ΠΑΣΟΚ: Επίδειξη τζάμπα μαγκιάς από Τσίπρα

Επίθεση κατά του κ. Τσίπρα εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου αναφέρεται ότι ο κ. Τσίπρας έκανε και πάλι
«επίδειξη τζάμπα μαγκιάς» και ότι δεν είπε τίποτα για την κύρωση από τη Βουλή της παράτασης της δανειακής σύμβασης. Επίσης, καλωσορίζεται η αναγγελία της κατάθεσης, από την κυβέρνηση, πρότασης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα μνημόνια.

Το ΠΑΣΟΚ αναφέρεται σε μνημόνια και όχι σε μνημόνιο και θεωρεί ότι ο κ. Τσίπρας εννοεί «προφανώς τα μνημόνια 1, 2 και τώρα 3». Και τονίζει ότι «θα υποχρεωθεί έτσι η κυβέρνηση να συζητήσει στην Ολομέλεια της Βουλής το πού ήταν η χώρα πριν τις εκλογές και πόσα βήματα πίσω βρίσκεται ένα μόλις μήνα μετά τις εκλογές».

Θεωρεί την εξεταστική επιτροπή «φόρουμ διαρκούς διερεύνησης» και επισημαίνει δύο θέματα στα οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν αναφέρθηκε ο κ. Τσίπρας:

– Το πώς φθάσαμε το 2009 στην ανεξέλεγκτη κρίση και πώς αποφύγαμε τη χρεοκοπία, και

– Πώς το 2015 η χώρα «μπαίνει βαθύτερα στο μνημόνιο και βαδίζει με φόρα στο μνημόνιο 3».

Κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι «δεν έβγαλε τσιμουδιά για την κύρωση από τη Βουλή της παράτασης της δανειακής σύμβασης» και τονίζει ότι «η κυβέρνηση παραβιάζει το Σύνταγμα και το νόμο, προσβάλλει το κοινοβούλιο». Θεωρεί αδιανόητο το θέμα να συζητείται στη γερμανική Βουλή και όχι στην ελληνική, αποδίδοντας τη σιωπή της κυβέρνησης στην «απειλή της εσωκομματικής αντιπολίτευσης» του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τα νομοσχέδια που εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας, αναφέρει ότι αυτό έγινε για πολλοστή φορά. Επισημαίνει, όμως, ότι ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί ότι δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες, «χωρίς αποτίμηση των δημοσιονομικών επιπτώσεων σε συνεργασία με τους θεσμούς, δηλαδή την τρόικα».

Σημειώνει, τέλος, ότι όλα είναι στον αέρα, «με την κυβέρνηση αιχμάλωτη της ρητορικής της και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *