Αδωνις: Το Μνημόνιο τελείωσε, ξεχάστε την Τρόικα


«Ξεχάστε την Τρόικα. Το Μνημόνιο τέλειωσε» υποστηρίζει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη εφ’όλης της ύλης…

που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Μόλις τελειώσει ο χρόνος, θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και θα γίνει και η όποια διευθέτηση είναι να γίνει στο χρέος μας και θα αποκτήσει η χώρα μερική πρόσβαση στις αγορές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας.

«Ο διαχωρισμός σε μνημόνιο και αντιμνημόνιο θα είναι πια άνευ σημασίας. Αυτή η εποχή του μνημονίου τελειώνει, είμαστε στις τελευταίες μέρες αυτής της εποχής. Τώρα πρέπει να πάμε στη νέα εποχή».

«Οι στόχοι είναι για να διατηρούν την οικονομική ευστάθεια του συστήματος. Μπορείς να έχεις εθνικό σύστημα Υγείας χωρίς λεφτά; Ξεχάστε την τρόικα. Ήταν λάθος του πολιτικού μας συστήματος που έβαλε μπροστά την τρόικα, πιστεύω κυρίως για να προστατευτεί το ίδιο και τα έκανε χειρότερα. Δεν είναι το πρόβλημά μου εμένα ούτε ο Thomson, ούτε ο Mors. Ο Thomson και ο Mors και ο Mattias εκπροσωπούν τους πιστωτές μας, τους μοναδικούς ανθρώπους στον πλανήτη, που ενδιαφέρονται να μας δώσουν λεφτά, γιατί, όπως έχετε καταλάβει, ούτε Ρώσοι υπήρχαν ποτέ, ούτε Κινέζοι, ούτε …φούφουτοι.

Άρα αυτά άστε τα για τον Καμμένο και τους άλλους, που λένε αυτές τις ανοησίες. Στον πραγματικό κόσμο, οι μόνοι που μας έδιναν λεφτά, είναι αυτοί και μ’ αυτούς μιλάμε. Αλλά αυτοί γιατί είναι εδώ; Γιατί έχουν αγωνία να επιστρέψουν τα λεφτά σε αυτούς απ’ όπου τα πήραν. Αυτό τους ενδιαφέρει. Εμάς, όμως, δεν μας ενδιαφέρει αυτό. Εμάς μας ενδιαφέρει να φτιάξουμε αυτό τον τόπο και να μπορεί να επιβιώνει μόνος του, χωρίς να έχει ανάγκη κανέναν».

Ο υπουργός Υγείας κάνει λόγο για «πολιτική υποκρισία» και για «φαρισαίους υποκριτές» με αφορμή τα στοιχεία περί πρωτογενούς πλεονάσματος.

«Έχει βγάλει η κυβέρνηση τα στοιχεία και εμφανίζει ένα πολύ μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα 3 δισ. Και φαίνεται ότι θα έχουμε ένα πολύ μεγάλο πλεόνασμα του χρόνου. Ποιοι είναι οι πολιτικοί που αντιδράσανε περισσότερο αμφισβητώντας την αξιοπιστία αυτών των στοιχείων; Ο Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Μιχαλολιάκος, η Χρυσή Αυγή, και ο Καμμένος. Γιατί; Τι τους ενώνει; Το αντιμνημόνιο».

Και προσθέτει: «Αν πράγματι θέλεις να φύγει η τρόικα από την Ελλάδα, δεν πρέπει η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές; Πρέπει. Μπορεί να επιστρέψει η Ελλάδα στις αγορές αν δεν έχει πρωτογενές πλεόνασμα; Όχι. Άρα, αυτοί οι καλοί άνθρωποι, οι φαρισαίοι υποκριτές, οι οποίοι θέλουν να φύγει η τρόικα από την Ελλάδα, έχουν συμφέρον να παρουσιάζουν το πρωτογενές πλεόνασμα μεγαλύτερο ή μικρότερο; Καταλαβαίνετε τι κάνουν; Ενώ από τη μία πουλάνε στον ελληνικό λαό φούμαρα ότι θέλουν να φύγει η τρόικα, από την άλλη αντί να πουν όχι, δεν είναι 3 δισ. το πρωτογενές πλεόνασμα, είναι 10 δισ. το πρωτογενές πλεόνασμα, γιατί μόνο αν έχουμε πρωτογενές, φεύγει η τρόικα».

/www.iefimerida.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *