Ποιο “βρώμικο” παιχνίδι κρύβεται πίσω από την σιωπή του Αντώνη Σαμαρά;

Του Στρατή Μαζίδη
Πώς ο Σαμαράς την έστησε πολιτικά στον Τσίπρα και κατά συνέπεια σε ΟΛΗ την Ελλάδα…

Προκαλεί σε αρκετό κόσμο εντύπωση η σιωπή
της Νέας Δημοκρατίας. Ακούγονται διάφορες εξηγήσεις όπως ότι έχουμε μια φρέσκια κυβέρνηση ή πως ακόμη είναι πολύ νωρίς λόγω της επώδυνης βαρύτατης ήττας.

Η δική μου αίσθηση είναι πως τα στελέχη της Συγγρού είναι μουδιασμένα και περιμένουν ο ένας από τον άλλο να αρχίσει να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά. Ωστόσο υπάρχει και ένας ακόμη λόγος όσον αφορά τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο τ. πρωθυπουργός είναι ένοχος για ότι συμβαίνει σήμερα στη χώρα και το οριακό σημείο στο οποίο έχουμε περιέλθει.

Βέβαια ο Αντώνης Σαμαράς έχει φυσικό του χαρακτηριστικό να μην υπολογίζει τίποτε και κανέναν μπροστά στο δικό του πολιτικό όφελος. Ανέτρεψε μια κυβέρνηση πριν 20 χρόνια, στήριξε μια άλλη το 1995 ανοίγοντας την πόρτα στα δεινά που βρήκαν τη χώρα, επέστρεψε εκεί που έλεγε ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει ούτε ως αρχηγός και τέλος διέγραψε σε μια στιγμή το φθινόπωρο του 2011 τα όσα διαλαλούσε επί περίπου 18 μήνες.

Κι αφού λοιπόν η πολιτική του ήταν σωστή, τότε γιατί δεν προχώρησε η κυβέρνησή του από το Μάιο του 2014 στη διευθέτηση / υλοποίηση όλων των υπόλοιπων δεσμεύσεων; Γιατί αποδείχθηκε ασυνεπής; Για ποιο λόγο δεν έπραξε αυτά που θεωρούσε απαραίτητα;

Για τον απλούστατο να αφήσει μια σειρά εκκρεμοτήτων και να τα βρει μπροστά του ο Τσίπρας. Δε θα μου έκανε καμία εντύπωση αν επίτηδες πήγε στο Βερολίνο και έκανε ότι έκανε παρά τις αντίθετες εισηγήσεις ώστε να αδειαστεί και να αρχίσει πάλι η χώρα να περιέρχεται σε δύσκολη θέση.

Στη συνέχεια ξεκίνησε νωρίτερα τη διαδικασία εκλογής ΠτΔ λαμβάνοντας παράλληλα μια δίμηνη παράταση του μνημονίου που όλως τυχαίως θα έληγε τις πρώτες μέρες της επόμενης κυβέρνησης.

Δεν πήρε τα μέτρα, που όφειλε να πάρει αφού πίστευε σε εκείνη την πολιτική, άρχισε τις ανέξοδες κορώνες, κίνησε τις διαδικασίες να φύγει μια ώρα νωρίτερα και ενεργοποίησε την ωρολογιακή βόμβα για τα τέλη του Φεβρουαρίου.

Κοίταξε μόνο την πάρτη του και σε αυτό είχε συνεργό την Ευρώπη, δηλαδή τους Γερμανούς που το ανέχθηκαν.

Ο Σαμαράς ελπίζει έτσι ότι θα πετύχει δύο πράγματα.

Α. Είτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει κωλοτούμπα και έτσι μέσα σε διάστημα εβδομάδων θα εξατμιστούν οι δυνάμεις του ώστε ο ίδιος να επανέλθει, μολονότι εμετρήθη και αποδείχθηκε ελάχιστος, συνεπώς κακώς έχει αυτή την εκτίμηση.

Β. Είτε ο ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς για να μην εξατμιστεί, θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές και τότε ο λαός θα τον επαναφέρει. Προσωπικά εκτιμώ ότι νέες εκλογές απλά θα εκτινάξουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αντώνης Σαμαράς κινήθηκε με πολιτικό προσωπικό γνώμονα και η χώρα επλήγη ανεπανόρθωτα. Για αυτό και έχει βουλώσει το στόμα του.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *