Ενταση σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας -Αντιδρούν οι κρατούμενοι στη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας

Αναβρασμός φαίνεται ότι επικρατεί σε κάποια από τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, όπως στον Κορυδαλλός, το Δομοκό και την Κέρκυρα με τους κρατουμένους να…

αρνούνται το μεσημέρι να μπουν στα κελιά τους. Οι κινητοποιήσεις που δεν αποκλείεται να εξαπλωθούν και στις υπόλοιπες φυλακές, γίνονται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δημιουργία φυλακών ασφαλείας Γ τύπου στο Δομόκο.

«Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση ετοιμάζει την Ελληνική εκδοχή του Γκουαντάναμο. Σε ένα δικαστικό σύστημα που η αρχή της αναλογικότητας έχει κουρελιαστεί και επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές, η Ελλάδα διεκδικεί ήδη την πρωτιά στις πολυετείς καθείρξεις και τα ισόβια. Οι άδειες και οι αναστολές είναι το μοναδικό μέτρο που προσπαθεί να ισορροπήσει αυτήν την νομική εξόντωση. Τώρα με κόψιμο των αδειών στην πλειοψηφία των κρατουμένων (καθώς ο καθένας μας μπορεί να θεωρηθεί «επικίνδυνος» και να ονομαστεί κρατούμενος τύπου Γ) το σύστημα δημιουργεί ανθρώπους δίχως ελπίδα. Έτσι οι φυλακές γίνονται εργοστάσιο αναπαραγωγής του εγκλήματος καθώς ο κρατούμενος δεν έχει τίποτε να χάσει γιατί τα έχει χάσει όλα», υποστηρίζουν μεταξυ άλλων σε ανακοίνωση τους οι κρατούμενοι.

Μάλιστα τονίζουν πως ο κατ’ επίφαση σωφρονισμός τους γίνεται μια εκδικητική τιμωρία και με τις συνεχείς εφόδους των ΕΚΑΜ, οι φυλακές γίνονται πεδίο εξάσκησης της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας.

Τέλος υποστηρίζουν πως «όλοι οι κρατούμενοι οργανωνόμαστε, συντονιζόμαστε και θα κινητοποιηθούμε ενάντια σε αυτούς που κάνουν τις φυλακές τόπους διαρκούς τιμωρίας και στέρησης της ελπίδας» και καλούν σε διάλογο τον υπουργό για τις φυλακές και τα πραγματικά τους προβλήματα, αλλιώς απειλούν να απαντήσουν δυναμικά, όλοι μαζί ενωμένοι, ενάντια στην αδικία και την στέρηση των δικαιωμάτων μας.

Πηγή: iefimerida.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *