Όταν το μυαλό είναι νεκρό, δεν σου φταίει η νεκρή γλώσσα….

Δηλώνω “θαυμαστής” της κ. Ρεπούση, από τη ΔΗΜ.ΑΡ. Είναι μία Βουλευτής των 1670 ψήφων, η οποία κάθε φορά που ανοίγει το στόμα της δημιουργούνται “ειδικές κατάστασεις” στη Βουλή και στα Μ.Μ.Ε…

Ξεκινήσαμε από το “συνωστισμό” στη Σμύρνη (εντάξει, δεν είχε εκλεγεί ακόμα) και καταλήξαμε στην πρόταση για μείωση των ωρών διδασκαλίας των Αρχαίων και Λατινικών, στο Νέο Λύκειο. Ίσως η διδασκαλία των greeklish να είναι λύση.

Αλήθεια, εάν όλα αυτά τα έλεγε π.χ. ένας Βουλευτής των 4000 ψήφων από την Περιφέρεια – Επαρχία, θα γινότανε τόση φασαρία;

Δεν νομίζω…

Οφείλεται προφανώς στο ειδικό βάρος της συγκεκριμένης βουλευτίνας, περισσότερο ως εκφραστή της Νέας Τάξης Πραγμάτων (δεν είναι κακό να το λέμε επιτέλους ανοικτά και εδώ στην Ελλάδα) και λιγότερο ως ακαδημαϊκού.

Όπως είπαμε και παραπάνω, δεν είναι κακό να μιλάμε επίσημα και εδώ στην Ελλάδα για την ανάγκη προώθησης της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Μπροστά στα οικονομικά συμφέροντα, θα πρέπει να γίνει μία γενικευμένη εννοποίηση των ιδεολογικών χαρακτηριστικών των ανθρώπων του ανεπτυγμένου κόσμου, έτσι ώστε η κουλτούρα όλων να είναι το νέο iPhone 5S της Apple (παρεπιπτόντως, φοβερή καινοτομία το Touch ID) και η απόκτησή του, η ανάρτηση φωτογραφιών στο Facebook, Twitter και Instagram για να δείξουμε ότι περνάμε τέλεια, έχουμε την τέλεια σχέση (προφανώς όταν χωρίζουμε όλα αυτά ήταν στιγμιαία λάθη), κλπ.

Για να γίνουν όλα αυτά, θα πρέπει να υπάρχει η κατάλληλη εκπαίδευση της μάζας των ανθρώπων. Όπως καταλαβαίνετε, πάντοτε θα υπάρχουν εκείνοι που θα εκπαιδεύονται λίγο διαφορετικά από τους υπολοίπους,  γιατί πάντοτε η ελίτ προετοιμάζεται καλύτερα. Βέβαια, αυτό δεν κρυφό, απλώς κανείς (από τα Μ.Μ.Ε.) δεν ασχολείται μαζί τους.

Έτσι, φτάσαμε και στη θεωρία των νεκρών γλωσσών. Γνωστή θεωρία. Γλώσσα που δεν ομιλείται, θεωρείται νεκρή.

Προσωπικά σπούδασα Φυσική, επομένως μπορώ και έχω μεγαλύτερη διαίσθηση ώστε να καταλάβω εάν χρησιμοποιώ τις γνώσεις μου από τη Φυσική στην καθημερινότητά μου. Δεν τις χρησιμοποιώ. Άρα, έχω νεκρές γνώσεις. Να μειωθούν οι ώρες διδασκαλίας της Φυσικής στο σχολείο.

Αντίστοιχα θα πρέπει να μειωθούν και οι ώρες στη Χημεία, στη Βιολογία και στα Μαθηματικά, αφού προφανώς η πωλήτρια – ταμίας στο κατάστημα, δεν πρόκειται να σε βάλει να λύσεις μία δευτεροβάθμια εξίσωση για να πληρώσεις το λογαριασμό, ούτε όταν κάνεις sex σκέφτεσαι περι Δαρβίνου και εξελικτικής θεωρίας, ούτε φυσικά όταν μαγειρεύεις στην κουζίνα και βάζεις αλάτι στο φαγητό, σκέφτεσαι περι μορίων NaCl (χλωριούχο νάτριο, το αλάτι στην επιστημονική ορολογία).

Ισοπεδωτικός τρόπος σκέψης…

Είναι τυχαίο που εφευρέτες όπως ο κ. Zuckerberg του Facebook, έχουν δηλώσει πως οφείλουν την κλίση τους στον προγραμματισμό στην ασχολία τους με τις λεγόμενες “νεκρές γλώσσες” και τα μαθηματικά;

Είναι τυχαίο που τις τελευταίες δεκαετίες στο χώρο της μουσικής και των υπολογιστών, κυριαρχούν χώρες με δύσκολες γλώσσες όπως Κίνα, Ιαπωνία και Ινδία; Μην μου πείτε περι στατιστικής, λόγω πληθυσμιακού μεγέθους… Όσο πιο δύσκολη είναι μία γλώσσα, τόσο πιο έξυπνους ανθρώπους δημιουργεί.

Υ.Γ. 1: Παρακαλούνται όσοι έχουν σκοπό να με χαρακτηρίσουν φασίστα, Χρυσαυγούλα και προγονολάγνο, να κάνουν μία μαγνητική τομογραφία (η αξονική έχει ακτινοβολία) στον εγκέφαλο, για να δουν εάν τους έχει γίνει λοβοτομή, από τους τρεις παραπάνω.

Υ.Γ. 2: Φυσικά και ο τρόπος που διδάσκονται τα Αρχαία και τα Λατινικά στο σχολείο είναι αντιπαιδαγωγικός. Όμως είναι διαφορετική συζήτηση η αλλαγή του τρόπου διδασκαλίας, από την πλήρη κατάργησή τους.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *