Το…Μαύρο Πάσχα της ενημέρωσης…

@ΠΡΙΝ αναφέρουμε τα γεγονότα που οδηγούν στο..Μαύρο Πάσχα εργαζομένων οφείλουμε να ρωτήσουμε τους αρμόδιους μερικά πράγματα αλλά και τους γνωρίζοντες στο χώρο του Τύπου: 1ον Γνωρίζουν γιατί κάποιοι στοχοποίησαν το Alter απο την στιγμή που υπάρχουν άλλοι καναλάρχες που οφείλουν εκατομμύρια εισφορών και εκατομμύρια στο Δημόσιο αλλά ουδείς ασχολείται; 2ον Γνωρίζουν ότι ουσιαστικά η…..
κρίση του Αλτερ θα γίνει κριση και άλλων αφού ήδη υποβαθμίστηκε απο διεθνή οίκο η πιστοληπτική ικανότητα του ΑΝΤ1; 3ον Γνωρίζουν ή κάνουν ότι δεν ξέρουν ότι οι διαφημιστικές οφείλουν εκατομμυρια στα κανάλια και επισης ξέρουν σε ποιά διαφημιστική σφραγίστηκαν οι επιταγές τους; 4ον Αληθεύει ότι πλέον υπάρχει πόλεμος απο κανάλια για την διαφημιστική πίτα;
@Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του Alter αναφέρουν: Συνάδελφοι εμείς οι εργαζόμενοι που δεν έχουμε διασφαλίσει τα δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών, βγαίνουμε από το καβούκι μας για να ζητήσουμε από όλους τους υγιείς επαγγελματίες στον χώρο της είδησης, από όσους ακόμη διατηρούν τις αντιστάσεις τους, να μας δώσουν λίγη από την ενέργειά τους και να προχωρήσουμε μαζί δυναμικά.
Συνάδελφοι
Το επαγγελματικό μας καταφύγιο βρίσκεται στον «αέρα», αλλά βλέπετε κι εσείς ότι συνδικαλιστική «ομπρέλα» δεν διαθέτουμε! Βρισκόμαστε εκτεθειμένοι στην ανεμοθύελλα που άρχισε να χτυπά τα Μ.Μ.Ε.. Σήμερα, είμαστε εμείς… Είναι θέμα χρόνου να συμβεί το ίδιο στο σύνολο όλων των μέσων.
Συνάδελφοι
Απλώνουμε το χέρι σε όλους όσοι δουλέψαμε επί χρόνια δίπλα- δίπλα, τιμώντας τις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις αλλά και τον κώδικα δεοντολογίας. Σε όλους όσοι έβαλαν «πλάτη» στη δημιουργία και την καθιέρωση των ιδιωτικών καναλιών και την ΕΡΤ. Σε όσους δουλεύουν στον γραπτό τύπο, στο ραδιόφωνο, στα πόρταλ, στα μπλογκς.
ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ…… να υπερασπιστούμε όχι μόνο τη διασφάλιση μιας Σ.Σ.Ε, αλλά και της αξιοπρέπειάς μας και το κύρος του επαγγέλματός μας, πριν είναι πολύ αργά.
Συνάδελφοι, Όποιος νομίζει πως όσα συμβαίνουν σήμερα στο Alter θα μείνουν εκεί, κάνει τεράστιο λάθος! Η λαίλαπα θα χτυπήσει σύντομα και την δική του πόρτα… Μόνο ενωμένοι μπορούμε να προλάβουμε όσα «μαγειρεύουν» πίσω από την πλάτη μας με τις επικείμενες πτωχεύσεις, συγχωνεύσεις, μαζικές απολύσεις και περικοπές.
ΛΥΣΗ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΛΩΝ
* Σας καλούμε να γίνουμε όλοι συμμέτοχοι, ο καθένας από το χώρο του. Δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ, τεχνικοί και προσωπικό όλων των ΜΜΕ που υπηρετούμε την προάσπιση και προώθηση της είδησης, ας τολμήσουμε!
* Σας καλούμε να διερευνήσουμε ποιοι και για ποιους λόγους μας έφεραν ως εδώ και ποιο μέλλον επιφυλάσσουν σε όλους μας.
* Σας καλούμε σε εποικοδομητικές συναντήσεις για την ανταλλαγή σκέψεων και απόψεων, για να μεθοδεύσουμε τις αντιστάσεις μας, κάθε μέρα στις εγκαταστάσεις του Alter, όποια ώρα μπορείτε. Εμείς, εδώ θα είμαστε, έστω κι αν δεν παράγουμε δημοσιογραφικό έργο λόγω της επίσχεσης.
Η Γ.Σ. ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ALTER
@Για συκοφαντική δυσφήμιση του διαφημιστικού κλάδου κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ενωση Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ), αναφερόμενη σε μήνυμα του τηλεοπτικού σταθμού Alter, που όπως αναφέρει «παρακολούθησε με κατάπληξη να προβάλλεται, τις βραδινές ώρες της 20ής Απριλίου» και το οποίο κατά την ανακοίνωση κατηγορούσε τον κλάδο ότι «ευθύνεται για την οικονομική κατάσταση του σταθμού και απειλούσε με αποκαλύψεις».Η ΕΔΕΕ υπενθυμίζει ότι εκπροσωπεί πάνω από 100 εταιρείες και 3.500 εργαζομένους ενώ κατανοεί ότι υπό το κράτος της κρίσης και του πανικού της κατάρρευσης…..
@Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Στη γνώση της ΕΔΕΕ, η κατάσταση την οποία έχει δημιουργήσει το Alter στη διαφημιστική αγορά είναι ακριβώς η αντίστροφη: Ο σταθμός αδυνατεί να ανταποκριθεί, από το Μάιο 2010, σε οφειλές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ προς συναλλασσόμενες διαφημιστικές εταιρείες και έχει φέρει πολλές από αυτές σε εξαιρετικά δυσμενή οικονομική θέση. Είναι θλιβερό να προσπαθούν η διοίκηση και οι μέτοχοι του Alter να αποπροσανατολίσουν τους εργαζομένους του σταθμού, προσπαθώντας να μεταφέρουν τις δικές τους ευθύνες στις εταιρείες του κλάδου μας. Σε κάθε περίπτωση, οι οικονομικές διαφορές -αν υπάρχουν αυτές εν προκειμένω- λύνονται από τα αρμόδια δικαστήρια και τις αρχές του κράτους και όχι μέσω “λαϊκών δικαστηρίων”, συκοφαντικών μηνυμάτων και απειλών
@Τις άγιες τούτες ημέρες η πλύση εγκεφάλου συνεχίζεται. Στις περισσότερες εκπομπές κυριαρχεί ένας καναπές ή ένα τραπέζι, γύρω από το οποίο κάποιοι καλεσμένοι θα πουν τη δική τους γνώμη για το ένα ή το άλλο. Αυτή η σχεδόν “αρρώστια” της λέσχης συζητήσεων κυριαρχεί στη μικρή μας οθόνη. Η ενημέρωση για την ελληνική τηλεόραση -το έχουμε ξαναπεί- έχει μετατραπεί σε γενικόλογες ή ειδικευμένες συζητήσεις, κομμένες σε δόσεις και σε θέματα, βγαλμένες σε ρουμπρίκες και ειδικότητες.
@ΝΕΟ Φρούτο τώρα με ….. καινούργια ήθη στην κάλυψη των ειδησεογραφικών θεμάτων .Στόχος η μείωση κατά 50% των θέσεων εργασίας με ταυτόχρονη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων. Νέα αγωγή κατά της Ένωσης Τεχνικών κατέθεσε το Star, συνεχίζοντας την κόντρα που έχει ξεσπάσει για την καθιέρωση μονομελών συνεργείων.
Το Star ζητά την καταδίκη όλων των μελών του ΔΣ της ΕΤΙΤΑ και ζητά αποζημίωση 79.956 ευρώ από τα εννέα μέλη της διοίκησης του σωματείου για την ηθική βλάβη που υπέστη. Η αγωγή ορίστηκε να εκδικαστεί τον Οκτώβριο του 2013. Και στον Alpha επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί η λειτουργία μονομελούς τηλεοπτικού συνεργείου, αλλά η έντονη αντίδραση των τεχνικών, που ζήτησαν, κατά πληροφορίες, συνάντηση με τον Κρίστοφερ Μάινους, σταμάτησε την απόπειρα αυτή.
@Με συνοπτικές …δημοκρατικές διαδικασίες ή συμφωνείτε ή στο …Λογιστήριο !
Με επιστολή του προς όλους τους εργαζόμενους, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Star, Πάνος Κυριακόπουλος, όπως μαθαμε απο έγκυρες πηγές, ανακοίνωσε μειώσεις των μισθών, που αρχίζουν από …8% για ποσό ως 1.500 ευρώ το μήνα και φτάνουν στο 20% για ποσά μεγαλύτερα των 2.000 ευρώ. Στην επιστολή αναφέρεται ότι όποιος διαφωνεί, πρέπει να απευθύνεται στο… λογιστήριο..
@ΤΗΝ ίδια ώρα διαβάζουμε στο ‘Παρόν’ ότι ναυάγησε μετάαπο αρκετές εμπλοκές και συζητήσεις η επιχειρούμενη συγνώνευση του Στάρ με το Μεγάλο Κανάλι καθώς τα μερίδια των μεγαλομετόχων και οι πωλήσεις άναψαν φωτιές αλλά και ο τρόπος συνδιοίκησης και όπως δείχνει η κατάσταση επιβεβαιώνεται ότι πλέον και άλλα 2 μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια βρίσκονται στο κόκκινο. Απο το μεγαλο κανάλι μάλιστα ο βασικός μέτοχος κ. Βαρδινογιάννης έχει και ένα άλλο πονοκέφλαο που αφορά τα ανοίγματα….του Παναθηναικού αφού πρέπει να εισρέσουν στα ταμεία του απο αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 15 εκ. ευρώ. Το ερώτημα είναι τώρα. Ποιο να στρίξουν πρώτο; Το κανάλι ή την Ομάδα;

www.greekmme.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

5 Comments

 1. Μάντης Κάλχας

  ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, είναι πολύ απλά τα πράματα! ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΛΤΕΡ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΑΡΔΑΒΕΛΑ! ΑΥΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ! Πριν απ' αυτούς, δεν τολμούσε κανείς να ασχοληθεί και ο Τζέφρυ ο Αρχιπροδότης της CIA, είχε δηλώσει ότι δεν έχουμε σταγόνα πετρέλεαιο! ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ, ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και τα ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΟΡΥΚΤΑ και το ΑΠΕΙΡΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ!!! Ο πρώτος που θέλησε και θέλει να φιμώσει ΧΑΡΔΑΒΕΛΑ-ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ είναι ο Θόδωρας Πάγκαλος! Αυτό το βρωμερό κήτος! Ο Πάγκαλος, ο μεγαλύτερος κλέφτης, προδότης και ανεπρόκοπος-τεμπέλης πολιτικός της νεώτερης ιστορίας !!!

  Reply
 2. Ανώνυμος

  Σήμανε η ώρα να γίνουμε ένα…

  Σήμερα η χώρα βρίσκεται σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι. Μέσα σε έναν πλανήτη που βιώνει τεράστιες γεωπολιτικές και οικονομικές ανακατατάξεις, η Ελλάδα έχει βρεθεί εγκλωβισμένη, με μία κυβέρνηση που μάλλον δεν έχει συναίσθηση ούτε των ευθυνών της, αλλά ούτε και της κρισιμότητας στην οποία πρέπει να ανταπεξέλθει.

  Το μεγάλο δυστύχημα, όμως, για την χώρα, δεν είναι η ανικανότητα (ή η δολιότητα κατ’ άλλους) της παρεούλας που (δια)κυβερνά την χώρα. Το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι η δύσκολη οικονομική θέση της Ελλάδας, που απειλείται έως και με γεωγραφική συρρίκνωση. Εξάλλου, τα προβλήματα υπάρχουν για να λύνονται, ακόμη και με την μέθοδο του Μ. Αλεξάνδρου όταν συνάντησε τον Γόρδιο Δεσμό…

  Το ζητούμενο, αλλά μη ευρισκόμενο, το ποθούμενο είναι η συνειδητοποίηση του προβλήματος και η ενότητα των πολιτών. Αυτό μας λείπει… δυστυχώς.

  Ιστορικά, είμαστε ένας λαός, ο οποίος είχε πάντα μεγάλες διαφωνίες. Ενίοτε αυτές οι διαφωνίες υπήρξαν και καταστροφικές. Όμως, αυτό το μειονέκτημά μας είναι συνάμα και όπλο δημιουργίας. Γιατί μέσα από την διαφωνία, μέσα από την διαφορετική άποψη είναι δυνατόν να γεννηθεί κάτι νέο, να δημιουργηθεί κάτι πρωτότυπο και μοναδικά υπέροχο. Αυτή η ανησυχία του ελληνικού πνεύματος, υπήρξε άλλωστε και η γενεσιουργός δύναμη σε όλα όσα κατόρθωσε ο Ελληνισμός.

  Σήμερα, όμως, οι πολίτες της χώρας βρίσκονται σε ένα παράξενο καθεστώς συναισθηματικής φόρτισης, λογικής συντριβής και πλήρους απραξίας…! Είναι γεγονός πως αυτό το «κράμα» ενέχει τεράστιους κινδύνους πρώτα για τον ίδιο τον λαό κι έπειτα για όλους τους άλλους. Διαπιστώνοντας πως ενώ έχουμε συνειδητοποιήσει την ρίζα του προβλήματος που γιγαντώνεται σε καθημερινή βάση και απειλεί την ίδια μας την ύπαρξη, παρατηρώ πως δεν είμαστε σε θέση να αφήσουμε στην άκρη όλα εκείνα (τα μικρά ή τα μεγάλα) που μας χωρίζουν, προκειμένου να σταθούμε απεγκλωβισμένοι απέναντι στο κοινής διαπίστωσης πρόβλημά μας. Συνεχίζουμε να αναμασάμε ο ένας τα λάθη του άλλου, αλλά δεν βρίσκουμε τη δύναμη της ψυχής που απαιτείται για να πιαστούμε χέρι-χέρι και να σταθούμε απέναντι σε όσα μας απειλούν.

  Έντεχνα, το σύστημα διαρρέει τις «φωνές» που το διατηρούν στην εξουσία, τις «φωνές» του «διαίρει και βασίλευε». Και όλοι εμείς, «μοιραίοι και άβουλοι αντάμα» πιανόμαστε με τα μικρά δικά μας λάθη, αντί να πιέσουμε και να σπάσουμε το απόστημα που δηλητηριάζει την κοινωνία και τον πολιτικό βίο.

  Αδέρφια είμαστε, σε τούτη τη χώρα που ποτέ δεν δίστασε να τα βάλει με τους μεγάλους του πλανήτη. Ακόμη και όταν ήξερε ο Έλληνας πως έδινε αγώνες που τις είχε χαμένες, έπεφτε αγωνιζόμενος επειδή η ψυχή του δεν σήκωνε το να ζήσει ατιμασμένος. Μεγάλη κατάρα η διχόνοια και κόστισε πολύ αίμα σε τούτη τη γη. Διχόνοια και μικροψυχία πάνε μαζί. Αυτό μας αξίζει; Χωρίς καμιά προσπάθεια, δίχως να δώσουμε κανέναν αγώνα, γραφόμαστε στα βιβλία των υποτακτικών της άρχουσας ανίκανης τάξης…;

  Σήμερα, αυτοί οι «άρχοντες» και οι δούλοι τους, φροντίζουν να μας βομβαρδίζουν με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο και σε κάθε ώρα της ημέρας. Χρησιμοποιούν όλα τους τα όπλα. Και ξέρετε γιατί; Επειδή φοβούνται… Επειδή τρέμουν την δύναμη που έχουμε όλοι μας όταν γινόμαστε ένα…

  Ελάτε λοιπόν αδέρφια. Ας παραμερίσουμε αυτά που μας χωρίζουν. Ελάτε να κάνουμε ένα βήμα μπρος, για να γίνουμε ένα απέναντι σε αυτά που μας απειλούν. Μετά, όταν όλα θα έχουν τελειώσει, μαζί θα γεννήσουμε κάτι νέο, μαζί θα χτίσουμε μέσα από τα παθήματά μας, μέσα από τα λάθη μας, αλλά και μέσα από τον κοινό μας αγώνα. Κι αν θέλετε, αν έτσι το προτιμάτε, όταν θα έρθει εκείνη η στιγμή να μαλώσουμε και πάλι, να πιαστούμε και πάλι με τα μικρά που φαντάζουν μεγάλα. Και ξέρετε γιατί θα το κάνουμε; Θα το κάνουμε επειδή θα μπορούμε!!! Αν όμως δεν βαδίσουμε σήμερα ο ένας πλάι στον άλλο, τότε αύριο δεν θα μπορούμε να μαλώσουμε ούτε για τα μικρά και ασήμαντα, επειδή θα έχουμε χάσει τα μεγάλα, τα σπουδαία… τα ιδανικά!

  Μην αναρωτιέστε αν μπορούμε. Ρωτήστε μόνο τους εαυτούς σας αν θέλετε να σηκώσετε το ανάστημά σας απέναντι στους εργολάβους που καταστρέφουν τις ζωές μας για να μας στριμώξουν στην φυλακή τους…

  Κωνσταντίνος Μιχαήλ

  Reply
 3. mariosich

  …κι όμως, εσείς που χαίρεστε, πιστεύετε πως ο Τράγκας μένει χωρίς δουλειά? Ο Χατζηνικολάου, ή ο απλός πολίτης δεύτερης κατηγορίας όπως είμαστε εμείς οι περισσότεροι? Σας υπόσχομαι πως και ο Τράγκας και ο Χατζηνικολάου καλά θα τα ξαναβρούν, θα έχουν και να φάει η οικογένεια τους! Οι απλοί όμως εργαζόμενοι που μήνες τώρα περιμένουν τα χρήματά τους γιατί τους εξισώνετε με τα μεγαλολαμόγια?

  Δεν έχουν όλα τα γουρούνια την ίδια φάτσα…
  Μάριος

  Reply
 4. Ανώνυμος

  Πολύ το χάρηκα . Σειρά έχουν ΑΝΤ1, ΜΕΓΑ, ΔΟΛ, ΕΘΝΟΣ κλπ . Σκουλήκια δημοσιογράφοι ήρθε η ώρα να σας θάψουμε , αρκετά φάγατε και αρκετά διαστρεβλώσατε την αλήθεια . Τώρα το σύστημα κατέρρευσε και θα σας πλακώσει όλους εσάς υποστηριχτές της σαπίλας, ακριβοπληρωμένους παρουσιαστές-εκδότες και παρουσιάστριες βίζιτες .

  Reply
 5. Ανώνυμος

  ΝΑ ΚΛΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΛΙΟΚΑΝΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΙΕΣ ΝΑ ΣΚΟΥΠΙΖΟΥΝ

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *