ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Η κυβέρνηση θα καταλήξει σε συμφωνία;

Με μεγάλη δυσκολία και περνώντας πολλά εμπόδια, ναι….
Οι Ευρωπαίοι εταίροι επιτέλους πρέπει να κατανοήσουν ότι η Ελλάδα είναι κράτος-μέλος ισότιμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πολιτική της αντίδρασης δεν ωφελεί! Δεν συμφέρει να μας διώξουν γιατί τότε το ευρώ θα αρχίσει να καταρρέει συμπαρασύροντας και άλλες χώρες. Απλά σκοπός τους είναι να καθυποτάξουν, να ρεζιλέψουν και να αφαιμάξουν τους Έλληνες, όπως το είπε και ο ίδιος ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε σε ιδιωτική του συνομιλία! Η Ε.Ε. μας συμπεριφέρεται ως κλοτσοσκούφι, τον Ελληνικό λαό ως ιθαγενή και πείραμα και συνεχίζει να εφαρμόζει μία πολιτική που θα οδηγήσει σε βέβαιη καταστροφή όλους μας, την πολιτική της λιτότητας. Και θυμίζει σ΄ όλους μας τα λόγια του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου που είπε: «Θα μας μετατρέψουν σκόπιμα σε φτωχούς, και θα μας κυβερνούν πλούσιοι τραπεζίτες»!

Πολιτική μεταρρυθμίσεων αντί πολιτικής λιτότητας
Η σημερινή κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στον οικονομικό τομέα. Συναντά όμως τον σκόπελο των μνημονίων και τις αντιδράσεις της τρόικα. Αυτό που χρειάζεται είναι οι μεταρρυθμίσεις και όχι η δολοφόνος λιτότητα. Και σπεύδω να διευκρινίσω: άλλο ο απλός και λιτός βίος μακριά από υπερκαταναλωτικά και υλιστικά πρότυπα που πρέπει να διάγουμε και άλλο η πολιτική που οδηγεί τις κρατικές οικονομίες σε διαρκή ύφεση, τις κοινωνίες σε αποσύνθεση, τους ανθρώπους σε ψυχολογικά προβλήματα, ακόμα και σε αυτοκτονίες!

Κυβέρνηση και προεκλογικές δεσμεύσεις

Όχι, η κυβέρνηση δεν έμεινε πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Οι κόκκινες γραμμές έχουν γίνει ροζ και το μόνο που άλλαξε είναι τα ονόματα: δηλαδή, τα μνημόνια έγιναν “δανειακές συμφωνίες” και η τρόικα “θεσμοί”.
Ωστόσο πρέπει να παραδεχθούμε ότι η σημερινή κυβέρνηση υψώνει την φωνή της στους Ευρωπαίους σε σύγκριση με την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Η σημερινή κυβέρνηση ταρακούνησε τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις των βορείων ευρωπαϊκών χωρών και την γερμανική ηγεμονία και επιτέλους-για πρώτη φορά μετά την υπαγωγή μας στο μνημόνιο-διαπραγματευόμαστε. Ούτε λέμε σ΄ όλα ναι, ούτε “καθόμαστε στα τέσσερα”. Και αυτό βρίσκει σύμφωνο τον Ελληνικό λαό, που στην πλειοψηφία του στηρίζει την κυβέρνηση του αλλά και η ίδια η κυβέρνηση εν πολλοίς εκφράζει τον Ελληνικό λαό. Αισθάνεσαι ότι κρατιέται ψηλά η εθνική αξιοπρέπεια τουλάχιστον και αυτό επειδή υπάρχει ο Πάνος Καμμένος και ο Γιάννης Βαρουφάκης (ο τελευταίος με επιφυλάξεις). Ο σοσιαλιστής Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς επιδίωκε την παραίτηση αυτών των δύο για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Όμως αν δεν υπήρχαν αυτοί οι δύο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα είχε ενδώσει στις ευρωπαϊκές πιέσεις!

Αναταράξεις στους γείτονες…

Τα Σκόπια αλλάζουν γεωστρατηγική τακτική και μεταστρέφονται στην Ρωσία. Η κυβέρνηση Γκρουέφσκι αρνήθηκε την επιβολή κυρώσεων στην Ρωσία, γεγονός που μπορεί να κάνει τα Σκόπια «Ουκρανία των Βαλκανίων»! Αυτό το λέει ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ, όχι εμείς! 16.000 Βούλγαροι στρατιώτες έχουν μεταφερθεί στα σύνορα Βουλγαρίας-Σκοπίων σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης μετά τα τελευταία γεγονότα στο Κουμάνοβο.
Τα Βαλκάνια είναι μία ευαίσθητη γεωστρατηγικά και πολιτικά περιοχή που βράζει. Υπάρχουν εστίες τζιχαντιστών σε Αλβανία, Κόσοβο κα, γεγονός που είναι επικίνδυνο για την εθνική μας υπόσταση, ζωή και συνέχεια. Η Αλβανία είναι πλέον το όργανο των Αμερικανών στην περιοχή. Οι Αλβανοί σοβινιστές (όχι όλοι οι Αλβανοί) ενθαρρύνονται και προωθούνται από τις ΗΠΑ για την προβολή του ονείρου τους για την δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας». Αυτό το ονειρευμένο σοβινιστικό… κράτος περιλαμβάνει το Κόσοβο, περιοχές από Μαυροβούνιο και Σερβία, τα μισά Σκόπια και από την Πατρίδα μας την Νότιο Ήπειρο, την Δυτική Μακεδονία και την Κέρκυρα! Οι Τσάμηδες συνεχίζουν τις προκλήσεις εις βάρος μας και του ελληνικού στοιχείου στην Βόρειο Ήπειρο.
Η Αλβανία είναι το όργανο των ΗΠΑ στα Βαλκάνια, είναι ο “σκύλος” που είτε γαβγίζει, είτε δαγκώνει, ανάλογα με τις διαταγές του Αμερικανού αφεντικού του.

Σόρος: Υπάρχει κίνδυνος να φτάσουμε στο κατώφλι ενός Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου!

Σε μια πρόσφατη ομιλία του σε συνέδριο του Bretton Woods στην Παγκόσμια Τράπεζα, ο Τζορτζ Σόρος ανέφερε πως ανησυχεί έντονα για την πιθανότητα ενός Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου. Όπως μεταφέρει το MarketWatch, αυτό που επισήμανε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής ήταν ότι πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία και την υγεία της κινεζικής οικονομίας. Κατά τον Σόρος δύο παράγοντες μπορεί να μας οδηγήσουν σε Γ΄ Παγκόσμιο πόλεμο! Εάν η Κίνα αντιπαρατεθεί με την Ιαπωνία, τότε οι ΗΠΑ λόγω του συμφώνου που έχουν υπογράψει με τους Ιάπωνες, θα πολεμήσουν υπέρ της Ιαπωνίας. Επίσης, Κίνα και Ιαπωνία διεκδικούν ταυτόχρονα τις νήσους Σενκάκου/Ντιαόγιου (στην θάλασσα της Ανατολικής Κίνας), με επιδιαιτητή την Ουάσιγκτον, η οποία βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μπορεί να επιτύχει τη συγκράτηση των φιλοδοξιών του Πεκίνου. Τότε η Κίνα θα ταυτιστεί με την Ρωσία και οδεύουμε προς σύγκρουση!
Όμως, οι ΗΠΑ έχουν θορυβηθεί από τις φήμες που θέλουν η Κίνα να επεξεργάζεται την αγορά 2 ρωσικών πλοίων Mistral που κατασκευάζονται στη Γαλλία. Η Κίνα διαθέτει και τα σενάρια χρήσης και την στρατιωτική υποδομή, που είναι αναγκαία για την αποτελεσματική χρήση των πλοίων. Σε περίπτωση που παραλάβει αυτά τα 2 πλοία αποκτά υπεροπλία σ΄ όλη την ΝΑ Ασία! Συνέπεια: Οι ΗΠΑ θα χρειαστούν διπλάσια δύναμη κρούσης στην περιοχή για να μπορέσουν να εξισορροπήσουν την κατάσταση.

Βασιλικοί θεσμοί σε Βαλκάνια και Ελλάδα

ΠροεπισκόπησηΠάρα πολλοί Έλληνες στηρίζουν τις ελπίδες τους στον Βασιλιά Κωνσταντίνο και όχι άδικα. Και αυτοί οι Έλληνες όλο και αυξάνονται! Ο Κωνσταντίνος είναι συγγενής μ΄ όλους τους βασιλικούς οίκους, έχει διασυνδέσεις με αρχηγούς κρατών, διαθέτει ένα κύρος και μία αξιοπιστία ως άνθρωπος και σίγουρα στην παρούσα χρονική στιγμή θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα. Βέβαια και σήμερα το κάνει, σεβόμενος την ιδιότητά του και το Σύνταγμα της χώρας μας, αλλά είναι διαφορετικό να είσαι αρχηγός κράτος και διαφορετικό να είσαι τέως βασιλεύς και απλός πολίτης.
Σύμφωνα με σοβαρούς πολιτικούς αναλυτές το ποσοστό των βασιλοφρόνων στην χώρα μας κυμαίνεται στο 20-25% ενώ αυτοί που επιθυμούν μία αβασίλευτη δημοκρατία οποιοδήποτε τύπου (Προεδρευομένη, Προεδρική κλπ) είναι γύρω στο 25-30%. Η πλειοψηφία όμως του κόσμου που πλησιάζει το 50% είναι οι ουδέτεροι. Αυτοί που δεν ενδιαφέρονται για το πολίτευμα της χώρας, σιχαίνονται το πολιτικό σύστημα εξαιτίας της κρίσης αλλά αν προταθεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο πολιτειακής οργάνωσης θα το υπερψήφιζαν!
Παλινόρθωση βασιλικού θεσμού σημαίνει εμπόδιο στην παγκοσμιοποίηση, εμπόδιο στην εγκαθίδρυση μίας Νέας Τάξης Πραγμάτων. Ο βασιλικός θεσμός σε μία χώρα εγγυάται την εθνική παράδοση και ταυτόχρονα την εθνική συνέχεια, προστατεύει την δημοκρατία από κομματικούς κομισάριους και φατρίες και ισχυροποιεί το κράτος σε επίπεδο διεθνών σχέσεων.
Στον χώρο της Χερσονήσου του Αίμου δεν αποκλείεται η παλινόρθωση του βασιλικού θεσμού σε Ρουμανία και Σερβία όπου οι βασιλόφρονες είναι πολυπληθέστεροι και πιο οργανωμένοι, τιμούν τους Βασιλείς τους και πολιτικά κόμματα έχουν ταχθεί υπέρ της επαναφοράς του βασιλικού θεσμού στις χώρες τους. Και στην περίπτωση που παλινορθωθούν τότε αυτό θα συμπαρασύρει και άλλες χώρες όπως η Βουλγαρία και η Ελλάδα. Η αποκατάσταση των βασιλικών θεσμών σε Ελλάδα, Σερβία, Ρουμανία και Βουλγαρία θα βοηθούσε στην αναχαίτιση του ισλαμικού κινδύνου και στην δημιουργία ενός «Ορθοδόξου τετραγώνου», δυναμικού μέσα στα Βαλκάνια και ισχυρού στην Ευρώπη! Ας σημειώσουμε, πως τελευταίος που ήθελε ένα «Ορθόδοξο τετράγωνο» στην περιοχή ήταν ο τέως Καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ αλλά ενόσω στις ΗΠΑ αρχηγός των Ρεμπουπλικανών ήταν ο Τζορτζ Μπους και των Δημοκρατικών ο Μπιλ Κλίντον η δημιουργία αυτής της συμμαχίας θα ήταν μόνο στα όνειρα του Κολ, όπως και αποδείχθηκε.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής
Η Χρυσή Αυγή θα αθωωθεί. Συμφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στην παρούσα χρονική στιγμή να καταποντίσει την ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά. Πιστεύει πως αυτή η καταπόντιση της ΝΔ θα γίνει μέσω της Χρυσής Αυγής που αν αθωωθεί θα συγκεντρώσει περισσότερο κόσμο γύρω της.

Χωρισμός Εκκλησίας-Πολιτείας

Πόσες φορές έχει τεθεί αυτό το θέμα κατά καιρούς στην επικαιρότητα. Ουσιαστικά, με το Σύνταγμα του 1975 ισχύει στην χώρα μας ένα καθεστώς σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας, το οποίο δεν απέχει και πολύ από ένα καθεστώς χωρισμού. Πρώτα, στο άρθρο 3 του Συντάγματος ορίζει ότι η Ορθοδοξία αποτελεί την “ἐπικρατοῦσα θρησκεία” στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι η θρησκεία αυτή είναι η θρησκεία της συντριπτικής πλειονότητος του ελληνικού λαού. Στα προηγούμενα Συντάγματα με τον όρο “επικρατούσα” προσπόριζε και ορισμένα προνόμια στην Ορθοδοξία! Σε προνομιακή θέση δεν είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία αλλά η συντριπτική πλειονότητα του Ελληνικού λαού η οποία ανήκει στην Εκκλησία. Στην προμετωπίδα του Συντάγματος βρίσκεται η επίκληση στην Αγία Τριάδα. Ούτε εδώ έχουμε προνομιακή μεταχείριση της Ορθοδοξίας καθώς και άλλοι οπαδοί διαφόρων χριστιανικών δογμάτων συνομολογούν και προσκυνούν την Αγία Τριάδα. Το ισόκυρο θρησκευτικού και πολιτικού γάμου: ούτε αυτό αποτελεί προνομιακή μεταχείριση της Ορθοδοξίας. Στην Ελλάδα, εκτός από τους Ναούς του παπικού χριστιανισμού, λειτουργούν περίπου 200 χώροι λατρείας χριστιανικών δογμάτων και αιρέσεων!
Το Σύνταγμα του 1975 επιφέρει έναν χριστιανικό αποχρωματισμό της Πολιτείας με προοπτική τον αποχριστιανισμό της κοινωνίας και με την υπαγωγή των Μητροπόλεων και των Ενοριών σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου το κράτος επεμβαίνει στην Εκκλησία, αρπάζει οποτεδήποτε θέλει την περιουσία της και η κυβέρνηση ψηφίζει δια της Βουλής τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ο Κων/νος Καραμανλής στις αρχές του 1976 είχε πει στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο κυρό Σεραφείμ «Μακαριώτατε, νομίζω πως ήρθε η ώρα να χωρίσουμε τα τσανάκια μας» με τον Αρχιεπίσκοπο να ανταποκρίνεται εμμέσως πλην σαφώς θετικά!
Ο χωρισμός της Εκκλησίας από το κράτος θα έχει τις εξής συνέπειες: Το κράτος θα γίνει ουδετερόθρησκο, δηλαδή τελείως αδιάφορο για θρησκευτικά ζητήματα, θα αφαιρεθούν οι ιερές εικόνες του Χριστού και της Παναγίας από τα σχολικά και δικαστικά κτίρια, θα καταργηθεί η σχολική προσευχή, θα αφαιρεθεί από τους κοντούς των Σημαιών ο Τίμιος Σταυρός, θα προκληθούν κοινωνικές αναταράξεις και θα ανακύψουν προβλήματα. Και γεννώνται πολλά ερωτηματικά για τους πιστούς, την Εκκλησία, το κράτος. Που θα οδεύσουμε; Η Εκκλησία πως θα υπάρχει; Το κράτος πως θα πορεύεται; Όπου εφαρμόστηκε ο χωρισμός Εκκλησίας-κράτους εκεί και διάλυση, εκεί καταστροφή, εκεί στάχτη. Παράδειγμα η Γαλλία όπου έγινε ουδετερόθρησκο κράτος και τώρα απειλείται από την αύξηση των μουσουλμάνων και την μετατροπή της σε μουσουλμανικό κράτος στο οποίο θα επικρατεί η Σαρία!
Η Εκκλησία αφ΄ ετέρου θα απαλλαχθεί από τις κρατικές επεμβάσεις, θα προστατεύσει την περιουσία και θα μπορέσει να αξιοποιήσει έστω και αυτό το 1% που της απέμεινε(!!!) αλλά ο κλήρος δεν θα μισθοδοτείται από το δημόσιο. Επίσης θα φύγουν από τον χώρο της όσοι καπηλεύονται την Ορθοδοξία και εισέρχονται στον ιερό κλήρο μόνο για τα λεφτά και την καριέρα!
Πρέπει να αναθεωρηθεί το άρθρο 3 ώστε η Εκκλησία να μπορεί να καταρτίζει τον Καταστατικό της Χάρτη σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες και τους Νόμους της χώρας, να αξιοποιεί την περιουσία της ακωλύτως και να μπορεί να επιτελεί ακώλυτα το έργο της: να δίνει στους ανθρώπους το «ὕδωρ ζῶν», να τους κάνει Εκκλησία δηλαδή κοινωνία, να τους παρέχει την πηγή της ζωής, το φάρμακο για τις αμαρτίες, το εφόδιο της αθανασίας: την Θεία Κοινωνία, τον ίδιο τον Χριστό και να τους οδηγεί στην σωτηρία, δηλαδή την θέωση και την κληρονομία της Βασιλείας του Θεού! Ο Ελληνισμός έχει ανάγκη την Εκκλησία για να μπορέσει να ζει και να επιβιώνει. Ειδάλλως θα γίνει λαός ανάξιος της εθνικής του κληρονομιάς και θα εξαφανιστεί όπως και άλλα έθνη στο παρελθόν επειδή ξέχασαν την ιστορία και το παρελθόν τους!

Προσκύνηση των ιερών λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας

Προσκυνούμε τα λείψανα για να πάρουμε χάρη από την χάρη τους, δύναμη από την δύναμη τους, ευλογία από την ευλογία τους! Την χάρη, την δύναμη και την ευλογία τα παρείχε ο Χριστός στους Αγίους! Με την προσκύνηση των λειψάνων τιμούμε το ανθρώπινο πρόσωπο, τον θεωμένο, τον ενχριστωθέντα άνθρωπο και μέσω αυτού του ανθρώπου προσκυνούμε τον Χριστό. Διότι ο Χριστός είναι αυτός που ενδυναμώνει, ευλογεί, φωτίζει και αγιάζει τους ανθρώπους! Και βλέπουμε ότι το σώμα είναι ναός του Αγίου Πνεύματος, κατά τον αποστολικό λόγο. Διότι τα ιερά σώματα των Αγίων όχι μόνο δεν υφίστανται μεγάλη αλλοίωση αλλά και μυροβλίζουν επιπλέον!
Αυτά για ορισμένους άθεους βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φαίνονται ψιλά γράμματα, ειδωλολατρικές τακτικές και υπολείμματα μεσαιωνικών εποχών. Αντίθετα, όταν πέθαιναν οι κομμουνιστές αρχηγοί της Σοβιετικής Ένωσης δεν τους λάτρευαν σαν θεούς; Δεν είναι ειδωλολατρεία η θεοποίηση ανθρώπων που προσκολλημένοι στις ιδεολογικές τους αγκυλώσεις καταδυνάστευαν τους λαούς τους και έσφαζαν πολίτες τους;;; Ορθώς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριος είπε για τον αντιδράσαντα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη πως «αν τα έλεγε αυτά για τους Μουσουλμάνους θα τον είχαν καθαρίσει, γι΄αυτό να μην προσβάλουμε την πίστη των Ορθοδόξων η οποία είναι στηριγμένη στα κόκκαλα των Ελλήνων τα ιερά!» Και πολύ σωστή παρέμβαση έκανε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος για το Άγιο Φως λέγοντας: «Δεν μπατάρισε η Ελλάδα επειδή έρχεται το Άγιο Φως μια φορά το χρόνο».
Καλό είναι η Αριστερά να διδάσκεται από την ιστορία και τα λάθη της. Αντίθετα παραμένει στην αθεΐα, στην πολτοποίηση των λαών και την διεθνιστική της ιδεολογία. Ο κ. Φίλης και όλοι αυτοί που μιλούν με απαξιωτικό τρόπο για τα ιερά λείψανα και ισχυρίζονται πως δεν υπάρχει Θεός να τα πουν στους ανθρώπους που έχουν αισθανθεί μέσα τους και γύρω τους την παρουσία του Θεού, που έχουν αισθανθεί το θαύμα του Θεού, που απειλούνταν από αρρώστια και θάνατο και τους θεράπευσε, να τα πουν σε γιατρούς που είδαν να γίνεται το θαύμα μπροστά στα μάτια τους, να τα πουν στους ηλικιωμένους πια στρατιώτες του ελληνοϊταλικού πολέμου που βίωσαν την παρουσία της Παναγίας για να τους γλιτώσει από βέβαιο θάνατο!

Επίλογος
Ευχόμαστε να προκύψει συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους εταίρους. Η κυβέρνηση να καταφέρει να απεξαρτήσει την Πατρίδα μας από μνημόνια, ΔΝΤ και τρόικα και να προχωρήσει σε εθνωφελείς μεταρρυθμίσεις για την πρόοδο και την προκοπή του λαού μας! Να ομαλοποιηθούν οι διεθνείς εξελίξεις ώστε να αποφύγουμε νέες συγκρούσεις που θα διασκορπίσουν μόνο αίμα, πόνο και καταστροφή! Ο Θεός να μας προστατεύει!

Πηγή: rthodoxiapatridavasileia.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *