«Βραδεία η επανεκκίνηση της οικονομίας»

Η επανεκκίνηση της οικονομίας στην Ευρωζώνη θα είναι βραδεία το 2013, προειδοποίησε σήμερα από τη Μόσχα ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, ο οποίος επανέλαβε πως
υπάρχει η πιθανότητα να δίδεται προθεσμία για τη μείωση των ελλειμμάτων.

 Οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές στην ευρωζώνη βελτιώνονται, παρόλο που οι προβλέψεις δείχνουν πως η επανεκκίνηση της οικονομίας θα γίνει στη διάρκεια του έτους σε βραδείς ρυθμούς δήλωσε ο κ. Ρεν λίγο πριν την σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των G20 στη ρωσική πρωτεύουσα.

 «Αν η ανάπτυξη επιδεινώνεται με απροσδόκητο τρόπο, ενδέχεται να δίδεται στην ενδιαφερόμενη χώρα προθεσμία διόρθωσης του ελλείμματος».

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος υπενθύμισε πως τέτοιες προθεσμίες δόθηκαν ήδη πέρυσι στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, η δραστηριότητα υποχώρησε στην ευρωζώνη περισσότερο από το προβλεπόμενο κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012: -0,6% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο στο σύνολο της νομισματικής ένωσης, -0,6% στη Γερμανία και -0,3% στη Γαλλία.

 Επίσης οι προοπτικές είναι σκοτεινές για το 2013, πράγμα που ωθεί ορισμένες χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, να γνωστοποιούν πως δεν θα καταφέρουν να τηρήσουν φέτος τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις τους.

 Ο Όλι Ρεν επανέλαβε συνεπώς αυτό που είχε ήδη πει σε μια επιστολή προς τις χώρες της ΕΕ που δημοσιοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα.

attikipress.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *