το ιστορικό εδω: http://www.bbc.com/news/uk-19647226 )

  43 ετών, απεβιωσε συνεπεία  τοξικης δηλητηριασεως μετα απο ολιγοήμερη νοσηλεια σε νοσοκομείο του Λονδίνου. Πριν απο εννεα χρόνια, τον Νοεμβριο του 1998, συνταγματαρχης τοτε της KGB,  κατηγορησε δημοσίως τους ανωτερους του ότι του εδωσαν εντολη να δολοφονησει τον Ρωσο μεγιστανα Μπορις Μπερεζοφσκι.Εν συνεχεία συνεληφθη και φυλακισθηκε στο Λεφορτοβο. Επικεφαλής της  KGB  ήταν τοτε ο Βλαντινιρ Πούτιν.

Βεβαιως η Ρωσσικη δικαιοσύνη απηλλαξε δυο φορες τον Λιτβινενκο, ο οποίος τελικώς εφυγε με την οικογενεια του το 2000 και εγκατεσταθη στο Λονδίνο, οπου δημοσίευσε βιβλίο με στοιχεία που συσχετιζαν τις βομβιστικες ενεργειες σε κτιρια της Μοσχας το 1999 με την προεκλογικη εκστρατεία του Κου  Πουτιν.  ( προσφατες πληροφοριες εδω:
http://www.interpretermag.com/15-years-on-suspicions-about-putins-involvement-in-apartment-bombings-linger-in-russia/?utm_content=&utm_medium=email&utm_source=Triggermail&nr_email_referer=1

Ο εκπρόσωπος του Νοσοκομείου περιεγραψε την τραγικη καταστασι του ετοιμοθανατου Λιτβινενκο, που έχασε τα μαλλιά του, τα νεφρα του κατεστραφησαν και το νευρικο του συστημα κατερρευσε εντος ολιγων ημερών. Η αστυνομια ανεκαλυψε ίχνη απο το ιδιο ραδιενεργο υλικο πολώνιο 210, που βρέθηκε στο αιμα του  Λιτβινενκο, και  στο εστιατόριο – μπαρ που επεσκεφθη  την ημερα που δηλητηριασθηκε, όταν   συναντησε  τον πληροφοριοδότη-κατασκοπο της FSB (διαδόχου της KGB)  Μαριο Σκαρμελά.Τον πράκτορα που του  εδωσε στοιχεία για της δολοφονια της δημοσιογραφου Αννας Πολιτκοσφάγια

Στο τελευταίο μηνυμα που υπαγορευσε την 21ην Νοεμβρίου, οταν ο Λιτβινενκο καταλαβε ότι έχανε και  την ζωή του, κατηγορησε τον προεδρο της Ρωσσιας Βλαντιμιρ Πουτιν  για την καταστασί του. «Μπορει να καταφερετε να κλεισετε το στομα ενος ανθρώπου, αλλα η κατακραυγή απο ολοκληρο τον κοσμο θα αντηχή , κε Πουτιν στ’αυτιά σας για όλη σας τη ζωή..» ηταν το κύκνειο ασμα του.

Το ιδιο δηλωσε και ο πατερας του Λιτβινενκο, γιατρος, ότι τον γιό του « δολοφονησε το καθεστώς με μια μικροσκοπικη πυρηνικη βομβα».H επισημη απαντησι του Κρεμλινου εδοθη αμεσως  απο τον Ντμιτρι Πεσκοφ, εκπρόσωπο του Ρώσου Προεδρου, που χαρακτηρισε τις κατηγορίες παράλογες για τις οποιες δεν εχει να προσθεση τιποτα περισσοτερο. Ενω συμπληρωσε – ως εάν η σειρα των άλλων(;) τελειωσε- « ..Τωρα ειναι η σειρά της Βρετανικης αστυνομιας να διελευκανει την υποθεσι..».

 Ο Ρώσσος Πρόεδρος ηταν πλεον σαφής στις δηλώσεις του. « Στο πόρισμα των Βρετανών ιατρών δεν αναφερεται οτι πρόκειται για βίαιο θανατο.Αρα δεν υπαρχει λογος για τετοιου είδους συζητησεις» Ξεκαθαρισε ο κος Πούτιν.

Anna Politkovskaya file picture taken 17 March 20 2005

Αννα Πολιτκόβσαγια

Στις 7/10/2006, δολοφονηθηκε η δημοσιογραφος  Αννα Πολιτκόβσαγια

( ολο το ιστορικό εδω: http://en.wikipedia.org/wiki/Assassination_of_Anna_Politkovskaya ) , απο τις ελαχιστα εναπομείνασες ανεξαρτητες φωνες της δημοσιογραφίας στην Ρωσία.Οι δολοφόνοι της δεν έκανα καμμια προσπαθεια να συγκαλύψουν τι ακριβώς ήταν η πράξις τους.Η δολοφονια της συνεπεσε με τα 54α γενεθλια του Πούτιν, που υπήρξε ο στόχος των εντόνων επικρίσεων της. Στα χερια της αστυνομίας κατέληξε και ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή της με το υλικό που ειχε ετοιμασει  για αρθρο σχετικώς με τα βασανηστήρια στην Τσετσενία.Οι δολοφονοι κατα την αστυνομία ησαν τουλαχιστον πέντε.Εξ αυτών δύο άνδρες και δύο γυναίκες   ειχαν αναλάβει την παρακολούθησι της ενω ο κυριος δολοφονος επυροβόλησε πεντε φορές

Τελικως οι πεντε εκτελεστες  δολοφονοι κατεδικασθησαν( Ιουνιος 2014 , πληροφοριες εδω:
 http://www.latimes.com/world/europe/la-fg-russia-journalist-slaying-verdict-20140609-story.html?utm_content=&utm_medium=email&utm_source=Triggermail&nr_email_referer=1  )  οι δυο εξ αυτων σε ισοβι. Όμως η καταδικη των εκτελεστων δεν ικανοποιησε τους συγγενεις και φιλους της Αννα. Ο γιος  της, Ilya Politkovsky  δηλωσε ότι δεν αισθανεται καμμια ικανοποιησι . «  Δεν θα θεωρησουμε ποτε την υποθεσι αυτή ποτέ  ληξασα μεχρις οτου τα προσωπα που διεταξαν τους δολοφονους εκτελεστες   συλληφθουν και τιμωρηθουν»  κατεληξε.
Καθως οι δολοφονοι εκτελεστες  χαμογελούσα προστατευμενοι μεσα στην ατρωτη η γιαλινη κλουβ του δικαστηρίοι ο δικαστης Pavel Melyokhin  διαβαζε την αποφασι λεγοντας ότι η Αννα Πολιτικσφαγια δολοφονηθηκε « εξ αιτίας του εργου της που απεκαλυπτε την καταπατησι των ανθρωπινων δικαιωματαων και την καταχρησι της εξουσιας.».”

Βεβαίως καποτε  οι δολοφονιες αυτές( ιδε στο τέλος)  θα εξιχνιασθουν όταν  αποκατασταθη η ελευθερια και η δημοκρατια στην Ρωσσια και  αρθη το « κρατικο» απορρητο  όπως  συνεβη και μετα την καταρρευσι του σταλινισμου στη Ρωσσια.

http://www.thermopilai.org/content/i-dimokratia-tis-gka-gke-mpe

Ιασων

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *