Πόσο σας αρέσει το σώμα σας;

Η γνώμη που έχουν οι γυναίκες για το σώμα τους σχετίζεται πολύ με το τι πιστεύουν ότι αρέσει στους άνδρες, ανακάλυψαν οι ερευνητές.

Το κλειδί για να νιώσουν οι γυναίκες ικανοποιημένες με το σώμα τους είναι στο τι πιστεύουν ότι αρέσει περισσότερο στους άνδρες υποστηρίζουν οι ερευνητές του αμερικανικού Πανεπιστημίου Νοτίων Μεθοδιστών στο Ντάλας.

Σε σχετικό πείραμα σε 450 γυναίκες φάνηκε ότι ήταν πιο ευχαριστημένες με το βάρος οι γυναίκες που είχαν την πεποίθηση ότι οι άνδρες προτιμούσαν τις πιο γεμάτες γυναίκες με καμπύλες παρά εκείνες που είναι κοκαλιάρες.

Επιπλέον οι ερευνητές εξηγούν ότι όταν οι γυναίκες πιστεύουν ότι οι άνδρες προτιμούν γυναίκες με σώμα πιο αφράτο από εκείνα που βλέπουν στις σελίδες των περιοδικών ή στις διαφημίσεις τότε έχουν και υψηλότερη αυτοπεποίθηση και χαμηλότερα επίπεδα κατάθλιψης.

Οι γυναίκες που είναι ευχαριστημένες με το σώμα τους επίσης τείνουν να τρώνε καλύτερα, να είναι πιο δραστήριες, πιο σίγουρες και λιγότερο επιρρεπείς σε διατροφικές διαταραχές και υπερβολικές δίαιτες.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση Social Psychological and Personality Science.

vita.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *