Ο διεθνής Τύπος παραληρεί με το μωσαϊκό της Αμφίπολης: Γιγαντιαίο και εντυπωσιακό, ανεβάζει τον πατριωτισμό των Ελλήνων

Οι νέες, θαυμαστές, ανακαλύψεις στον τύμβο της Αμφίπολης δεν θα μπορούσε να αφήσει αμέτοχη την παγκόσμια κοινή γνώμη που εδώ και καιρό έχει δείξει πως ενδιαφέρεται εντόνως για τα τεκταινόμενα στην μακεδονική γη.

Η θέα του μωσαϊκού που ανακαλύφθηκε από την Κατερίνα Περιστέρη και την ομάδα της, είναι τόσο καθηλωτική που σχεδόν όλα τα διεθνή Μέσα μεταφέρουν στους αναγνώστες τους τη σπουδαιότητά του χρησιμοποιώντας επίθετα στον υπερθετικό βαθμό: «γιγαντιαίο», «εντυπωσιακό», «περίπλοκο», είναι κάποια αυτά που δείχνουν την επίδραση που ασκεί το μνημείο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Guardian γράφει πως το μωσαϊκό που ανακαλύφθηκε μπορεί να σηματοδοτήσει τον βασιλικό, μακεδονικό τάφο. Οι αρχαιολόγοι βρέθηκαν μπροστά σε ένα μεγάλο και περίπλοκο μωσαϊκό που χρονολογείται από το 300 π.Χ.

Το αυστραλιανό ABC κάνει λόγο για «μωσαϊκό γιγαντιαίων διαστάσεων» το οποίο, όμως, ακόμα και τώρα δεν μπορεί να μας οδηγήσει ευθέως σε μια θεωρία για το ποιος μπορεί να είναι ο ένοικος του τύμβου.

Το αμερικανικό ραδιόφωνο Npr σημειώνει πως η ανακάλυψη του εντυπωσιακού και πανέμορφου μωσαϊκού στην Αμφίπολη. Κάνει λόγο για την αρμονία των χρωμάτων, αλλά και για τη θαυμαστή λεπτομέρεια των μορφών που απεικονίζονται στο μωσαϊκό.

Το BBC σημειώνει με τη σειρά πως αποκαλύφθηκε στην Αμφίπολη ένα μεγάλων διαστάσεων μωσαϊκό, στον μεγαλύτερο τάφο που βρέθηκε ποτέ στην Ελλάδα. Επισημαίνει δε πως αυτές οι ανακαλύψεις έχουν ανεβάσει το ηθικό, την υπερηφάνεια και τον πατριωτισμό των Ελλήνων.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *