Τελευταία Νέα

Να τι θα φέρει η “εχθροπάθεια” Καστανίδη.

Καταδίκη ιστορικού στη Δανία για “ρατσιστικά” σχόλια κατά του Ισλάμ

Καθώς η μάχη μεταξύ της ελευθερίας του λόγου και του Ισλάμ στην Ευρώπη συνεχίζεται, ένα Δικαστήριο στη Δανία έκρινε έναν από τους πιο γνωστούς ειδικούς για το Ισλάμ ένοχο για «ρατσισμό» για τα σχόλια που έκανε σχετικά με τους μουσουλμάνους
Ο Lars Hedegaard, ιστορικός, δημοσιογράφος και συγγραφέας, καταδικάσθηκε ένοχος «ρατσισμού» σύμφωνα με το νόμο της Δανίας περί «λόγου μίσους» της Δανίας, επειδή είπε σε….
κάποιον σε μια συγκέντρωση για το πρόβλημα των βιασμών που διαπράττονται κατά των μουσουλμάνων κοριτσιών από τους συγγενείς τους.
«Φυσικά και έκανα σαφές ότι εγώ δεν μιλούσα για κάθε άνδρα μουσουλμάνο στη χώρα ή στον κόσμο. Με την ευκαιρία, εγώ δεν μιλούσα ειδικά για τις συνθήκες στη Δανία”, εξήγησε ο Hedegaard.
Ο Hedegaard είπε ότι… αποτελεί ένα γεγονός που μπορεί να υποστηριχθεί με αδιάσειστα στοιχεία. Όμως, στη Δανία, όλα αυτά δεν έχουν σημασία.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία περί «ρητορικής μίσους» της Δανίας, δεν έχει σημασία αν αυτό που λες είναι αλήθεια. Δεν έχει σημασία αν είναι ισχύει πραγματικά – αν προσβάλλεις κάποιον, μπορείς να καταδικασθείς.
Ένα προηγούμενο κατώτερο δικαστήριο είχε κρίνει ότι ήταν αθώος.
Πέρσι, ένας ιερέας, ο Jesper Langballe, καταδικάσθηκε σε πρόστιμο 5000 δολαρίων γιατί υποστήριξε δημόσια τις απόψεις του Hedegaards!
Εν τω μεταξύ, σε ολλανδικό δικαστήριο τη Δευτέρα, ο Ολλανδός βουλευτής Geert Wilders κατήγγειλε την δίκη του για τον «λόγο μίσους» ως “άδικη”. Την χαρακτήρισε ως «πολιτική δίκη» και μια προσπάθεια να κατασταλεί η ελευθερία του λόγου.
Ο Wilders δικάζεται γιατί σύγκρινε το Ισλάμ με το φασισμό.

http://paspartoy.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *