Κολαστήριο στο κέντρο της Αθήνας

Άκαρδοι εκμεταλευτές έδερναν παιδιά, ανάπηρους ακόμα και μια έγκυο
Όταν η είσπραξη από την επαιτεία ήταν μικρή τους βασάνιζαν…20 ψυχές ζούσαν καθημερινό μαρτύριο – Μεταξύ τους και παιδιά από 9 έως 14 ετώνΌλα αυτά σε πολυκατοικία, στην οδό Θεμιστοκλέους 16, στο κέντρο της Αθήνας.

Ανήλικα παιδιά με ακορντεόν και άλλα μουσικά όργανα, έγκυος γυναίκα και ανάπηροι, έβρισκαν καταφύγιο εκεί προκειμένου να….
επαιτούν και να κλέβουν για να….
δίνουν στους ιδιοκτήτες του κτιρίου το υπέρογκο ενοίκιο των 5 ευρώ και μερίδιο από τις εισπράξεις!

Οι συνοδοί των ανήλικων, στο τέλος της ημέρας, ξυλοφόρτωναν τα κατάκοπα παιδιά, όταν δεν έμεναν ικανοποιημένοι από τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής σχημάτισαν δικογραφία σε βάρους ενός 61χρονου ομογενή από τη Βόρειο Ήπειρο, ενός 70χρονο Έλληνα και της 60χρονης συζύγου του από τη Βουλγαρία, για εγκληματική οργάνωση και εμπορία ανθρώπων.

Στο κτίριο βρέθηκαν 20 άτομα, εκ των οποίων 10 ανήλικοι από 9 έως 14 χρόνων και 10 ενήλικες από 20 έως 51 χρόνων από τη Ρουμανία και Βουλγαρία. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις κατηγορούμενοι παρείχαν στέγη σε ανήλικους επαίτες αλλά και σε ανάπηρους, ενώ έμεναν μαζί τους προκειμένου να ελέγχουν τις κινήσεις και τις εισπράξεις τους.

Η παρακολούθηση των αστυνομικών συνεχίστηκε και σε άλλη πολυκατοικία της Αθήνας, στην οδό Μενάνδρου, όπου μετεγκαταστάθηκαν οι ανήλικοι και οι συνοδοί τους εξαιτίας των υπερβολικών χρηματικών απαιτήσεων των τριών κατηγορουμένων, που καθιστούσαν ασύμφορη τη διαμονή τους στο 6όροφο κτίριο της Θεμιστοκλέους.

Ωστόσο οι ανάπηροι δεν μπορούσαν να μετακινηθούν και έμειναν εκεί. Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθησαν 15 άτομα, και οδηγήθηκαν 8 στον Εισαγγελέα, ενώ οι 7 (ανήλικοι και μία έγκυος) αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης και Ανηλίκων.
Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν 3.293 ευρώ και διάφορα μέσα επαιτείας.

http://regenesisnow.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *