Μέρκελ: «Ολοι οι συμμετέχοντες τάχθηκαν υπέρ μιας πολιτικής λύσης»

Η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ είπε στους δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου κατά την…

ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας πως όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτή τάχθηκαν υπέρ μιας πολιτικής λύσης, ενώ οι διαφωνίες επικεντρώθηκαν στην καταγγελθείσα χρήση χημικών όπλων από το στρατό του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η καγκελάριος τόνισε ότι ελπίζει να βρεθεί μια πολιτική λύση στη συριακή κρίση, ανεξαρτήτως της ενδεχόμενης ανάληψης στρατιωτικής δράσης από τις ΗΠΑ. Η πιθανή ανάληψη στρατιωτικής δράσης από τις ΗΠΑ εναντίον της Συρίας δεν μειώνει την ανάγκη να εξευρεθεί μια πολιτική λύση στην σύρραξη στη χώρα, πρόσθεσε. .

«Όλοι συμφωνούν ότι η (διεθνής ειρηνευτική σύνοδος) Γενεύη 2 θα βοηθήσει—ακόμη και η Τουρκία», είπε η Μέρκελ, αναφερόμενη σε μια ειρηνευτική σύνοδο στη Γενεύη που είχαν εκφράσει την πρόθεση να διοργανώσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία, αλλά διαρκώς αναβάλλεται.

Η κ. Μέρκελ πρόσθεσε ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Χάγη πρέπει να διεξαγάγει έρευνα για την επίθεση με χημικά όπλα την 21η Αυγούστου σε προάστιο της Δαμασκού, ώστε «να αντιληφθεί ο (Σύρος πρόεδρος Μπασάρ) αλ Άσαντ ότι διέπραξε ένα έγκλημα».

Πηγή: http://www.skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *