Γλέζος: Ο Σημίτης είναι ο νεκροθάφτης των οφειλών της Γερμανίας

Σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο κ. Γλέζος αναφέρθηκε στην υπόθεση του Δίστομου και στις ενέργειες της κυβέρνησης Σημίτη, οι οποίες σύμφωνα με το βουλευτή, οδήγησαν στην ανατροπή δικαστικών αποφάσεων που …
δικαίωναν τους συγγενείς των μαρτυρικών θυμάτων.
«Κατά τη γνώμη μου ο νεκροθάφτης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα είναι ο Κώστας Σημίτης. Η υπόθεση με το Δίστομο είναι χαρακτηριστική. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο πήρε απόφαση υπέρ των θυμάτων του Διστόμου. Το Εφετείο επικύρωσε την απόφαση. Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την απόφαση με συντριπτική πλειοψηφία και μειοψήφησε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, που ήταν ο Στέφανος Ματθίας. Η κυβέρνηση Σημίτη για να το ανατρέψει προέβη στις εξής ενέργειες: Παρέτεινε για δύο χρόνια τη θητεία του Ματθία και ο Ματθίας παραβιάζοντας τους θεσμικούς κανόνες του Αρείου Πάγου, όντας επικεφαλής μιας επιτροπής, πήρε αφορμή από μια αίτηση ενός πολίτη και αντί να εφαρμόσει την απόφαση του Αρείου Πάγου, την οδήγησε προς το Ειδικό Δικαστήριο», υποστήριξε ο κ. Γλέζος.
Καταλήγοντας, ο κ. Γλέζος σημείωσε ότι «κι ένα μάρκο να ήταν, η Γερμανία οφείλει να πληρώσει για να μην επαναληφθούν παρόμοια ανοσιουργήματα».

newsbomb.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *