“Εμφύλιος” στο ΔΝΤ για την βοήθεια στην Ελλάδα

Ότι θα προκαλούσαμε εμφύλιο μέσα στο ΔΝΤ ούτε που θα το περιμέναμε. Κόντρα μεταξύ της Κ. Λαγκάρντ και του εκπροσώπου της Βραζιλίας. Π. Μπατίστα ο οποίος εν ολίγοις είπε ότι δεν μπορεί να δίνονται συνέχεια χρήματα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον βραζιλιάνο αντιπρόσωπο, η χορηγία μιας νέας μεγάλης χρηματικής δόσης στην Ελλάδα έχει “αβέβαιες προοπτικές”, ισχυριζόμενος ότι η…..
απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για συμμετοχή των ιδιωτών έχει “στοιχεία ασάφειας” και “είναι ανεπαρκής”. Ο κ. Μπατίστα εκτιμά ότι το Ταμείο έδωσε αρκετά χρήματα στην Ελλάδα και δεν πρέπει να δοθεί επιπρόσθετη βοήθεια, καθώς “το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο”.

Μάλιστα κατηγόρησε εμμέσως την Λαγκάρντ για μεροληπτική συμπεριφορά προς τις ευρωπαϊκές χώρες πιέζοντάς την να μη δώσει λεφτά στην Ελλάδα ώστε να αποδείξει ότι δεν μεροληπτεί. “Θα είναι η πρώτη μεγάλη απόφαση που θα λάβει ως επικεφαλής του Ταμείου”, δήλωσε για να προκαλέσει την αντίδραση πολλών αξιωματούχων του ΔΝΤ.

Όπως φαίνεται, πάμε σε μια σύγκρουση των ευρωπαϊκών χωρών μελών του ταμείου με τους υπολοίπους που δε θέλουν να στηρίξουν μια μη βιώσιμη οικονομία, όπως λένε.

http://www.antinews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *