Κύκλωμα που μοίραζε ηρωίνη στην Αλεξανδρούπολη στα χέρια της Αστυνομίας

Τετραμελές κύκλωμα που διακινούσε ηρωίνη συνέλαβαν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, στην πρωτεύουσα του Έβρου. Το κύκλωμα λειτουργούσε με πλήρη μυστικότητα, ελάμβανε μέτρα προφύλαξης και …
χρειάσθηκαν πολλές ημέρες παρακολούθησης και αξιοποίησης πληροφοριών, για τον εντοπισμό τους και την εξάρθρωσή τους. Πιο συγκεκριμένα εντοπίσθηκε στην περιοχή του ΚΑΠΗ ένας 29χρόνος να πουλάει δόση ηρωίνης σε ένα άτομο. Οι άνδρες της δίωξης που είχαν την πληροφορία τους έπιασαν επ’ αυτοφώρω και με μία δόση ακόμη. Έκαναν έρευνα στο σπίτι του 29χρόνου και βρήκαν ακόμη 4 δόσεις σε σακουλάκια των 0,5 γρ ηρωίνης και 4 γρ. χασίς και τα οποία θα δινόταν σε τοξικομανείς. Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και δεδομένων οδηγήθηκαν στο σπίτι του εμπόρου που έδινε την ηρωίνη στον 29χρόνο. Πρόκειται για ένα άτομο 45 χρονών . Στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκε ποσότητα 0,4 γρ χασίς και 260 ευρώ. Όμως η έρευνα συνεχίσθηκε με την διασταύρωση των στοιχείων και οδηγήθηκαν σε έναν 46χρόνο οδηγό ο οποίος στο σπίτι του και στο χρηματοκιβώτιο έκρυβε 9,5 γρ. ηρωίνης για λογαριασμό του 45χρόνου.

Συνολικά κατασχέθηκαν 12,3 γρ. ηρωίνης, 4,4 γρ. χασίς, μία σύριγγα με υπολείμματα ηρωίνης, τρία κινητά τηλέφωνα, 2 χάπια Lonarid.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Σύλληψη τεσσάρων ημεδαπών για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών


Συνελήφθησαν χθες (2-9-2013) το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 29, 25, 48 και 46 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών ότι ο 48χρονος, με τη βοήθεια του 29χρονου, διακινεί ναρκωτικές ουσίες, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση.

Στα πλαίσια της επιχείρησης, συνέλαβαν αρχικά τους δύο δράστες, ηλικίας 29 και 25 ετών, διότι εντόπισαν τον 29χρονο να διαθέτει στον 25χρονο, ποσότητα ηρωίνης, την οποία προμηθεύτηκε λίγη ώρα νωρίτερα από τον 48χρονο, έναντι χρηματικού ποσού.
Στην κατοχή των δύο δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους 0,9 γραμμαρίων
Μία συσκευασία με υπολείμματα ηρωίνης
Μία σύριγγα με υπολείμματα διαλύματος ηρωίνης
Ένα κουτάκι αλουμινίου με υπολείμματα ηρωίνης
Το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ
Ένα κινητό τηλέφωνο
Σε έρευνα που ακολούθησε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στο σπίτι του 29χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Τέσσερις νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 1,9 γραμμαρίων
Μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 2,8 γραμμαρίων
Μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη αναμειγμένη με καπνό, βάρους 1,2 γραμμαρίων
Δύο δισκία του φαρμακευτικού σκευάσματος LONARID
Στη συνέχεια, εντοπίσθηκε επίσης και συνελήφθη ο 48χρονος, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

Μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης
Το χρηματικό ποσό των 260 ευρώ
Δύο κινητά τηλέφωνα
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθη επίσης ο 46χρονος δράστης, διότι στο σπίτι του βρέθηκε μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους 9,5 γραμμαρίων, την οποία, όπως προέκυψε, παρέλαβε από τον 48χρονο για φύλαξη.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης.

Άλλη σύλληψη
Συνελήφθη την 2/9/2013 το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 35χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη να κατέχει μία (1) νάιλον συσκευασία με ηρωίνη, βάρους 1,9 γραμμαρίων και μία (1) νάιλον συσκευασία με δύο (2) τεμάχια βάμβακος, εμποτισμένα με διάλυμα ηρωίνης, βάρους 0,5 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Πηγή: www.faros24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *