«Ναρκοπέδιο» ο δρόμος στο Χρυσοχώρι!

Πληγές ανοιχτές στον δήμο Ζαχάρως- Φιγαλείας από το 2007 και άλυτα προβλήματα που…

εκκρεμούν για τουλάχιστον μια δεκαπενταετία στην περιοχή, μένουν και συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους κατοίκους.

Το δύσβατο και ιδιόμορφο έδαφος τους και οι καταστροφικές πυρκαγιές πριν από έξι χρόνια έμελλε να μετατρέψουν τους ορεινούς όγκους σε «ναρκοπέδια», όπου ένα στραβοπάτημα θα στοιχίσει τη ζωή σου, κάνοντας απλώς τη διαδρομή από το σπίτι σου, στη δουλειά σου ή -ακόμη χειρότερα- από το σπίτι σου στο κέντρο του διπλανού χωριού!

Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση των κατοίκων του Λογγού του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, όπου τα δυο από τα τέσσερα χιλιόμετρα που τους χωρίζουν από το Χρυσοχώρι και ανήκουν στα γεωγραφικά όρια του δήμου Ζαχάρως-Φιγαλείας, είναι από πέρυσι κομμένα στα δύο, αποτελώντας παγίδα θανάτου για τους διερχόμενους οδηγούς που προκειμένου να μεταφερθούν στη Ζαχάρω για να γλιτώσουν δεκαπέντε χιλιόμετρα επιπλέον διαδρομής από Λογγό -Ζαχάρω, επιλέγουν τον αντίθετο δρόμο!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι κάτοικοι του Χρυσοχωρίου βρίσκονται στη μέση κατολισθητικών φαινομένων από την πλευρά της Μηλέας και της Μίνθης λογω πτώσης βράχων. Και αποκλεισμένοι και από το γειτονικό χωριό Παλαιοχωρίου που εξυπηρετεί για τη μετάβασή τους αμεσότερα, στην περιοχή της Πλατιάνας.

Οι δρόμοι εκεί έχουν κοπεί στη μέση και όση άσφαλτος έχει απομείνει στέκει κυριολεκτικά «στον αέρα».

Ολόκληρα τμήματα γης έχουν υποχωρήσει και η διαρκής διάβρωση των εδαφών από τις ανεξάντλητες πηγές που ρέουν υπογείως, παρασύρουν τα διπλανά στέρεα κομμάτια γης…

Κι όλα αυτά τη στιγμή που μικροί μαθητές μεταφέρονται καθημερινά από τα αποκλεισμένα οδικώς χωριά τους με ευθύνη των γονέων τους, με οχήματα 4Χ4, ώστε να πλησιάσουν στο Χρυσοχώρι, για να πάρουν το λεωφορείο του ΚΤΕΛ και να μεταβούν στα σχολεία τους που ως επί το πλείστον βρίσκονται στη Ζαχάρω.

Από την άλλη μεριά όποιος προσέρχεται για διανομή διαφορών προϊόντων, κάνει τον σταυρό του και προχωράει… αφού την Πέμπτη αρτοποιός που μοιράζει σε κάθε σπίτι το ψωμί, στην προσπάθειά του να μεταβεί σε Λογγό και Παλαιοχώρι κινδύνευσε να πέσει στο κενό, καθώς το ρεύμα της ανόδου είχε κοπεί και η άσφαλτος που είχε μείνει, κρεμόταν στον αέρα…


Το βάρος του διερχόμενου οχήματος «έριξε» και άλλο κομμάτι της πλευράς που είχε απομείνει και από θαύμα ο οδηγός δεν βρέθηκε στη χαράδρα που δημιουργήθηκε!

«Περνάω από όπου μπορώ και όταν δω ότι το ρισκάρω πολύ, παίρνω στροφή και γυρίζω πίσω. Προτιμώ να ειδοποιήσω τηλεφωνικά τους κατοίκους περιοχών που δεν έχουν πια δρόμο προσέγγισης, από το να θέσω περαιτέρω τη ζωή μου σε κίνδυνο. Όλη αυτήν την εβδομάδα με τις βροχές συνάντησα πρωτοφανή φαινόμενα εν ώρα οδήγησης και από θαύμα γλίτωσα» απεκάλυψε στο patrisnews.com ο ταχυδρόμος της περιοχής στο Χρυσοχώρι.

Από τη Μαρία Χρυσικοπούλου

patrisnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *