“Ενσωματωμένοι δημοσιογράφοι στα Επιτελεία” – Ποιος το υποστήριξε και η απάντηση

Ένα άρθρο του Τάσου Τσακίρογλου στην Εφημερίδα των Συντακτών στο οποίο έκανε αναφορές για “ενσωματωμένους δημοσιογράφους” ,προκάλεσε την απάντηση του δημοσιογράφου και βετεράνου στρατιωτικού συντάκτη Σεραφειμ Μηχιώτη. Στο άρθρο απάντησή του εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η ΕΣΗΕΑ θα…..
κινητοποιηθεί ώστε να διερευνήσει τα όσα υποστηρίζει η συνάδελφος στο δικό του άρθρο.

Το άρθρο – απάντηση του Σεραφείμ Μηχιώτη:

ΟΙ “ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ”
ΚΑΙ Ο ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΟΔΑ!

Με τις εξελίξεις να τρέχουν σχετικώς με το Συριακό δράμα, αλλά-εκ παραλλήλου- με κανέναν εκ των μεγάλων παικτών της διεθνούς σκακιέρας να μπορεί να προσέλθει σε συμφωνία με τον άλλον επί του δέοντος γενέσθαι, πολλώ δε μάλλον με το Συμβούλιο Ασφαλείας -υπό την αποκλειστική αρμοδιότητα του θεματοφύλακα του διεθνούς νομιμότητος- να αδυνατεί να συμφωνήσει διά το απαιτούμενο ψήφισμα-εισιτήριο , τα πράγματα μάλλον δεν είναι και τόσο κοντά ως προς το να χτυπήσουν τα τύμπανα του πολέμου.

Αρκεί μόνον, προς τούτο, να ληφθεί υπ’ όψη η στάση του προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος δεν επιθυμεί να βάλει την υπογραφή του σε ένα “νέο Ιράκ”, όπως και η χθεσινή απόφαση του Βρετανικού Κοινοβουλίου-φρένο προς τα σχέδια του πρωθυπουργού Κάμερον.

Ο κλώνος της “Ε” είτε αδυνατεί να παρακολουθήσει τις εξελίξεις, είτε δεν ενδιαφέρεται προς τούτο, αν κρίνουμε από το σημερινό πόνημα του Τάσου Τσακίρογλου, ο οποίος, με σάλτσα…Τσόμσκυ, προτρέχει των κυοφορούμενων εξελίξεων και του όποιου τέλους τους.

Προφανώς δεν τον ενδιαφέρουν τα γεγονότα, αλλά το να πλασσαριστεί ως “αριστερός μελλοντολόγος”, ο οποίος και καταφεύγει ήδη σε προκαταβολικές επιθέσεις (preamptive attacks, κατά την στρατιωτική ορολογία) εναντίον συναδέλφων του δημοσιογράφων, οι οποίοι καλύπτουν το διπλωματικό και το αμυντικό ρεπορτάζ των ΜΜΕ που εκπροσωπούν, και οι οποίοι είναι εξ ορισμού…”ενσωματωμένοι δημοσιογράφοι” των καθεστωτικών ΜΜΕ, εξαιρέσει βεβαίως της πεφωτισμένης προσωπικότητος του!

Η περίπτωση του Τσακίρογλου δεν είναι βεβαίως η μοναδική, αλλά δεν παύει να προκαλεί εντύπωση και τελικώς να προκαλεί, καθ’ εαυτή η μεροληψία και ο απορρέων φανατισμός του, η άγνοια των πραγματικών γεγονότων και ο συνειδητός αντιεπαγγελματισμός του, ως εάν να μην τον ενδιαφέρει η ουσία των πραγμάτων, αλλά -μόνον- το να μετάσχει σε ένα παίγνιο εντυπώσεων και να δίδει εξετάσεις συμμόρφωσης ή συνέπειας σε κάποιες “συνταγές”.

Δεν είναι βεβαίως ασήμαντη και η αντισυναδελφική του στάση εναντίον συναδέλφων του εκ των καθεστωτικών ΜΜΕ (εκτός εισαγωγικών, όπως προτιμά), αλλά εδώ έρχεται τρίτος και καταϊδρωμένος, διότι το έναυσμα έδωσαν πρώτοι οι ΣΥΡΙΖΑίοι γενικώς των ΜΜΕ και ειδικώς, όπως ο προεδρεύων της ΕΣΗΕΑ και “γκουρού” της “Εφ.Συν” Τρίμης ή ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Σαββίδης. Είναι να μην ακολουθήσουν τα “παιδιά” τους;

Επειδή, πάντως, θα έπρεπε, έστω και στοιχειωδώς, να κάνει και ρεπορτάζ, πέραν του ινστρούχτορα περί ανυπαρξίας εθνικών θεμάτων ή γεωστρατηγικών ισορροπιών ή απορρήτων πληροφοριών, ας φρόντιζε προηγουμένως να είχε πληροφορηθεί γιά τα όσα λέγουν ή γράφουν “ενσωματωμένοι δημοσιογράφοι” (λέγονται και “πουλημένοι” από το προπαγανδιστικό τημ της Κουμουνδούρου): Θα μπορούσε να μάθει ότι έγκυρος καθ’ όλα συνάδελφος, προσκεκλημένος από τον “Σκάϊ”, αναφέρθηκε και εις την διαπλοκή πολλών από τους μεγάλους παίκτες που έχουν στηρίξει ποικιλοτρόπως τους πολέμιους του καθεστώτος Άσσαντ της Συρίας. Αλλά δεν τον συνέφερε να το μάθει!
Η αλήθεια δεν είναι ιδεολογικό παιχνιδάκι, Τάσο Τσακίρογλου. Και πολλώ μάλλον κανένας δημοσιογράφος δεν νομιμοποιείται να το παίζει ινστρούχτορας, αν όχι και γκαιμπελίσκος, συνειδητός ή μη.

Εν πάση περιπτώσει, εάν επιμένει ο Τσακίρογλου εις το ρόλο, τον οποίο προδήλως επέλεξε, θα ώφειλε να πει και εις το μείζον το οποίο θα πρέπει να καταλήξει η χώρα μας: Εις την έξοδο από το ΝΑΤΟ-γιά δεύτερη φορά από το 1974-όπως επιδιώκει, βάσει προγραμματικών δεσμεύσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και προφανώς θα πρέπει και να κάνει πράξη η “κυβέρνηση της Αριστεράς”…

Γεγονός είναι, πάντως, ότι ο Τσακίρογλου δεν είναι ο μόνος εις τις φαντασιώσεις του. Εκφράζει, ως φαίνεται, την “γραμμή” της “Εφ.Συν”, η οποία, σε προηγούμενη σελίδα γιά τη Συρία επιλέγει τον τίτλο “Πράσινο φως για συμμετοχή της Ελλάδας”, με υπερκείμενη φωτογραφία από ημέτερα μαχητικά αεροσκάφη “F-16 block 52+”, τα οποία επιχειρούν από την εθνική αεροπορική βάση της Σούδας (115ΠΜ) και-προφανώς- θα την πέσουν στον ΄Ασσαντ.. Διότι η προπαγάνδα πρέπει να δέσει, άλλο αν δεν ετέθη ποτέ και από κανέναν τέτοιο θέμα! Αλλά πες, πες, πες κι όλο κάτι θα μείνει…

Εν κατακλείδι: Ο ανεμιστήρας μπορεί να προσφέρεται ώστε να διασπαρεί η λάσπη κατά των πάντων, αλλά πάντοτε θα υπάρχει και το πειστήριο του εγκλήματος (υπό την νομική έννοια του όρου), το οποίο θα οδηγεί εις τον πρόθυμο συκοφάντη!

Συνεπώς Τάσο Τσακίρογλου: Όλα στο φως, ονόματα και ό,τι σχετικό γνωρίζετε ή έχετε κατά νουν, διότι, εν εναντία περιπτώσει, δικαιολογημένως γεννώνται πολλές σκέψεις γιά τη στάση σας…

Δεν αμφιβάλλω, όμως, ότι η ΕΣΗΕΑ θα κινηθεί αυτεπαγγέλτως πρώτη και θα σας καλέσει να εξηγήσετε επακριβώς όσα γράψατε, διότι αποτελεί το θεσμικό εγγυητή της δημοσιογραφίας και εγγυάται τον έλεγχο όσων την παραβιάζουν, καταφερόμενοι εναντίον συναδέλφων τους.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ οφείλει να επιληφθεί πάραυτα τέτοιων γραφομένων, από ΚΑΘΕ Τσακίρογλου, συνεπώς και τον προκείμενο! Ο προεδρεύων της ΕΣΗΕΑ, ο σύντροφος Τρίμης, τον εκάλεσε ήδη ατύπως σήμερα, προκειμένου να του ζητήσει εξηγήσεις…

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης
Τακτικό μέλος ΕΣΗΕΑ

Το άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών

http://www.onalert.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *