Ηρεμία ξανά στην πλατεία Ταξίμ

Συνεργεία καθαρίζουν το χώρο από δακρυγόνα και σκουπίδια 

 Η ηρεμία επέστρεψε τα ξημερώματα της Τετάρτης στην πλατεία Ταξίμ, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, μετά από 20 ώρες συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών, σύμφωνα με ένα δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων….

Οι τελευταίες συγκρούσεις στους δρόμους, που επιτρέπουν την πρόσβαση στην περιοχή, η οποία έχει γίνει το προπύργιο της διαμαρτυρίας κατά του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έγιναν περίπου στις 3:00 τα ξημερώματα τοπική ώρα.

Λίγο πριν από τις 5:00 και ενώ ακούστηκε η προσευχή του μουεζίνη στους δρόμους που οδηγούν στο Βόσπορο, αρκετά απορριμματοφόρα του δήμου της Κωνσταντινούπολης εμφανίστηκαν για να απομακρύνουν τα υπολείμματα από τα κάνιστρα των δακρυγόνων, τα σκουπίδια και τα απομεινάρια των οδοφραγμάτων, που επί οκτώ ημέρες, είχαν μπλοκάρει κάθε πρόσβαση στην πλατεία Ταξίμ και στο περίφημο πλέον Πάρκο Γκεζί.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας και τα θωρακισμένα οχήματα τους συγκεντρώθηκαν κοντά στο Πολιτιστικό Κέντρο Ατατούρκ, ένα τεράστιο μαύρο κτίριο. Κοντά σε αυτό και στο Μνημείο της Ανεξαρτησίας στην άλλη άκρη της πλατείας, πολλές μονάδες της αστυνομίας αναπαύονται ή κοιμούνται αναφέρει ο δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου .

Η περίφημη οδός Ιστιγκλάλ και αυτή θέρετρο συγκρούσεων το περασμένο βράδυ έχει επίσης αδειάσει από διαδηλωτές, με μικρή δύναμη της αστυνομίας να περιπολεί.

 newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *