ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Με “διπλωματία των κανονιών” απαντάει η Ευρώπη στο μεταναστευτικό

Αδίστακτη αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά η Ευρώπη στο φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού…

Αντί να αντιληφθεί πως οι μέχρι σήμερα πολιτικές της, τύπου ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ έχουν
αποτύχει παταγωδώς και χρειάζεται στροφή και πιο ανθρωπιστική αντιμετώπιση του ζητήματος είναι έτοιμη να χτυπη΄σει τη γροθιά στο μαχαίρι.

Ενώ όλοι ασχολούνται με την πρόταση Γιούνκερ, ο οποίος θέλει να επιβάλει στα κράτη την υποχρέωση να αναλαμβάνουν πρόσφυγες βάσει ποσοστώσεων, ώστε να μειωθεί η πίεση που ασκείται στην Ιταλία, τη Μάλτα και την Ελλάδα, υπογείως η φόνισσα Ευρώπη, που ακόμη δεν ξέπλυνε καλά καλά το αίμα χιλιάδων αθώων ψυχών που χάθηκαν στα νερά της Μεσογείου από τα χέρια της, προετοιμάζεται για την “διπλωματία των κανονιών”!

Παρά το γεγονός πως τόσοι θάνατοί θα έπρεπε να σημάνουν συναγερμό, η μακελάρισσα Ευρώπη είναι έτοιμη να απαντήσει επιθετικά. Σύμφωνα με πληροφορίες του dotnews η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να παρουσιάσει την απάντησή της με την “διπλωματία των κανονιοφόρων”. Η ΕΕ θα επιδιώξει την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών για ένα σχέδιο προκειμένου να αναζητήσουν και να καταστρέψουν τα σκάφη που χρησιμοποιούνται από τους ανθρώπους διακινητές ως πλοία μεταφοράς μεταναστών από τα παράλια της Λιβύης προς τις ακτές της Ευρώπης.

Το αμφιλεγόμενο σχέδιο ήδη έχει συγκεντρώσει αντιδράσεις ενώ οι υπηρεσίες παροχής βοήθειας υποστηρίζουν ότι δεν θα κάνει τίποτα για να σταματήσει την κρίση.

Η πρόταση να σταλούν πολεμικά πλοία στα χωρικά ύδατα της Λιβύης θα παρουσιαστεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, από την ύπατη εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Federica Mogherini.

Η Γαλλία, η Βρετανία, η Ισπανία και η Λιθουανία (τα κράτη μέλη της ΕΕ, επί του Συμβουλίου Ασφαλείας) έχουν συντάξει ένα ψήφισμα με το οποίο ζητούν την άδεια για να αρχίσουν τη χρήση βίας.

Το σχέδιο καλεί για τη “χρήση όλων των μέσων για να καταστρέψει το επιχειρηματικό μοντέλο των δουλεμπόρων”, σε διεθνή ύδατα. Το κείμενο αποκλείει την καταστροφή των πλοίων ενώ αυτά βρίσκονται στα χωρικά ύδατα της Λιβύης ή των πλοίων που πλέουν υπό διεθνή σημαία, αλλά έχει ζητήσει την άδεια να καταλάβει σκάφη σε ανοικτές θάλασσες, καθώς και στις ακτές της Λιβύης πριν ξεκινήσουν με τους μετανάστες.

Όπως αντιλαμβάνεται κάθε κοινός νους όλα τα παραπάνω ελλοχεύουν πολλαπλούς κινδύνους ενω΄ κανείς δεν εγγυάται την ασφάλεια των αθώων ψυχών που χρυσοπληρώνουν τους δουλέμπορους για ένα καλύτερο αύριο στη Γηραία Ήπειρο μακριά από τα πολεμικά μέτωπα των πατρίδων τους.

Πηγή

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *