Πόσο… σοβαρή μπορεί να γίνει η «Χρυσή Αυγή»;

Ο θόρυβος γύρω από την ατάκα που πέταξε δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ για την πιθανότητα κυβερνητικής συνεργασίας της ΝΔ με μια «σοβαρότερη Χρυσή Αυγή», ξέσπασε για όλους τους λάθους λόγους. Διότι στην Ελλάδα τίποτα δεν μπορεί να….
είναι πραγματικά σοβαρό.

Είχαμε μήπως σοβαρή οικονομία; Όπως αποδείχθηκε ο δανεισμός συντηρούσε μια πλασματική ευμάρεια, την ίδια ώρα που αποδιαρθρωνόταν η παραγωγική βάση της χώρας. Είχαμε μήπως σοβαρή δημοσιογραφία; Η διαπλοκή στο μεγαλείο της! Είχαμε μήπως σοβαρή παιδεία; Οι κολλητοί, οι κλίκες, οι κομματικοί στρατοί, η οικογενειοκρατία και τα ρουσφέτια είχαν το «πάνω χέρι». Ακόμη και σήμερα ζητάει το Υπουργείο Παιδείας στοιχεία για τους βολεμένους υπαλλήλους των πανεπιστημίων και οι πρυτάνεις αρνούνται να τα δώσουν! Εδώ που τα λέμε, ούτε σοβαρή τρομοκρατία δεν είχαμε, όταν αποκαλύφθηκε πως 17 Νοέμβρη ήταν τελικά κάτι τύποι με… σαγιονάρες.

Ακριβώς για τον λόγο αυτό, θεωρώ εξαιρετικά αστεία την υπόθεση να γίνει …σοβαρότερη η Χρυσή Αυγή. Διότι τότε δεν θα ήταν η… Χρυσή Αυγή. Σε ποια κυβέρνηση θα μπορούσε να συμμετέχει, όταν για παράδειγμα, στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση ένα από τα μείζονα ζητήματα που πρέπει να επιλυθεί είναι αυτό της απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας; Η όλη συζήτηση λοιπόν στερείται σοβαρότητας.

Αυτό που είναι πραγματικά σοβαρό ωστόσο, είναι πως όσο συνεχίζονται οι σαχλαμάρες των «Μπάμπηδων» στα τηλεοπτικά πάνελ και όσο το πολιτικό σύστημα εμφανίζεται αδύναμο να δώσει ουσιαστικές λύσεις και διεξόδους, αυτή η μη σοβαρή Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει να εισπράττει – δημοσκοπικά σήμερα, εκλογικά αύριο – τον κοινωνικό θυμό για αυτή την αναποτελεσματικότητα. Με μια κυβέρνηση με «τα χέρια κάτω» σε κάθε απαίτηση των δανειστών και με τον ΣΥΡΙΖΑ «κολλημένο» και χωρίς στρατηγική για την εκπροσώπηση της «μεσαίας τάξης» που υφίσταται αυτή τη στιγμή την πλέον άγρια επίθεση στις συνθήκες της ζωής της, η Χρυσή Αυγή έχει κάθε λόγο να μη θέλει να γίνει… σοβαρότερη.

Είναι προφανές πως οι «Μπάμπηδες» των τηλεοπτικών πάνελ μάλλον έχουν ξεχάσει τι θα πει δημοκρατία και η σκέψη τους είναι προσανατολισμένη σε μια πολιτική αριθμητική ισορροπιών, μόνο και μόνο για να συνεχιστεί ο φαύλος κύκλος των μνημονίων, εντός του ευρώ. Και δεν ξέρω πραγματικά τι είναι πιο ανησυχητικό. Το γεγονός πως βρίσκονται πρόθυμοι «λαγοί» ή το γεγονός πως το IQ των εμπνευστών των σεναρίων, είναι χαμηλότερο από αυτό των «λαγών» που χρησιμοποιούν;

Αν κάποιοι λοιπόν θα έπρεπε να σοβαρευτούν είναι όσοι παριστάνουν τους πολιτικούς «ράφτες» και με το φτωχό μυαλό τους σχεδιάζουν «πατρόν» για υπουργικά «κοστούμια» του Μιχαλολιάκου, του Κασιδιάρη και του Παναγιώταρου. Και αντί να αμολάνε «λαγούς» για να δοκιμάσουν αντιδράσεις, να αλλάξουν «γραμμή πλεύσης», όσο έχουν ακόμη λίγο καιρό. Διαφορετικά θα δουν τον Κασιδιάρη με το «κοστούμι» του Δημάρχου της Αθήνας (και δεν θα είναι PAL ZILERI σαν τα δικά τους) αλλά τότε θα είναι πολύ αργά πλέον.

ΥΓ: Χθες είχαμε άλλη μια σύλληψη που σχετίζεται με γνωστή υπόθεση εξαγωγής μαύρου χρήματος, στην οποία είχαν εμπλακεί και τα ονόματα των πολιτικών Β. Μεϊμαράκη, Γ. Βουλγαράκη και Μ. Λιάπη. Το ποιοι άλειψαν το «βούτυρο» στο «ψωμί» της Χ.Α είναι προφανές….

http://rizopoulospost.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *