Κύπρος: Θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο και η ΕΔΕΚ

Την πρόθεσή της να καταψηφίσει αύριο στην κυπριακή βουλή το νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων ανακοίνωσε και η ΕΔΕΚ, μετά το ΑΚΕΛ

 Ύστερα από συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, τάχθηκε κατά του κουρέματος των καταθέσεων και ανακοίνωσε ότι …
το κόμμα του θα προτείνει επαναδιαπραγμάτευση της απόφασης του Eurogroup.

Ο κ. Ομήρου έκανε λόγο για μια «πρωτοφανή» απόφαση, η οποία «υπονομεύει την ασφάλεια των συναλλαγών, την ελευθερία των συμβάσεων και καταστρέφει την Κύπρο ως χρηματοπιστωτικό κέντρο».

Επίσης, επέκρινε τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, λέγοντας ότι όφειλε να ζητήσει χρόνο για διαβούλευση με τις πολιτικές δυνάμεις και «να απορρίψει έναν ωμό εκβιασμό και ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, ξένο προς την κοινοτική πρακτική της διαβούλευσης».

Πρόσθεσε πως «η ΕΔΕΚ αρνείται να υποκύψει σε εκβιαστικά διλήμματα» και κάλεσε την κυβέρνηση να απαιτήσει επαναδιαπραγμάτευση της απόφασης του Eurogroup, εκφράζοντας την ετοιμότητα της ΕΔΕΚ, εάν και εφόσον η κυβέρνηση καταθέσει νέα εναλλακτική πρόταση, να τη μελετήσει και να τοποθετηθεί με αίσθημα ευθύνης.

Tromaktiko

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *