Και όμως υπάρχουν άτομα που εξακολουθούν να αγωνίζονται για τη δικαίωση και αποκατάσταση της τραγωδίας της Κύπρου!

Γραφει ο  Ι.Α. Οικονομόπουλος
Και όμως υπάρχουν άτομα που εξακολουθούν να αγωνίζονται για τη δικαίωση και αποκατάσταση της τραγωδίας της Κύπρου!

Η Ελληνική Οργάνωση αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων έχει ανοίξει δημόσιο διάλογο με θέμα: «Η Κύπρος παραμένει χωρισμένη: Μια αποτυχία της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. “Cyprus Still Divided: A U.S. Foreign Policy Failure”

Την 12η Οκτωβρίου 2012, τοπική ώρα 6:30 μ.μ., πρόκειται να…
προβληθεί ντοκιμαντέρ με το παραπάνω θέμα στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πόλη Στάμφορντ της πολιτείας Κοννέκτικατ των ΗΠΑ. (Annunciation Greek Orthodox Church, 1230 Newfield Ave., Stamford, CT).

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Στη συζήτηση θα παρευρεθεί ο Νικόλαος Λαρυγγάκης (Nick Larigakis) πρόεδρος του Αμερικανο – Ελληνικού Ινστιτούτου ο οποίος θα ταξιδέψει γι’ αυτόν τον λόγο από την Ουάσινγκτον (Washington).

Η συμμετοχή στη συζήτηση είναι δωρεάν αλλά οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο http://ahiworld.org/rsvp ή να τηλεφωνήσουν στον Ιερό Ναό 203-322-2093 ή email στο secretary@annunciationofstamford.org

 Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 13 Σεπτεμβρίου 2010 στο Ντητρόιτ (Detroit) και από την δημόσια τηλεόραση του Μέριλαντ (Maryland) στις 17 Οκτωβρίου 2011.

Αποκαλύπτει τις τοπικές διαπλεκόμενες πολιτικές, την «ρεάλπολιτίκ» του Χένρι Κίσσινγκερ (Henry Kissinger), την άρνησή του να εφαρμόσει τον νόμο επί της Τουρκίας για την εισβολή και κατοχή του 37% της Κύπρου και την άρνηση της Εκτελεστικής Εξουσίας έκτοτε να πράξει το ίδιο.

Ενδεικτικά, το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει ένα αποχαρακτηρισμένο Μνημόνιο Συνομιλίας του Λευκού Οίκου (White House) της 13ης Αυγούστου 1974 που μαρτυρεί τον Κίσσινγκερ ο οποίος λέει: «Δεν υπάρχει Αμερικανική αιτίαση (reason) ως προς το γιατί να μην κατέχουν οι Τούρκοι το ένα τρίτο της Κύπρου».

Η συζήτηση θα συμπεριλάβει ανταλλαγή απόψεων για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Τ/Κ κοινότητας οι οποίες ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2008, και τον ρόλο των ΗΠΑ στην επανένωση της Κύπρου.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Αμερικανο –Ελληνικό Ινστιτούτο, τον Ι.Ν. Ευαγγελισμού Στάμφορντ και το παράρτημα ΑΧΕΠΑ Στάμφορντ #99

Πληροφορίες Ν. Νίκας 203-554-5570

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *