Π.Καμμένος: “Αν η ΕΕ μας χτυπήσει θα στείλουμε όλους τους λάθρο στο Βερολίνο – Αν θέλουν εκλογές θα πάρουμε διψήφιο ποσοστό”

Για το ενδεχόμενο νέων εκλογών, μίλησε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων ελλήνων , Πάνος Καμμένος, από το βήμα του 6ου συνεδρίου του κόμματος του, που διεξάγεται τρία χρόνια μετά
την ίδρυση του, τονίζοντας “αν τις θέλουν θα πάρουμε διψήφιο ποσοστό”.

Ο κ. Καμμένος προέβει σε ένα απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας των ΑΝΕΛ, ενώ παράλληλα σκιαγράφησε και το σχεδιασμό για τη μελλοντική πορεία του κόμματος.

Στάθηκε στις δημοσκοπικές  μετρήσεις πριν τις εκλογές, οι οποίες έφερναν τους ΑΝΕΛ έξω από τη βουλή, υπονοώντας ότι δεν επρόκειτο για τυχαίο λάθος.

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη από τον κ. Καμμένο η παρέμβαση  δύο «παραγόντων» από τη Γερμανία, οι οποίοι ζητούσαν τη μη συμμετοχή των ΑΝΕΛ, σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Ενώ ξεκαθάρισε ότι “εάν πάνε να χτυπήσουν την Ελλάδα, να ξέρουν ότι εμείς αύριο το πρωί αναστέλλουμε τη συνθήκη του Δουβλίνου ΙΙ, παίρνουν οι μετανάστες τα χαρτιά τους και την ταυτότητα τους και πάνε στο Βερολίνο. Μεταξύ αυτών των μεταναστών, εάν υπάρχουν και κάποιοι που έχουν περάσει και για τους οποίους δεν έχει ελεγχθεί αν βρίσκονται στο πλευρό του ISIS, θα είναι ευθύνη της Ευρώπης που θα έχει αποφασίσει να χτυπήσει την Ελλάδα. Αυτή είναι η πολιτική την οποία ασκεί η σημερινή κυβέρνηση.”

 «Αγαπητοί συνάδελφοι και συναγωνιστές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, φτάσαμε σήμερα, τρία χρόνια από την ίδρυσή μας, στο 6ο Εθνικό Συμβούλιο. Ήρθε πλέον η ώρα να κάνουμε έναν απολογισμό για το τι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, αλλά και να σχεδιάσουμε την πορεία του Κινήματος από εδώ και πέρα.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα και να συγχαρώ το Εθνικό Συμβούλιο, τις Συντονιστικές Επιτροπές, τους υποψήφιους βουλευτές, τους πολιτευτές του Κινήματος, τη Νεολαία και την Κοινοβουλευτική Ομάδα για την καλή οργανωτική δομή στις τελευταίες εκλογές.

Οι εθνικές εκλογές ήταν μία πολύ σημαντική ημερομηνία για το Κίνημα. Ο πόλεμος που δέχτηκε το Κίνημα σε αυτή την προεκλογική περίοδο ήταν πρωτοφανής για μια δημοκρατική χώρα και για μια κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Αντιμετωπίσαμε μία επίθεση η οποία πλέον εξηγείται από πού προέρχεται.

Είδαμε ότι ακόμα και την τελευταία μέρα οι «μετρήσεις» που μας έδιναν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων έφταναν από το 1,7% μέχρι το 2,5%, προκειμένου να αποτρέψουν τον ελληνικό λαό να ψηφίσει τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Ο κύριος στόχος ήταν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ να μην μετέχουν στη Βουλή και να μην συνιστούν εκείνο τον πόλο που θα δημιουργούσε την κυβέρνηση, αμέσως, χωρίς συνεταίρους, είτε μνημονιακά κόμματα είτε καλυμμένα μνημονιακά κόμματα.

Είναι χαρακτηριστικό το κείμενο, το οποίο ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τον ίδιο τον πρωθυπουργό πριν από μία εβδομάδα στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής. Εσωτερικό έγγραφο της Deutsche Bank, το οποίο περιέγραφε τις πιέσεις που πρέπει να ασκηθούν προς όλα τα μέσα και αυτά ήταν ελληνικές τράπεζες, μέσα μαζικής ενημέρωσης που είχαν πάρει διαφημίσεις και πολιτικά κόμματα, προκειμένου να μην αποτελέσουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ τον πυλώνα συγκρότησης κυβέρνησης. Το κείμενο κατέληγε λέγοντας «εάν είναι να γίνει αντιμνημονιακή κυβέρνηση, ας γίνει, αλλά προς Θεού, να μην συμμετέχουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ». Γιατί οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι το αναγκαίο καλό και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ό,τι λένε ισχύει για πάντα.

Το επιβεβαίωσε ακόμα και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, όταν μας είπε ενώπιον του Κυβερνητικού Συμβουλίου ότι εκλήθη από τον Γερμανό πρέσβη, ο οποίος του υπέδειξε «εάν είναι να συνεργαστείτε αύριο, να μην συνεργαστείτε με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, αλλά με οποιονδήποτε άλλο». Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι ο δικός μας ρόλος, αλλά και η δική μας υποχρέωση είναι αυτό το οποίο υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό, τηρήσαμε μέχρι σήμερα και θα τηρήσουμε μέχρι τέλους, ότι δηλαδή εμείς δεν γονατίζουμε, δεν προσκυνάμε, δεν συμβιβαζόμαστε, δεν παρεκκλίνουμε από τις «κόκκινες γραμμές» μας, δεν εξαπατούμε τον ελληνικό λαό.

Με εντιμότητα, κάναμε πράξη αυτό για το οποίο συμφωνήσαμε από πριν, ότι θα στηρίξουμε μία κυβέρνηση που θα αλλάξει τα πράγματα, θα επαναφέρει την εθνική κυριαρχία στη χώρα. Μία κυβέρνηση, η οποία θα στέκεται όρθια απέναντι στους δανειστές και τους εταίρους. Μία κυβέρνηση, η οποία δεν θα εκτελέσει την εντολή της νέας τάξης πραγμάτων να υποσταλούν οι σημαίες στην Ευρώπη, να καταργηθεί η αρχή της ομοφωνίας, να μην είμαστε ένα κράτος-μέλος ισότιμο με τα άλλα κράτη-μέλη και να παραχωρήσουμε την εξουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Γερμανία και στους τραπεζίτες.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ λοιπόν, με τη στήριξη του ελληνικού λαού, με τη βοήθεια του Θεού, αλλά και τη σκληρή δουλειά όλων μας, καταφέραμε και φτάσαμε στο 5%. Γίναμε οι ρυθμιστές της επόμενης μέρας, γίναμε εκείνοι που από την πρώτη στιγμή θέσαμε τις «κόκκινες γραμμές» μας και αυτή τη στιγμή συμμετέχουμε στην κυβέρνηση εθνικού σκοπού, στην κυβέρνηση κοινωνικής ευθύνης, στην κυβέρνηση που για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια έφτασε στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τους είπε: «μέχρι εδώ ήταν η εξαθλίωση του ελληνικού λαού» .

Δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε πολιτικές λιτότητας που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω ανεργία. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε εντολές που θα οδηγήσουν, με τη βαριά φορολόγηση, στη δήμευση της ιδιωτικής και της δημόσιας περιουσίας. Δεν πρόκειται να λειτουργήσουμε παρά μόνο ως ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος.

Σκεφτείτε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει ζωή μόνο 40 ημέρες. Δεν διαπραγματευτήκαμε κυβερνητικές θέσεις, δεχθήκαμε όμως την πρόταση που είχαμε από τον πρωθυπουργό και από το ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβουμε κυβερνητική ευθύνη. Αυτή τη στιγμή με πέντε υπουργεία και σε λίγες ημέρες με πέντε γενικές γραμματείες, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα έχουμε την ευθύνη της κυβέρνησης κοινωνικής ευθύνης και εθνικής ενότητας με εντολή να λειτουργήσουμε εις όφελος του ελληνικού λαού.

Βλέπετε ότι και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας μέσα σε αυτές τις 40 ημέρες έχουν αλλάξει πολλά. Αυτά που υποσχεθήκαμε σε αυτόν τον τομέα έγιναν κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος πράξη και εντός των επομένων δύο μηνών το σύνολο του προγράμματος θα έχει εκτελεστεί.

Θέλω σε αυτό το σημείο να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα. Έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε την κυβέρνηση και στην κοινωνία, διότι η κυβέρνηση δέχεται έναν τεράστιο πόλεμο. Έχουμε υποχρέωση από την στιγμή που είμαστε κυβερνητικοί εταίροι και από τη στιγμή που γίνονται σεβαστές οι «κόκκινες γραμμές» μας, το κυβερνητικό έργο που αυτή την στιγμή έχει αποδοχή της τάξεως του 70% και του 80% του ελληνικού λαού, να το στηρίξουμε και να δώσουμε να καταλάβουν σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες ότι εδώ δεν διαπραγματεύεται η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, η Ελλάδα διαπραγματεύεται, ο ελληνισμός διαπραγματεύεται, το έθνος διαπραγματεύεται.

Διαπραγματευόμαστε για τις οικογένειές μας, για το μέλλον των παιδιών μας, για τις περιουσίες των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Διαπραγματευόμαστε για να μπορέσουμε με μία καινούργια πολιτική να αλλάξουμε σελίδα. Διαπραγματευόμαστε, έχοντας αποφασίσει ότι δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω σε πολιτικές που οδήγησαν την Ελλάδα στο χάος, την ελληνική οικογένεια στην εξαθλίωση.

Οι πρώτες πολιτικές οι οποίες θα ψηφιστούν στη Βουλή την άλλη εβδομάδα είναι η πολιτική της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης. Αμέσως θα ψηφιστούν τα νομοσχέδια τα οποία θα προστατεύουν την ιδιωτική περιουσία, την κατάργηση δηλαδή της δήμευσης της πρώτης κατοικίας, τη ρύθμιση των δανείων και πολιτικές που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη.

Ακούω πολλές φορές να υπάρχει προβληματισμός και να λένε οι πολίτες στο δρόμο: «θέλω να πάτε πιο γρήγορα». Σας διαβεβαιώνω ότι ακόμα δεν έχουμε αναλάβει την εξουσία, έχουμε πάρει την κυβέρνηση, αλλά εξουσία ακόμα δεν έχουμε παραλάβει. Ακόμα δεν έχουν αναλάβει αρμοδιότητες οι αναπληρωτές υπουργοί και οι υφυπουργοί, δεν έχουν οριστεί Γενικοί Γραμματείς, δεν έχουν αλλάξει οι διοικητές των Οργανισμών. Όμως, αυτά τα οποία έχουμε αποφασίσει, έχουν προχωρήσει σε επίπεδο Κοινοβουλίου. Η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου που υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό ανακοινώθηκε από την Πρόεδρο της Βουλής. Και βεβαίως είναι μια δέσμευση η οποία γίνεται πράξη. Δεν θα γίνει πράξη, γίνεται τώρα πράξη.

Οι Εξεταστικές Επιτροπές για τις οποίες δεσμευτήκαμε, τις πρότεινε τη Δευτέρα η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και την Τετάρτη η κυβέρνηση ανακοίνωσε δια στόματος πρωθυπουργού την Εξεταστική Επιτροπή για το μνημόνιο. Δεν πρόκειται να μείνει κανείς ατιμώρητος, μην έχετε καμία απολύτως αμφιβολία. Για αυτό όμως, χρειάζεται η στήριξη του ελληνικού λαού. Αυτό φοβούνται. Το μόνο που φοβούνται είναι τη μία κοινή φωνή του ελληνικού λαού. Μην παρασυρθείτε ποτέ από την προπαγάνδα που προσπαθούν να κάνουν οι εναπομείναντες μνημονιακοί. Ενωμένοι οι Έλληνες θα αντιμετωπίσουμε αυτή την απειλή. Οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι και δίπλα στον υπουργό Οικονομικών όταν βρίσκεται ενώπιον του Eurogroup και δείτε τι αλλαγές έγιναν μέσα σε ένα μήνα.

Στο πρώτο Eurogroup πήγε ο Γιάννης Βαρουφάκης και είχε απέναντί του 18. Ήταν μόνος του, με 18 απέναντί του, με εχθρική στάση, να τον απειλούν, να τον εκβιάζουν, όπως έκαναν και στους άλλους, αλλά οι άλλοι γονάτιζαν, «στα τέσσερα» που έλεγε ο κ. Σαμαράς. Ο υπουργός Οικονομικών έμεινε όρθιος. Και έμεινε όρθια και η ελληνική κυβέρνηση. Και έμεινε όρθια η Ελλάδα. Και είπαμε το «όχι».

Σιγά – σιγά άλλαξε το κλίμα στην Ευρώπη. Βλέπουμε τον καγκελάριο της Αυστρίας, τον Γάλλο πρόεδρο, τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, την Ιταλία, κόμματα στην Ισπανία που πάνε να πάρουν την εξουσία, να έχουν ξεκινήσει πλέον μία αντίσταση μέσα στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό είναι η επιτυχία της Ελλάδας.

Αν χθες είδατε ειδήσεις, θα είδατε την υποδοχή την οποία έκαναν οι Ιρλανδοί στον υφυπουργό Οικονομικών. Η Ελλάδα είναι το παράδειγμα. Η Ελλάδα, αντιστεκόμενη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην πολιτική της Γερμανίας, στην πολιτική της ύφεσης, εάν βγει νικήτρια, νικήτρια θα είναι η Ευρώπη, οι λαοί της Ευρώπης. Σας διαβεβαιώνω ότι θα βγούμε νικητές.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι μεταρρυθμίσεις, όχι αυτές που μας επιβάλλουν, αλλά αυτές που επιβάλλεται να κάνουμε. Να ξέρετε ότι αυτά τα οποία βρήκαμε αναλαμβάνοντας σιγά σιγά την εξουσία είναι τα τεράστια σκάνδαλα τα οποία είχαν δημιουργήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και η ανοχή στα σκάνδαλα των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ενεργοποίησα την Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων που υπήρχε μέσα στη Γενική Γραμματεία Εξοπλισμών. Υποθέσεις για τις οποίες θα έπρεπε να είχαν προφυλακίσει αρκετούς πολιτικούς, αλλά και μη πολιτικούς εδώ και αρκετά χρόνια και να είχαν οδηγήσει σε αποζημίωση το ελληνικό δημόσιο, παρέμεναν στα συρτάρια. Όλες αυτές οι υποθέσεις είναι πλέον στη Δικαιοσύνη και από τη Βουλή θα προχωρήσουν Εξεταστικές Επιτροπές.

Δεν πρόκειται να μείνει κανείς ατιμώρητος και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω σε τίποτα. Έχουμε ακόμα να αντιμετωπίσουμε κακές νοοτροπίες οι οποίες είχαν δημιουργηθεί και μέσα στη Δικαιοσύνη. Σήμερα, η εφημερίδα «Δημοκρατία» κάνει μια τεράστια αποκάλυψη στις εσωτερικές της σελίδες. Στη δικογραφία για τα υποβρύχια, στην περίπτωση Ματαντού, υπάρχει εισαγγελέας, του γνωστού κυκλώματος των εισαγγελέων που έπαιρναν τηλέφωνα – όπως έλεγε ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης – ο οποίος προσπαθεί να περάσει ως δεδικασμένο το ότι επειδή πληρώθηκε η αποζημίωση στο γερμανικό κράτος, δεν πρέπει να πληρωθεί η ζημιά στο ελληνικό κράτος.

Ξέρετε γιατί τα κάνουν αυτά; Διότι τρεις στις τέσσερις υποθέσεις προμηθειών στα εξοπλιστικά έχουν οδηγηθεί στη γερμανική δικαιοσύνη και έχουν καταδικαστεί για δωροδοκία για τις υποθέσεις αυτές. Τι προβλέπει η γερμανική νομοθεσία; Προβλέπει ότι για συμβάσεις που υπάρχει δωροδοκία, οι συμβάσεις είναι ως ουδέποτε καταρτισθείσες. Δηλαδή πρέπει να γυρίσουν πίσω το σύνολο των χρημάτων τα οποία έχει δώσει ο ελληνικός λαός. Μιλάμε για πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία έχουν χρεωθεί σε βάρος του ελληνικού λαού. Και αυτά τα δισεκατομμύρια ευρώ θα καταλογιστούν.

Την Τρίτη αρχίζει η Επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις, για το κατοχικό δάνειο και θα είναι μία Επιτροπή η οποία δε θα βγάλει απλώς ένα συμπέρασμα. Ο υπουργός Δικαιοσύνης θα υπογράψει την απόφαση για το Δίστομο. Τελείωσαν οι θεωρίες και οι ανακοινώσεις. Όσον αφορά στην κριτική που ακούγεται πολλές φορές, για θέματα στα οποία εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε διαφορετική άποψη, θέλω να είμαι απόλυτα σαφής. Έχουμε κάνει ξεκάθαρο πλέον, ότι στα θέματα στα οποία διαφωνούμε, τις «κόκκινες γραμμές» μας δεν τις αλλάζουμε. Ο όρος «Μακεδονία» δεν πρόκειται με τη συμφωνία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να τεθεί σε συζήτηση, όσοι κι αν συμφωνήσουν, έστω κι αν είμαστε μόνοι μας. Εμείς ψέματα στον ελληνικό λαό ούτε είπαμε, ούτε θα πούμε.

Για το θέμα της μετανάστευσης, μην ακούτε αυτά τα οποία διηγούνται. Είδαμε ότι έφτασε πλέον να υπάρχει επιστολή στρατηγού, την οποία την έγραψε ταξίαρχος που αποστρατεύτηκε, προκειμένου να δημιουργήσουν θέμα και ρήγμα στις μεταξύ μας σχέσεις, δήθεν λέγοντας αφήστε έξω τους μετανάστες. Ξέρετε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή; Αυτή τη στιγμή αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι αυτό που περιέγραψε πολύ σωστά με δήλωσή του χθες ο υπουργός Εξωτερικών, ο κ. Κοτζιάς, όταν είπε ότι «εάν θέλετε να ρίξετε την Ελλάδα, να ξέρετε ότι πλέον θα γίνει κατευθείαν πύλη εισόδου τζιχαντιστών».

Δηλαδή, εάν πάνε να χτυπήσουν την Ελλάδα, να ξέρουν ότι εμείς αύριο το πρωί αναστέλλουμε τη συνθήκη του Δουβλίνου ΙΙ, παίρνουν οι μετανάστες τα χαρτιά τους και την ταυτότητα τους και πάνε στο Βερολίνο. Μεταξύ αυτών των μεταναστών, εάν υπάρχουν και κάποιοι που έχουν περάσει και για τους οποίους δεν έχει ελεγχθεί αν βρίσκονται στο πλευρό του ISIS, θα είναι ευθύνη της Ευρώπης που θα έχει αποφασίσει να χτυπήσει την Ελλάδα. Αυτή είναι η πολιτική την οποία ασκεί η σημερινή κυβέρνηση.

Φίλοι και φίλες,

θέλω να σας πω ξεκάθαρα ότι χωρίς μέσα ενημέρωσης, με πόλεμο που τον ζήσαμε σε όλη την προεκλογική περίοδο, καταφέραμε κάτι πολύ σημαντικό, σε εκλογές πόλωσης, βαριάς πόλωσης, αυξήσαμε την δύναμή μας από τις Ευρωεκλογές κατά δυο μονάδες. Δεν έχουμε δικαίωμα από εδώ και πέρα να πέσουμε κάτω από διψήφιο ποσοστό.

Σας καλώ όλους και όλες, να προχωρήσουμε πλέον σε προεκλογικούς ρυθμούς σε όλη την Ελλάδα, να οργανώσουμε τις συντονιστικές μας επιτροπές. Είμαστε κόμμα εξουσίας με το 5%, θα γίνουμε κόμμα εξουσίας, εάν θέλουν εκλογές αύριο, με διψήφιο ποσοστό, με τόσο μεγάλο ποσοστό που θα επηρεάζουμε πολύ περισσότερο τα πράγματα στην χώρα.

Αυτό που σας εγγυώμαι και εγώ και η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι ότι δεν θα κάνουμε πίσω σε ό,τι έχουμε πει έως τώρα. Από εδώ και πέρα όμως, χρειάζεται δουλειά με τους πολίτες. Είναι η ώρα που θα πρέπει οι δομές του κινήματος σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο να λειτουργήσουν. Εγώ θέλω να προετοιμαστούμε για το επόμενο συνέδριό μας και μέσα στο συνέδριο να μετεξελιχτούμε σε ένα κόμμα εξουσίας, ένα μεγάλο όμως κόμμα εξουσίας.

Θα κάνουμε εκείνες τις δομές, ώστε να μπορέσουμε πλέον να φιλοξενήσουμε την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, τους δημοκρατικούς πολίτες οι οποίοι κινούνται στο πατριωτικό χώρο. Θα είμαστε έντιμοι στην συνεργασία μας με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Θα επιβάλλουμε τις «κόκκινες γραμμές» μας και θα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ξαναπάρουμε την πατρίδα μας στα χέρια μας. Δεν δεχόμαστε ούτε απειλές, ούτε εκφοβισμούς. Δεν φοβηθήκαμε στα δύσκολα, δεν θα φοβηθούμε ούτε και τώρα που ο ελληνικός λαός μας έδωσε την εξουσία.

Θέλω εκ μέρους όλων εκείνων που είμαστε σε θέση ευθύνης στο Υπουργικό Συμβούλιο, να σας διαβεβαιώσω ότι θα σας κάνουμε περήφανους σε οποιαδήποτε απόφαση πάρουμε και ότι δεν πρόκειται να δώσουμε ποτέ κανένα δικαίωμα να απολογηθεί κανένα μέλος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην ελληνική κοινωνία.

Το μόνο που ζητώ από εσάς είναι να σφίξουμε τις σχέσεις μας με τις τοπικές κοινωνίες, με βάση τις αρχές και τα πιστεύω μας, να οργανώσουμε τον ελληνικό λαό ώστε να είναι έτοιμος να στηρίξει την κυβέρνησή του, όχι μόνο σε περίοδο εκλογών .

Ξέρετε πόσο σημαντική ήταν η πρώτη αυθόρμητη διαδήλωση των πολιτών έξω από τη Βουλή υπέρ της κυβέρνησης, όταν διαπραγματευόμασταν στο Eurogroup; Ξέρετε πόσο φοβήθηκαν τις συγκεντρώσεις που έκαναν όλοι οι λαοί της Ευρώπης, την ώρα που αποφάσιζαν τα μέλη του Eurogroup να εκτελέσουν την Ελλάδα; Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από τη δύναμη των λαών σε μια Δημοκρατία, έστω και εάν τα τελευταία χρόνια τη Δημοκρατία αυτή την είχαν καταλύσει, έστω και εάν ακόμα δεν έχουμε απελευθερωθεί εντελώς από την ξένη κατοχή, γιατί για ξένη κατοχή πρόκειται.

Ο αγώνας που δίνει αυτή η κυβέρνηση και που δίνουμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι αγώνας εθνικοαπελευθερωτικός και όσους τους πειράζει αυτό, ας βγάζουν ανακοινώσεις μέσω των υπουργείων Εξωτερικών.

Να είστε καλά».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *