Πόσες θερμίδες καίμε με κάθε κλικ στο ποντίκι;

Όλοι όσοι κάθονται μπροστά από ένα υπολογιστή το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, εκείνο που κάνουν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι να κάνουν κλικ στο ποντίκι…

Σύμφωνα λοιπόν με ένα post στο Yahoo Ιαπωνίας, που βασίζεται σε ένα βιβλίο με τίτλο «Μετατρέψτε τα πάντα σε θερμίδες», στο οποίο έχει υπολογιστεί πόσες θερμίδες καίει κάποιος με κάθε κλικ που κάνει.

Με δεδομένο πως ένας μέσος δείκτης έχει όγκο 10,8 κυβικά εκατοστά και βάρος 11,7 γραμμάρια, στο βιβλίο αναφέρεται οτι για να κουνήσουμε  κάθε γραμμάριο από το σώμα μας για ένα δευτερόλεπτο, απαιτούνται 16,7 μικρογραμμομόρια (micromoles) τριφωσφορικής αδενοσίνης (το μόριο που μεταφέρει την ενέργεια στα κύτταρα).

Αν λοιπόν μετατρέψει κανείς την ποσότητα της τριφωσφορικής αδενοσίνης σε θερμίδες για όλο το δάχτυλο με βάση την σχέση 7,3 θερμίδες για κάθε μόριο ενέργειας της αδενοσίνης, θεωρητικά, με κάθε κλικ (σύμφωνα πάντα με το βιβλίο), καίμε 1,42 θερμίδες.

Φυσικά, ο συγγραφέας επισημαίνει πως για να καεί αυτός ο αριθμός θερμίδων, θα πρέπει ο μυς του δείκτη μας να κινητοποιείται ολοκληρωτικά, δηλαδή, να μην κάνουμε «βαριεστημένα» κλικ.

Πάντως αν υπολογίσει κανείς, οτι με 350 κλικ έχει κάψει ένα ολόκληρο burger και με 240 κλικ, ένα κρουασάν σοκολάτα τότε bye bye gym…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *