Νέο σκάνδαλο με τον Μεγάλο Ραβίνο στη Γαλλία

Η ανώτατη εβραϊκή αρχή στη Γαλλία, ο Μεγάλος Ραβίνος, Ζιλ Μπερνέμ, ο οποίος κατηγορείται ήδη για λογοκλοπή, σφετερίστηκε τον τίτλο του διδασκάλου φιλοσοφίας, τον οποίο υποστήριζε πως …
είχε, σύμφωνα με διαπιστώσεις του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Σε πολλά βιογραφικά σημειώματα, όπως αυτό στο «Who’s Who» (σ.σ: τον έγκυρο κατάλογο αναφοράς για τις προσωπικότητες με επιρροή) αναφέρεται πως ο 61χρονος Μπερνέμ έχει “agregation” φιλοσοφίας και αναφέρεται μάλιστα το όνομα του πανεπιστημίου της Σορβόννης. Η “agregation” επιτρέπει, έπειτα από έναν εξαιρετικά δύσκολο διαγωνισμό με πολύ περιορισμένες συμμετοχές, να λάβει κανείς τον ανώτατο εκπαιδευτικό τίτλο της Γαλλίας. Ο τίτλος αυτός επιτρέπει σε κάποιον να διδάσκει φιλοσοφία στο Λύκειο και, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, στο πανεπιστήμιο.

Εντούτοις έρευνες τις οποίες πραγματοποίησε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων σε 28 καταλόγους (από το 1972 ως το 2000) των προσώπων που πήραν την “αγκρεγκασιόν”, έδειξαν πως το όνομα του Μεγάλου Ραβίνου, Ζιλ Μπερνέμ, δεν υπάρχει σε κανέναν από τους καταλόγους των επιτυχόντων στους σχετικούς διαγωνισμούς. Σύμφωνα με τον διευθυντή του “Who’s Who”, τον Ετιέν Πρεβόστ, με τον οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εν λόγω βιογραφική αναφορά προέρχεται «όχι από τον επίσημο κατάλογο, αλλά από το βιογραφικό σημείωμα που μας υποβλήθηκε από τον ίδιο τον Μεγάλο Ραβίνο», ο οποίος μπήκε για πρώτη φορά στο Who’s Who τον Οκτώβριο του 2012. «Βασιστήκαμε στην εμπιστοσύνη», διευκρίνισε ο Πρεβόστ.

Η πρόεδρος του συλλόγου των προσώπων που έχουν κερδίσει την “agregation”, η Μπλανς Λοσμάν, δεν θέλησε να σχολιάσει, αλλά δήλωσε πως το όνομα του Μεγάλου Ραβίνου δεν υπάρχει ούτε στους καταλόγους του υπουργείου Παιδείας. «Είναι πολύ δύσκολο για μια δημόσια προσωπικότητα να εξαπατήσει ότι έχει agregation. Πρόκειται μάλιστα για την πρώτη τέτοια περίπτωση», δήλωσε η Λοσμάν. Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος του Ζιλ Μπερνέμ απάντησε πως ο Μεγάλος Ραβίνος «θα κάνει μια δήλωση την ερχόμενη εβδομάδα».

zougla.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *