Κοινός αγώνας για τα προβλήματα της εκπαίδευσης στο Ηράκλειο

Γράφει η Ελένη Πολυχρονάκη

Κοινό μέτωπο συστήνουν καθηγητές, μαθητές, δάσκαλοι και γονείς, για να διεκδικήσουν την κάλυψη των κενών στα Καλλιτεχνικά και Μουσικά σχολεία, καθώς…
και το δικαίωμα για παροχή δωρεάν παιδείας στους μαθητές. Η ΕΛΜΕ συντόνισε την πορεία της με την πανελλαδική κινητοποίηση για όλα τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία που πραγματοποιείται αύριο, καθώς οι αγώνες για την διεκδίκηση καλύτερου επιπέδου Παιδείας, είναι κοινός.
Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ, κ. Λάζαρος Μάρκου δήλωσε στο prismanews.gr ότι τα προβλήματα δεν αφορούν μόνο τα Μουσικά και τα Καλλιτεχνικά Σχολεία, αλλά όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς, ενώ τόνισε πως τα σωματεία που αντιπροσωπεύουν την εκπαίδευση πρέπει να συντονιστούν σε ένα κοινό στόχο διεκδικήσεων. Θέλουμε να διευρύνουμε το μέτωπο, όπως θέλουμε και συντονισμό των σωματείων, ώστε να πάμε από κοινού, είπε ο κ. Μάρκου, ενώ δήλωσε πως υπάρχουν συζητήσεις για συνέχιση των διαμαρτυριών, μία μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, μία στις 6 Νοεμβρίου για γενική απεργία και μία στις 17 Νοεμβρίου.
Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ μίλησε έντονα κατά της παρούσας εκπαιδευτικής κατάστασης τονίζοντας το πρόβλημα της διαρροής μαθητών από την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση Διεκδικούμε ανατροπή της κατάστασης, καθώς αυτή δεν είναι διαχειρίσιμη, μιας και κάθε μέρα έχουμε ένα νέο μέτρο. είπε ο κ. Μάρκου στέλνοντας το μήνυμα ότι η κεντρική πολιτεία Πρέπει να σταματήσει να επενδύει σε ένα σύστημα εξειδικευμένων εργατών και να αρχίσει να διαθέτει πολίτες με κριτική σκέψη. Υπογράμμισε μάλιστα το γεγονός ότι όλοι οι φορείς που εκπροσωπούν κοινωνικά αγαθά, όπως η παιδεία, η υγεία, η δημοτικές παροχές κτλ. πρέπει να συνενωθούν σε ένα κοινό αγώνα.
Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς εκπροσώπους η κεντρική πολιτεία δεν δείχνει καμία ευαισθητοποίηση, αντίθετα συνεχίζει με την ίδια πολιτική. Ο κ. Μάρκου τόνισε Με έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης φαίνεται πως θα διευρυνθεί το πρόβλημα της μαθητικής διαρροής από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς 25000 οικογένειες μαθητών αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά σε φροντιστήρια τόσο για τις ξένες γλώσσες, όσο και για τα πανελλαδικά μαθήματα. Εμείς παλεύουμε για δωρεάν,δημόσια παιδεία για όλα τα παιδιά, ώστε να συμμετέχουν στις εξετάσεις, κια όχι μόνο εκείνα των πιο εύπορων.
Εκπροσωπώτας και το Καλλιτεχνικό σχολείο η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ένωσης Συλλόγων Μαθητών Ηρακλείου κ. Μόνικα Άκερμανς μίλησε στο prismanews.gr για τις αυριανές διεκδικήσεις του Μουσικού και του Καλλιτεχνικού σχολείου. Συγκεκριμένα δήλωσε Στο Μουσικό σχολείο δεν έχουμε μουσικά όργανα και στο Καλλιτεχνικό δεν έχουμε ούτε καθηγητές για τις ειδικότητες του θεάτρου, του χορού και του κινηματογράφου. Λείπει επίσης ένας καθηγητής για την Χημεία της Γ’ Λυκείου. Δεν έχει βγεί ούτε προκήρυξη,ώστε να καλυφθούν τα κενά, είπε η κ. Άκερμανς.

prismanews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *