Νέα αντικείμενα εντόπισε αεροσκάφος στον Ινδικό Ωκεανό – “Οι έρευνες συνεχίζονται όσο υπάρχουν ελπίδες για επιζώντες”

– Τρία ύποπτα αντικείμενα εντόπισε κινεζικό αεροσκάφος στη νέα περιοχή όπου γίνονται έρευνες για το boeing της….

Malaysia Airlines

-“Όσο ελάχιστες και αν είναι οι ελπίδες, θα συνεχίσουμε να ερευνούμε για τυχόν επιζώντες”, δήλωσε υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας

-Η αναζήτηση για το boeing έχει μετατοπιστεί βόρεια, 1.100 χιλιόμετρα από το σημείο όπου έψαχναν μέχρι τώρα το αεροπλάνο
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα το κινέζικο αεροσκάφος εντόπισε ένα λευκό, ένα κόκκινο κι ένα πορτοκαλί αντικείμενο στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Αυστραλίας, στη νέα περιοχή όπου έχουν μετατοπιστεί οι έρευνες για το εξαφανισμένο boeing.

Ο νότιος Ινδικός Ωκεανός έχει μπει στο επίκεντρο των ερευνών και στην περιοχή αυτή έχουν εντοπιστεί από αεροσκάφη της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας διάφορα συντρίμμια, που προς το παρόν ωστόσο παραμένει αδιευκρίνιστο εάν ανήκουν στο μαλαισιανό αεροπλάνο.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας υποσχέθηκε ότι θα συνεχιστούν οι έρευνες για τον εντοπισμό “πιθανών επιζώντων” από τη συντριβή της πτήσης ΜΗ370.

“Όσο ελάχιστες και αν είναι οι ελπίδες (…) θα συνεχίσουμε να ερευνούμε για τυχόν επιζώντες”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Χισαμουντίν Χουσέιν, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των Μαλαίσιων επιβατών και των μελών του πληρώματος του αεροσκάφους.

Υπενθυμίζεται οτι η Μαλαισία έχει ανακοινώσει επισήμως ότι το αεροπλάνο κατέληξε στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, μολονότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία υλική απόδειξη που να επιβεβαιώνει αυτό το σενάριο.

Ο υπουργός ωστόσο συνέχισε και σήμερα να αναφέρεται να στην πιθανότητα εντοπισμού επιζώντων. “Δεν θέλω να δώσω (στους συγγενείς) μάταιες ελπίδες. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσευχόμαστε και να εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας αφού, όσο υπάρχει και η παραμικρή ελπίδα να βρούμε επιζώντες, θα προσευχόμαστε και θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο”, είπε.

Έντεκα αεροσκάφη από έξι χώρες (Αυστραλία, Κίνα, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Νότια Κορέα και ΗΠΑ) ξεκίνησαν την Παρασκευή να ερευνούν μια ζώνη που απέχει 1.100 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της περιοχής όπου έψαχναν επί μία εβδομάδα, στα ανοιχτά των αυστραλιανών ακτών, για να βρουν κάποιο ίχνος του Μπόινγκ. Έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα διάφορα αντικείμενα να επιπλέουν στη θάλασσα όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι κάποιο από αυτά προέρχεται από το εξαφανισμένο αεροσκάφος.

newsit.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *