xOrisOria News

Όπου σταθεί κι όπου βρεθεί συναγωνίζεται τον Άδ. Γεωργιάδη για το ποιος είναι πιο μνημονιακός !

Αμετανόητος ο υποψήφιος Κυριάκος, με τη λιτότητα … των άλλων!

Όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, συναγωνίζεται τον Άδωνι Γεωργιάδη για το ποιος είναι πιο
μνημονιακός.

Ακόμη και η Ντόρα Μπακογιάννη που διαγράφηκε από τη ΝΔ γιατί ψήφισε το μνημόνιο, τα ύστερα χρόνια, αντέδρασε έντονα και δημόσια απέναντι στην υπερφορολόγηση, που σκότωσε την επιχειρηματικότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπεραμύνθηκε σήμερα στο πρωϊνό του Αντ1 τη φορολογία από το πρώτο ευρώ.. Αφού η ΝΔ έχασε με σχεδόν 10 μονάδες!!, αφού όλοι μίλησαν για εσφαλμένες και ανάλγητες πολιτικές συμπεριφορές κάποιων εντός της γαλάζιας παράταξης που θύμιζαν «Σόιμπλε», αφού έγιναν αυτά και άλλα πολλά, ο Κυριάκος υπερασπίστηκε πως αυτή η φορολογική καταιγίδα, έφερε έσοδα στα ταμεία. Ξεχνώντας πόσες επιχειρήσεις έκλεισαν λόγω της σκληρής πολιτικής, πόση η ανεργία (όπου σίγουρα χάθηκαν περισσότερα λεφτά από τα ταμεία), πόσο το κοινωνικό κόστος..

Δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα διεκδικήσει την αρχηγία της ΝΔ λέγοντας στους Νεοδημοκράτες που ψήφισαν ΖΥΡΙΖΑ το κόμμα που θα επιστρέψει το αφορολόγητο όριο, πως ο μελλοντικός πρόεδρος της ΝΔ και ίσως και πρωθυπουργός, θα ξαναφέρει το φόρο από το πρώτο ευρώ, αντί να αναζητήσει ισοδύναμα μέτρα, αντί να προτάξει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα διεκδικήσει την αρχηγία της ΝΔ με μόνη αυτοκριτική το ..γιατί οι «μεταρρυθμίσεις» δεν ήταν πιο σκληρές και πιο γρήγορες..!! Έλεος με αυτή τη γλώσσα της αλήθειας που δεν έχει καμία δεύτερη σκέψη από το να ρουφάς λεφτά από τη μικρομεσαία τάξη.

Να και μία λαϊκίστικη προσέγγιση: ίσως ο Κυριάκος δεν γνωρίζει προσωπικά πως είναι να έχει κάποιος μηνιαίο εισόδημα 400 ευρώ… σε μία καλή περίπτωση.. και αυτό να φορολογείται. Και όχι μόνο να φορολογείται αλλά και η αδυναμία πληρωμής του φόρου να είναι ποινικό αδίκημα. Αυτή, δεν είναι φιλελεύθερη πολιτική, ούτε καν κεντροδεξιά, αυτή είναι η προσωπική ακροδεξιά πολιτική Σαμαρά, που οδήγησε την Ελλάδα σε ύφεση με όλες τις συνέπειες και τη ΝΔ στη γωνία του πολιτικού συστήματος.

Δεν είναι τυχαίο που ο Κυριάκος, είναι ο μοναδικός εκ των υποψηφίων για την Προεδρία της ΝΔ που δέχτηκε «αξίωμα» από τον Σαμαρά, αυτό του κοινοβουλετικού εκπροσώπου.

Ίσως με αυτή τη συνεχιζόμενη σκληρή πολιτική απέναντι στην κοινωνία να προσδοκά σε μία στήριξη της ομάδας Σαμαρά και των λοχαγών του, Βορίδη, Γεωργιάδη, Μηταράκη, Κεφαλογιάννη, Καραγκούνη, Κύρτσο και λοιπούς..

tokentro

Use Facebook to Comment on this Post