Τελευταία Νέα

Κλείνει το Νοσοκομείο Κατερίνης;

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ; 


Η Συγκυβέρνηση ΝΔ /ΠΑΣΟΚ υποταγμένη στα κελεύσματα της Τρόικας εκποιεί ότι επιβαρύνει το υπερχρεωμένο και χρεοκοπημένο Δημόσιο αναζητώντας απελπισμένα οικονομική διέξοδο.
Το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, για το οποίο προεκλογικά πανηγύριζαν και θριαμβολογούσαν προεκλογικά, το 2009 αν ενθυμούμαι σωστά, με βαρύγδουπες δηλώσεις αυτάρεσκα Νεοδημοκράτες Βουλευτές και Πολιτευτές με πρωτοσέλιδα στα τοπικά Μ.Μ.Ε. με πηχαίους τίτλους λίαν ιδιοτελώς, σήμερα στην εποχή των Μνημονίων και της κοινωνικής εξαθλίωσης, μαραζώνει…

υποβαθμίζεται, συρρικνώνεται και απαξιώνεται κυρίως λόγω έλλειψης νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού αλλά και εξαιτίας της ανεπαρκούς χρηματοδότησης και μειωμένων κονδυλίων. Να συμπληρώσω ότι όσοι σήμερα εργάζονται υπό αυτό το καθεστώς κάνουν αντικειμενικά υπεράνθρωπη προσπάθεια.

Σοβαρά περιστατικά παραπέμπονται σε Νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας, από όπου οι ειδικευόμενοι γιατροί συχνά ζητούν οδηγίες για την σύνταξη συνταγών η την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών, το Γ. Νοσοκομείο Κατερίνης αργοπεθαίνει κυριολεκτικά, η ταφόπλακα μπαίνει με το υπό ψήφιση Πολυνομοσχέδιο. Η Δημόσια υγεία καταργείται, δημόσιο αγαθό πού προστατεύεται από το Σύνταγμα, με το πρόσχημα των δημοσιονομικών ελλείψεων και του δανεισμού. 
Οι έχοντες πηγαίνουν σε ιδιωτικές Κλινικές που κάνουν χρυσές δουλειές, αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα, είναι απερίγραπτη η ταλαιπωρία και το μαρτύριο που υφίστανται καθημερινά συμπολίτες μας και ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι Συνταξιούχοι, αυτά είναι τα επιτεύγματα της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής και των ιδιωτικοποιήσεων. 
Φήμες μιλούν για επικείμενη παραχώρηση πτέρυγας σε Γιατρό κοινοβουλευτικό της συμπολίτευσης, πού με βεβαιότητα το ορέγεται και το εποφθαλμιά, η ότι θα διαταχθεί η αναστολή λειτουργίας τού ζημιογόνου Νοσοκομείου, απευχόμεθα να επαληθευτεί το εφιαλτικό αυτό σενάριο. 
Ας διαψεύσει την είδηση η σημερινή οφείλω να ομολογήσω αξιόμαχη Διοίκηση που με δημόσια παραδοχή της δηλώνει την χαμηλή αποδοτικότητα του Νοσοκομείου μας. 
Μήπως τελικά σκόπιμα απαξιώνεται ώστε ευκολότερα, αδιανόητη εξέλιξη για μία ευρωπαϊκή χώρα , να καταλήξει στα χέρια ιδιώτη;
 Φοβούμαι σε λίγους μήνες η Πιερία των τεσσάρων Βουλευτών της συμπολίτευσης δεν ΘΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ότι χειρότερο και τραγικό, μακάρι να πέσω έξω στην εκτίμηση μου αυτή.

B. Νουλέζας. Δικηγόρος.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *