Μετάλλαξη της οικονομίας προς σοβιετικοποίηση προτείνει το ΔΝΤ

Τόσο καιρό υποστηρίζουμε πως η οικονομία του πλανήτη ολισθαίνει προς σοβιετικοποίηση με κατάργηση της ελεύθερης και δημιουργικής πρωτοβουλίας, συγκεντρωτισμό του πλούτου μέσω υπέρογκων φόρων και αύξηση της κρατικής παρεμβατικότητας. Όποιος χρωστάει στο κράτος και δεν….
μπορεί να πληρώσει θα κατάσχεται η περιουσία του. Μέσω αγγλικού δικαίου θα περνάει υπό τον έλεγχο των δανειστών. Το ίδιο ισχύει για την εθνική μας περιουσία. Γι’ αυτό δόθηκαν άλλωστε τα δάνεια υποδούλωσης. Τα πάντα θα συγκεντρώνονται σε ένα κέντρο διαχείρισης του πλούτου, προκειμένου να ελέγχεται η κοινωνία, όπως γινόταν στην Σοβιετική Ένωση από το «κόμμα».

Ο φιλελευθερισμός (ελεύθερη αγορά) ταυτίζεται με τον νέο-φιλελευθερισμό, ο οποίος στην ουσία υποστηρίζει την συγκέντρωση του πλούτου σε πολυεθνικές. Έτσι στο τέλος θα υπάρχει μία και μόνο ιδιωτική πρωτοβουλία, αυτή της παγκόσμιας χούντας, η οποία θα επιδιώξει να υπαλληλοποιήσει τους πάντες, ώστε να εξαλειφθεί η οικονομική ελευθερία και να αυξηθεί η εξάρτηση από την εξουσία και τους μισθούς της. Αφού κάναμε μια περίληψη των σχεδίων της παγκοσμιοποίησης, στα οποία πολλάκις έχουμε αναφερθεί, ας δούμε για του λόγου το αληθές, τι προτείνει το ΔΝΤ. Η Deutsche Welle μεταδίδει ότι στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φαίνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια μετάλλαξη στα δόγματα της οικονομίας.

Οι υπέρμαχοι της ελεύθερης αγοράς και αντίπαλοι των κρατικών παρεμβάσεων αρχίζουν να χάνουν έδαφος, αναφέρεται χαρακτηριστικά. Διαβάζουμε: Πρόσφατα ο Τζόναθαν Όστρι, αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος ερευνών του Ταμείου, εξέδωσε μια νέα μελέτη υπό τον τίτλο “Redistribution, Inequality and Growth“, η οποία συγκρίνει για πρώτη φορά ιστορικά δεδομένα από διάφορες χώρες. Συμπέρασμα της έρευνας: η αναδιανομή του εισοδήματος δεν είναι επιζήμια και δεν αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη, εντούτοις μεγάλες εισοδηματικές ανισότητες μπορούν κάλλιστα να την επηρεάσουν.

Έπειτα από φάσεις δημοσιονομικής αναδιανομής, χώρες με χαμηλά επίπεδα εισοδηματικής ανισότητας εμφανίζουν κατά μέσο όρο μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη σε σύγκριση με εκείνες με ακραία επίπεδα ανισότητας. Φυσικά και χρειάζονται κίνητρα για να προωθείται η οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα, ωστόσο «η υπέρμετρη ανισότητα βλάπτει την ανάπτυξη, επειδή, για παράδειγμα, εμποδίζει την πρόσβαση στο σύστημα υγείας και την εκπαίδευση. Αυτό υπονομεύει την πολιτική και οικονομική σταθερότητα και κατ΄ επέκταση την επενδυτική διάθεση των επιχειρήσεων.

Επιπροσθέτως θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική συναίνεση που είναι απαραίτητη σε περιπτώσεις ενός μεγάλου σοκ», επισημαίνουν οι συντάκτες της μελέτης. Αναδιανομή του πλούτου λοιπόν με ωραιοποιημένα επιχειρήματα! Εκτός και αν δεχτούμε ότι το ΔΝΤ, όργανο των παγκοσμιοποιητών που έχει καταστρέψει δεκάδες εθνικές οικονομίες, έχει καλές και αγαθές προθέσεις υπέρ των αδυνάμων.

Τι μας θυμίζει αυτό; Ακριβώς! Εννοείται πως το σωστό είναι όλοι να έχουμε τα πάντα. Την συγκεκριμένη άποψη δεν χρειάζεται να είναι κάποιος κομμουνιστής για να την υποστηρίζει. Ωστόσο, η αναδιανομή αυτή σημαίνει ότι θα πάρουν τον πλούτο που απέμεινε, θα δώσουν ψίχουλα στις περιοχές, τις οποίες η ίδια η παγκόσμια διαπλοκή κατέστρεψε και καταστρέφει (π.χ. Αφρική) και τα άλλα θα περάσουν στα χέρια των παγκοσμιοποιητών, εκπρόσωποι των οποίων πρόσφατα, καταπίνοντας σολωμούς και άλλα εδέσματα, μιλούσαν για την αναμόρφωση του πλανήτη.
Δημιούργησαν το πρόβλημα και τώρα «προτείνουν» την λύση, η οποία αντικατοπτρίζει τα σχέδια για όσους έχουν μάτια και βλέπουν.

Αναδιανομή για την μεσαία τάξη όχι για τους μεγάλο-καρχαρίες των οικονομικών οίκων που, κόβοντας χρήματα όποτε θέλουν, έχουν αναλάβει να φέρουν και επίσημα την παγκόσμια χούντα σε όσες περιοχές μπορούν και μετά σε όλον τον πλανήτη, ώστε όλοι να τρώμε δια των αντιπροσώπων μας, όπως συνέβαινε στα ολοκληρωτικά καθεστώτα (Ανατολής και Δύσης), τα οποία πρεσβεύουν τον απόλυτο κρατισμό. Ευτυχώς όμως υπάρχει ένα εμπόδιο, το οποίο σκίζονται να ξεπεράσουν και όλο τους τα χαλάει: Βλαντίμιρ Βλαντίμοριβιτς Πούτιν.
ΠΥΓΜΗ.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *