Γιατί ο ναζισμός και ο φασισμός δεν κατάφεραν να φτάσουν ποτέ τον Ελληνικό Εθνικισμό…

Ανήμερα της επετείου του έπους του ‘40 σήμερα και ήδη τα παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας αλλά και σύγχρονοι λωποδύτες της πολιτικής στα κανάλια της διαπλοκής, άρχισαν τα καθιερωμένα εμετικά λογύδριά τους περί φασιστικών καταλοίπων, για ναζιστικά και ολοκληρωτικά καθεστώτα που θέλουν κάποιοι να αναβιώσουν σήμερα και έμμεσα χτυπούν την βαθιά γενετική ρίζα των Ελλήνων που αφορά την έννοια του Έθνους και της φυλής. Κατηγορούν πολλούς ότι είναι Μεταξικοί και θιασώτες της 4ης Αυγούστου, μπροστά στο μίσος αυτών των ανθελλήνων το ιστορικό λάθος που….
διαπράττουν περνά απαρατήρητο. Οι Έλληνες από την στιγμή της ύπαρξης τους στην γη πριν πολλές χιλιάδες χρόνια ήταν οι πρώτοι που έδωσαν την έννοια της φυλής και του Έθνους.

Η έννοια της πανελλήνιας Εθνικής συνείδησης, έστω και σε πρώιμο στάδιο• και η γνώση ότι υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία που ενώνουν τις διάφορες Ελληνικές φυλές και πόλεις-κράτη, κάτω από τον όρο «Έλληνες» δεν απουσιάζει («οἱ δὲ Ἕλληνες κατὰ τάξις τε καὶ κατὰ ἔθνεα κεκοσμημένοι ἦσαν» [«ηροδότου ιστορίαι», βιβλίο «πολύμνια»]), όπως δεν απουσιάζει και η κατανόηση της Ελληνικότητας («τὸ Ἑλληνικὸν ἐὸν ὅμαιμόν τε καὶ ὁμόγλωσσον καὶ θεῶν ἱδρύματά τε κοινὰ καὶ θυσίαι ἤθεά τε ὁμότροπα» [«ηροδότου ιστορίαι», βιβλίο «ουρανία»]).

Τα ιστορικά τεκμήρια είναι αρκετά. Ενδεικτικά: στους ολυμπιακούς αγώνες συμμετείχαν αποκλειστικά Έλληνες και την εξακρίβωση της Ελληνικότητάς τους την είχαν στην ευθύνη τους οι ελλανοδίκες η ελληνοδίκες (ελλην+δικη). Ο Ηρόδοτος αναφέρει χαρακτηριστικά την περίπτωση του βασιλέα της Μακεδονίας Αλέξανδρου Α’ που αφού απέδειξε την ελληνικότητα του συμμετείχε στους αγώνες:• Ἀλέξανδρος δὲ ἐπειδὴ ἀπέδεξε ὡς εἴη Ἀργεῖος, ἐκρίθη τε εἶναι Ἕλλην καὶ ἀγωνιζόμενος στάδιον συνεξέπιπτε τῷ πρώτῳ» [«ηροδότου ιστορίαι», βιβλίο «τερψιχόρη»])

Στο εδάφιο 24 του πανηγυρικού του Ισοκράτους που είχε γράψει για τους εκατοστούς ολυμπιακούς αγώνες και αναγνώστηκε εκεί αναφέρει:«κατοικούμε σ’ αυτήν την χώρα, χωρίς να έχουμε εκδιώξει άλλους από εδώ, ούτε την καταλάβαμε βρίσκοντάς την έρημη, ούτε είμαστε μιγάδες ανακατεμένοι από διάφορα έθνη ανθρώπων, αλλά υπάρχουμε καλώς και γνησίως, διότι κατέχουμε την χώρα στην οποία γεννηθήκαμε και ζούμε καθ’ όλη την διάρκεια της ιστορίας μας, αφού είμαστε αυτόχθονες…»

Μνημεία της συνέχειας της ελληνικότητας των Ελλήνων αλλά και τις έννοιας του Έθνους είναι ακόμα η επιγραφή του Σιμωνίδη μετά την μάχη του Μαραθώνα: «Ελλήνων προμαχούντες αθηναίοι μαραθώνι, χρυσοφόρων μήδων εστόρεσαν δύναμιν» (μετάφραση: «αμυνόμενοι υπέρ των Ελλήνων οι αθηναίοι στον μαραθώνα, κατέστρεψαν τη δύναμη των χρυσοφορεμένων περσών»). Να θυμίσουμε, ότι στην νικηφόρα μάχη του μαραθώνα, απέναντι από τους 55.000 πέρσες, μαζί με τους 10.000 αθηναίους, συντάχθηκαν και 1.000 πλαταιείς, ενώ υπήρχε και στρατιωτική βοήθεια 1.000 οπλιτών από την Σπάρτη, που όμως έφτασε καθυστερημένα στο πεδίο της μάχης.

Αλλά και το σημείο μέσα από την τραγωδία Πέρσαι που μας αφηγείται ο Αισχύλος ο οποίος υπήρξε και μαραθωνομάχος και σαλαμινομάχος μας λέει: Ὦ παῖδες Ἑλλήνων ἴτε, ἐλευθεροῦτε πατρίδ’, ἐλευθεροῦτε δὲ παῖδας, γυναῖκας, θεῶν τέ πατρῴων ἕδη, θήκας τε προγόνων: νῦν ὑπὲρ πάντων ἀγών». (μετάφραση: «εμπρός, τέκνα των Ελλήνων, ελευθερώστε την πατρίδα, ελευθερώστε τα παιδιά σας, τις γυναίκες σας, τα ιερά των πατρογονικών θεών σας, τους τάφους των προγόνων σας• τώρα ο αγώνας είναι για τα πάντα»).

Θα μπορούσαμε να σας παραθέσουμε δεκάδες ακόμα αναφορές ιστορικών πάνω σε αυτό το θέμα αλλά πρέπει να επικεντρωθούμε αλλού. Ο ναζισμός και ο φασισμός υπήρξαν τρόποι έκφρασης του γερμανικού και του ιταλικού εθνικισμού και δημιουργήθηκαν μόνο γι αυτούς τους λαούς. Μας πολέμησαν με μίσος και με λύσσα και βρήκαν μπροστά τους γνήσιους απογόνους των Πλαταιών και της Σαλαμίνας.

Βρήκαν μπροστά τους μια χώρα ισχυρή ανοικοδομημένη κάτω από την σκέπη του Εθνικού καθεστώτος της 4ης Αυγούστου που ο αρχηγός Ιωάννης Μεταξάς ήταν επικεφαλής του. Ο γνήσιος Έλλην, ο γνήσιος Εθνικιστής ετοίμασε το Έθνος για πόλεμο μέχρι εσχάτων και έδωσε την κατάλληλη απάντηση στους βάρβαρους που θέλησαν να περάσουν δια περιπάτου στην πατρίδα μας και αν δεν είχε δολοφονηθεί ίσως τα πράγματα να ήταν πολύ διαφορετικά. Σήμερα λοιπόν επειδή το αρχέγονο των Ελλήνων αρχίζει να ξυπνά, όλα αυτά τα σκοτεινά κέντρα του τότε και του σήμερα ξεκίνησαν μια λυσσαλέα επίθεση στον Ελληνικό Εθνικισμό, στην μόνη δηλαδή αυθεντική έννοια αυτής της λέξης καθώς λίγοι πάνω σε αυτόν τον πλανήτη μπορούν να αποκαλούνται έθνη και όχι συνονθύλευμα.

Έχουν δοκιμάσει να μπολιάσουν με έννοιες ναζισμού και φασισμού όλους εμάς για να χάσουμε το έρεισμά μας στον λαό αλλά απέτυχαν -ο Ελληνικός λαός αγκαλιάζει και θέλει δίπλα τον ανθό της Ελληνικής φυλής, τους μαχητές του Έθνους και της πατρίδας, στην πρωτοπορία αυτούς που δείχνουν τον φωτεινό δρόμο του Ελληνισμού και κάνουν τους σκοταδιστές να χάνουν τον ύπνο τους. Ερχόμαστε κύριοι, είμαστε πολλοί, είμαστε χιλιάδες και αποφασισμένοι να πέσουμε υπέρ λαού και πατρίδος μέχρι την τελευταία ρανίδα τους αίματος μας. Όχι, δεν έχουμε καμία σχέση με ναζί και φασίστες γιατί για εμάς οι έννοια του Εθνικισμού και της πατρίδας πατάει πολλές χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει πολλές δάφνες δόξας και ποταμούς αίματος για να υπάρχει ως σήμερα. Είμαστε αμείλικτοι τιμωροί όλων όσων σταθούν εμπόδιο μας μπροστά στον αγώνα για την απελευθέρωση του Έθνους.

Ζήτω η Αιώνια Ελλάς
Ζήτω το Έθνος

Μαύρος Καβαλάρης

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *